'Dit soort tegenstanders een uitdaging voor me'

JesseTH, 18-03-2018 om 20:38, 9157 views, Ajax Life | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-captain Matthijs de Ligt geniet van de type duels die hij zondagmiddag met Sparta-spits Michiel Kramer uit moest vechten. Hij ziet het als iets unieks in de Eredivisie en daarom leert hij ervan. De man die de laatste twee wedstrijden de aanvoerder van Ajax was, sprak buiten het veld om weinig over zijn promotie.

'De jongens op de club maakten er wat grapjes over, maar daarbuiten was het geen issue', spreekt De Ligt over het aanvoerderschap in gesprek met Ajax Life. 'Ik snap de commotie wel. Helemaal als een jonge jongen de band krijgt. Het is een gedurfde keuze van de trainer. Hij had kunnen kiezen voor een meer ervaren, oudere jongen aanvoerder te maken. Dat zou ook logisch zijn geweest, maar hij kiest voor mij.'

Zondagmiddag stond de verdediger tegenover een vervelende tegenstander: Kramer. Wat volgde waren hardhandige duels. 'Dat is zijn spel. We hadden er wel op getraind. We weten dat hij sterk is in de lucht. Hij kan dan een duel winnen, maar dan is het zaak om de tweede bal te winnen. Hij is wel een lastpak. Qua stijl is hij niet de meest gepolijste spits. Dat zie je niet vaak in de eredivisie. Ik verheug me op elke wedstrijd die ik mag spelen met Ajax, maar dit soort tegenstanders zijn zeker een uitdaging voor me.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Het was duidelijk niet zijn dag. Veel te traag in de opbouw en zijn inspeel pas happerde en hij liet zich een aantal keren kinderlijk verrassen door een lange bal van Sparta.
0 -2
Labrador
We hebben hem heel fijn toegezongen vanuit het uitvak ;)
6 0
Stone020island
Vind het wel grappig dat jij altijd ff moet laten weten dat je aanwezig was zodat iedereen weet hoe'n grote fan je bent hahha heb je niet nodig hoor.
0 0
FlyingDutchMan
Joël hoorde ik ook voorbij komen, dik verdiend!
1 0
blessure
wanner wordt Kramer eens door een scheidsrechter aangepakt?
Nico kreeg een klap in zijn gezicht en kreeg zelf geel, belachelijk gewoon.
Schone zijn oor werd er zo”n beetje afgeslagen.
9 0
Joseph
Ik denk dat scheidsrechters in een bepaald opzicht bang voor hem zijn en daarom geen kaart durven te geven. Dat is waarom het wel werkt voor deze jongen, die verder echt heel weinig kan, en niet voor Veltman die duidelijk meer talent heeft dan Kramer, maar voor de scheidsrechters geen enkele dreiging vormt. Veltman is het type dat een scheidsrechter gebruikt om een voorbeeld te stellen dat spelers als Kramer het rustig aan moeten doen..
0 0
MickS
In mijn bijna 50 jaar ben ik nog nooit een speler tegenkomen die keer op keer voor mij bewijst een raadsel te zijn dat hij nog op een voetbalveld mag staan. Kramer speelt zo intens gemeen met bewust het doel de ander te blesseren. Hij is in staat om er keihard om te lachen ook nog.

Ik heb een intense hekel aan de speler Kramer. Over hem buiten het veld (behalve dan dat zijn interviews niet getuige van veel intelect) heb ik geen mening, ik ken hem niet persoonlijk. Maar als speler (en er zijn er toch best zat die regelmatig over het randje gaan) heb ik nog niet eerder eentje meegemaakt waar ik zo'n gruwelijke hekel heb als aan Kramer.
2 0
3*stars*3
Kramer is een walgelijke speler.
Hoe hij ook nog ruzie ging zoeken met Lasse, na die actie.
Maar het is bijna altijd raak met hem, als hij Ajacieden ziet.
Doorgaan op Cillessen in zijn ADO tijd, doorgaan op Onana vorig jaar en toen hij bij Volendam speelde was er ook wat.

Hij vond het ook nodig om ff zijn goal te vieren voor het uitvak.
Leuk dat Ajax binnen 1min gelijkmaakte! ;-)
0 0
NouriVandeBeek
Matthijs speelde vandaag één van zijn mindere wedstrijden van het seizoen imo, maar alsnog niet slecht. Alle druk ligt ook bij hem in de opbouw. Ik ben blij me hem als aanvoerder.
7 0
RaynoFischer
Voor zijn doen was het een slechte wedstrijd
Kan een keer gebeuren natuurlijk en het is tegen Sparta, speelt al heel dit seizoen erg goed en is al een leider achterin ;)
2 0