De Wit: 'Vergelijking met Klaassen is een eer'

BVeenstra, 17-03-2018 om 14:25, 4844 views, Goal | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-middenvelder Dani de Wit vindt het een eer om vergeleken te worden met voormalig Ajax-aanvoerder Davy Klaassen. In gesprek met Goal laat de jongeling weten belangrijk te willen zijn met goals, assists en energie in het team.

Dat De Wit vrijdag namens Jong Ajax na een uur werd gewisseld tegen De Graafschap heeft te maken met het feit dat hij zondag bij de selectie zit van het eerste elftal. 'Als het goed gaat, word je uiteindelijk beloond door vaker bij de selectie van het eerste te zitten. De uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam zondag wordt mijn tweede keer en hopelijk volgen er nog meer', aldus de middenvelder, die uiteindelijk een vaste speler in Ajax 1 wil worden.

De vergelijking met Klaassen wordt nog al eens gemaakt en dat vindt De Wit een enorme eer. 'Want wat hij heeft neergezet bij Ajax is geweldig en zeker iets waar ik achteraan wil gaan. Als ik in de voetsporen van Klaassen kan treden zou dat fantastisch zijn', aldus het talent, dat dezelfde eigenschappen heeft als Klaassen. 'Als je het aan mij vraagt ben ik echt een loper, een diepgaande middenvelder die graag in de zestien komt en zijn goaltjes meepikt. Maar ook ben ik iemand die het team kan meenemen en energie in de ploeg kan brengen. Dat heeft elk team wel nodig denk ik.'

Amin Younes
De Wit traint soms met Ajax 1 mee, maar meestal traint hij 'gewoon' met Jong Ajax. Dat betekent dat hij nu wat vaker te maken heeft met Amin Younes, die is teruggezet naar het belofteteam. 'Wij krijgen ook wel wat mee van al die commotie, maar wij zien hem als een van de selectiespelers. Als Younes bij ons op het trainingsveld rondloopt vindt hij het nog steeds gewoon leuk en doet hij zijn best, dus wij hebben nergens last van.”

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jogabonito
Misschien als Klaassen vierkante schoenen droeg
1 0
EVH
Klaassen heeft vierkante schoenen omdat zijn voeten ook vierkant zijn.
0 0
MaximilianRosse
Is toch niet het niveau wat je als Ajax zijnde wil nastreven. Beperkte voetballer die hard werkt en z’n goaltjes mee pikt maar verder gewoon van niveau jupiler league/VVV is.
1 0
Minsc
Ha ha ha, hij denkt dat het een compliment i.p.v. een belediging is.
1 -1
Sampaoli
Zijn qua type spelers exact hetzelfde, Dani en Davy. Siem de Jong hoorde ook in dat rijtje, maar is op dit moment zover weggezakt dat ik liever Dani de Wit op rechtshalf zie spelen dan Siem de Jong. Dani is hem op dit moment al voorbij, doodzonde voor Siem maar de blessures hebben hem echt een waardeloze speler gemaakt.
3 0
Turbo
Siem is altijd een waardeloze speler geweest, maar als je 200 keer opgesteld wordt als spits/schaduwspits maak je af en toe een (belangrijke) goal. Het is ook geen toeval dan Siem na het vertrek van Eriksen nooit meer een fatsoenlijke wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. Het spel van Eriksen verbloemde het waardeloze spel van het prut om hem heen. Dani de Wit kan er helaas net zo weinig van.
3 0
ElBlanquito
Ik sprak onlangs een ex speler die samen met siem de jong heeft gespeeld in het 1ste van Ajax. Die vertelde me dat hij voor zn vertrek bij Ajax ook al heel slecht was in voetballen. werd niet serieus werd genomen op dat vlak... je heb dus 100% gelijk.
2 0
rodnet
Inderdaad hetzelfde type spelers maar wel op verschillende niveaus. Klaassen was een Siem 2.0: technisch beter, meer drive, belangrijker als teamspeler, terwijl de Wit een soort Klaassen 0.5 is: technisch minder, wel drive maar veel minder belangrijk als teamspeler. Klaassen is feitelijk de enige van de drie die iets in het eerste van Ajax te zoeken had (en helaas ook de enige die niet meer bij Ajax zit).
0 0
koenos1
Eens! Het is jammer dat Dani zo wordt onderschat, zo'n type speler mist het 1e
1 -9
Turbo
Want? Het laatste wat Ajax 1 nodig heeft is nóg een speler die zich onttrekt aan het spel en voetbaltechnisch helemaal niets te bieden heeft.
1 0
Maxwell5
Een technisch ondermaatse speler...ja die missen ze inderdaad echt...
5 -1
reaguurder
Dat hij liever Dani de Wit ziet spelen op rechtshalf is eerder kritiek naar De Jong dan een compliment naar Dani...
2 -1