Assaidi legt uit: 'Waarom ik niet naar Ajax ging'

BVeenstra, 17-03-2018 om 08:35, 13987 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

In de zomer van 2012 had Oussama Assaidi de kans om via sc Heerenveen naar Ajax te gaan, maar de buitenspeler koos echter voor een transfer naar het grote Liverpool uit de Premier League. De Marokkaanse buitenspeler legt in De Telegraaf uit waarom hij de interesse van Ajax naast zich neerlegde.

'Ik kon toen onder andere naar Ajax', vertelt hij over de zomer van 2012. 'Als jongen had ik daar testtrainingen gedaan, maar toen wilden ze me nooit hebben. Wat ik in die periode heb gemerkt, is dat clubs als ze interesse hebben in Marokkaanse spelers extra gaan informeren of je wel een goede jongen bent en goed in de groep past en zo', vervolgt Aissadi, die merkte dat mensen in zijn omgeving telefoontjes kregen waarin werd geïnformeerd of hij een moeilijke jongen was. 'Dat vond ik wel vreemd. Er waren nooit rare dingen gebeurd bij de clubs waar ik speelde. Waarom ga je dan zulke vragen stellen?'

Uiteindelijk koos Assaidi voor Liverpool, waar hij dertien officiële wedstrijden zou spelen. 'Ik ben trots dat ik in de Premier League heb gespeeld. Ik ben pas laat in het profvoetbal gekomen en was dolgelukkig toen ik op mijn achttiende mijn eerste contractje kon tekenen bij FC Omniworld. Als je toen had gezegd dat ik bij Liverpool zou uitkomen, had ik je niet geloofd. Bij Liverpool heb ik niet zoveel gespeeld, maar wel bij Stoke City. Die club wilde me definitief overnemen, maar toen heb ik gekozen voor Al-Ahli in Dubai', aldus Assaidi, die tegenwoordig weer op de Nederlandse velden is te bewonderen bij FC Twente.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
En nu gaat hij degraderen met Twente. Het kan verkeren Oussama.
0 0
TheRiviera
Ik zie zoveel mensen in de comments nu klagen dat Assaidi een vies mannetje is om de racisme kaart te spelen maar we weten simpelweg niet of het waar is. Het is natuurlijk meer dan mogelijk dat Ajax extra informeert bij elke speler ongeacht de afkomst die kans is groot. Maar het zou me ook helemaal niks verbazen als Ajax specifiek extra informeert of spelers moeilijke jongens zijn als ze van buitenlandse afkomst zijn. Er zijn altijd twee kanten van het verhaal. Maar ik geef wel toe dat als er nooit problemen zijn geweest bij vorige clubs en ik dan als speler hoor van andere mensen dat Ajax informeert of ik een moeilijke jongen bent ja of nee dan ga je wel je twijfels krijgen of de club het überhaupt in jou ziet zitten.

Zelfs iemand zoals mezelf die half Nederlands en half Kaapverdiaans is word regelmatig met een scheef ook aangekeken simpelweg omdat ik een tintje heb. Maar ik spreek geen Kaapverdiaans en ik versta de taal ook niet. Als allochtoon ben ik soms meer Nederlands dan de meeste Nederlanders maar alsnog word je anders behandeld. Dat is simpelweg hoe het gaat in de Nederlandse maatschappij. Je kan er niet om heen dus je moet het maar accepteren.
0 0
Middenweg401
Dus omdat er referenties worden geraadpleegd was hij in zijn trotst aangetast en wilde hij niet meer?
Hoe typisch..
3 -1
Robeerke
Je hele carrièreverloop op inkomsten baseren maar vervolgens de discriminatiekaart spelen.

Viessssssssssssssssssssssssss.
6 -3
jackwolf
De vraag stellen is hem beantwoorden.
1 0
3*stars*3
https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/64119/assaidi-wil-meer-salaris-zien.html

Hij kan er nu van alles bijhalen maar hij moet niet vergeten dat he veel kan terugvinden op het internet...
6 0
3*stars*3
Raar ventje.
Het is alweer 6 jaar geleden maar ik kan mij nog goed herinneren dat hij voor de camera's stond en na een wedstrijd van H'veen riep, dat hij sportief een stap vooruit kan maken als hij naar Ajax gaat.
Maar meneer riep ook dat hij wil zien dat het financieel een stap vooruit moet zijn, als hij naar Ajax gaat en dit zei hij met een grijns voor de camera's van NOS...

