De Jong: 'Ben redelijk ongeduldig ingesteld'

SJvanveen, 18-03-2018 om 10:31, 6801 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Frenkie de Jong heeft over zichzelf gesproken bij De Tafel van Kees op FOX Sports. Zondagochtend vertelde de momenteel geblesseerde Ajacied over zijn blessure en ontwikkeling. Hij herhaalde nogmaals dat hij op het middenveld wil spelen. 

'Ik vind het wel meevallen', was De Jong eerlijk toen hem gevraagd werd of hij als een komeet was gekomen. 'Ik ben twintig, bij Willem II heb ik niet veel gespeeld. Dit jaar is het wel snel gegaan en is er een hype. Ik ben redelijk ongeduldig ingesteld, dat is niet per se goed, maar ook niet slecht.' 

Op termijn wil De Jong op het middenveld van Ajax spelen. 'Tien of acht is prima. Ik was blij dat ik basisspeler was voor een tijdje. Volgend seizoen wil ik op het middenveld spelen. Ik ben tevreden bij Ajax, serieus. Na de winterstop heb ik wel een periode gehad dat ik minder speelde, het was vlakker en ik vond dat ik geen meerwaarde had. Toen heb ik voor mijzelf gezegd dat ik anders moest spelen.' 

Wat volgde was een blessure. De Jong probeerde een bal te blokken op de training, ging door zijn enkel en scheurde twee enkelbanden af. Wanneer hij terug is, is nog onbekend. Coach Erik ten Hag verwacht hem dit seizoen terug, maar De Jong stelt geen deadline. 'Ik kan nu wel zeggen dat ik over drie weken terug ben, maar als ik dan over zes weken terug ben, gaat iedereen praten.' 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RedFeather
Wat lult die kerel veel.
0 0
Remark
Eindelijk weer es een voetballer van uitzonderlijke klasse die intelligent is en goed uit z'n woorden komt en meteen is het 'Wat lult die kerel veel'. Het is een praatprogramma, wil je soms dat ze gaan tafelvoetballen?
0 0
Harrie Nak
Zal je net weer zien dat we dit talent laten gaan omdat hij niet op het middenveld aan spelen toe komt.
1 -6
Ozymandias
Hahaha, beetje overdreven... Het is overduidelijk dat Frenkie volgend seizoen een vaste basisplaats op het middenveld krijgt. Ten Hag heeft vanaf het begin aangegeven dat hij niet te snel veel dingen wil veranderen.
2 -2
31xAjax
Frenkie op het middenveld is beter dan Ziyech ooit zal zijn.....
8 -3
martin1234
Twee gescheurde enkelbanden en dan dit seizoen nog terug, is dat niet wat optimistisch?
3 0
Ozymandias
Hier in het stuk staat dat hij twee enkelbanden af heeft gescheurd maar was het niet zo dat hij twee enkelbanden in (en dus niet helemaal af) heeft gescheurd? Anders lijkt het me inderdaad wat optimistisch om te hopen dat hij dit seizoen nog zal spelen.
0 0
laptoptrainer
dus frenkie wil met de punt naar voren spelen?
0 -3
Ozymandias
Ik denk niet dat hij de rol van klassieke '10' bedoeld maar meer de rol van meest aanvallende middenvelder in een 4-1-4-1 (4-3-3 met '6') systeem.
1 -1