Kan me ook herinneren dat hij in een sportzaak stond, met een Ajax shirt aan...
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
zijn wel veel Marrokaanse voetballers die die kaart trekken.
Van onze donkere spelers hoor ik nooit iets negatiefs over de club.
als je voor Ajax en Liverpool kan kiezen, met zijn kwaliteiten , en vervolgens tussen stoke en de zandbak , dan zie je uit zijn keuzes dat het alleen maar draait om geld, en geen gezeik over afkomst oid.

lijkt me logisch dat je bij een speler informeert hoe hij in de groep zal liggen. het is immers een teamsport.
4 -1
koppendicht
Dat werd dus enkel gedaan bij Marokkaanse
0 0
FlyingDutchMan
Assaidi kan beter ballen dan lullen!
0 0
marrene
Gatverdamme, het volgend mannetje die insinueert dat er verschil wordt gemaakt tussen spelers van Marokkaanse afkomst en andere spelers. Kotsmisselijk wordt ik van die gassies.
Hoe weet hij dat AJAX zich bij andere jongens niet informeerde? Hebben ze hem dat gezegd? Een kind vraagt daar niet naar andere jongetjes. En zeker niet aan de vriendjes en familieleden van die jongens. Bovendien heeft hij nooit bij AJAX gespeeld en kon hij dat dus ook niet aan andere jongens vragen.
Pure stemmingmakerij. Weet nog dat hij poseerde met een AJAX shirt toen bekend werd dat AJAX interesse had. Toen was het zeker geen issue. Was wss. net voor de interesse van Liverpool bekend werd.
Hij moet eens op zaterdag naar de Toekomst gaan en kijken hoeveel Jongens van Marokkaanse afkomst in de jeugd spelen.
Er zijn ook Marokkaanse jongens die niet met deze teksten komen. Is dat dan bij hun niet gebeurt of praten ze daar niet over?
Maar het is opvallend dat je die geluiden altijd uit de Marokkaanse hoek hoort. Nooit van jongens van Surinaamse of welke afkomst dan ook hoort. Of het nu Ziyech, Assaidi, Hadouir, Boussatta of die oud Sinouh is.
5 0
afcas
hahahahahahahha het is gewoon schattig hoe naief je bent.
0 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
die mensen hebben vooral zelf het gevoel dat ze achtergesteld worden, terwijl ze op handen gedragen worden door het publiek en de clubs.

maar er zal maar 1 iemand fluiten in het stadion, of informeren naar je karakter.
0 -2
Babayaka
Ach ja blind v ltman boilesen werden nooit uitgefloten inderdaad, alleen de bogardes en zyech en hamkaas broodjes. Wij Nederlanders zijn zo fascistisch en rascistisch en de medelanders zijn zo aanpassingsgezind, blonde sexy vrouwen zijn per definitie hoeren en sletten
Toch grappig dat de Rossebuurt stikt van de medelandse mannen maar ach kniesoor die er op let.
0 0
FissaDeGekste
Snap meneer Assaidi niet helemaal. Hij had een principe akkoord met Ajax, dus dit hield hem eerder niet niet tegen. Prima dat je op het laatste moment voor Liverpool koos, maar haal daar dan niet zo een drogreden bij, dat had er namelijk niets mee te maken. Voor zijn carriere was het sowieso beter geweest 2-3 jaar basis te staan in 1, maar dat moet ie zelf verder lekker weten. Dit is een beetje nutteloos natrappen zo lijkt me. Zeker van een mannetje wat in Oost is opgegroeid.

En denk je dat als Ajax een aankoop doet voor, zeg, meer dan 3 miljoen, dat er niet bij ELKE speler geinformeerd wordt in de omgeving wat voor type het is? Risico management heet dat, ik denk niet dat het er iets mee te maken heeft dat Assaidi een Marrokkaanse Nederlander is.
3 0
behangdelul
Misschien doen ze het bij alle talentjes? Laten we het maar statistisch profileren houden. Deze jongen is voor de poen gegaan, heel simpel
3 -1
PJK54
Ach we kunnen hier weer een heel punt van maken en het woord "discriminatie" uit de kast halen natuurlijk, dat Ajax navraag heeft gedaan zal misschien te maken hebben met ervaring met Marokkaanse spelers maar denk dat het ook met Nederlandse spelers gebeurd want die zijn ook niet allemaal even makkelijk te "hanteren".

Dan vraag ik me af of je nu geslaagd bent? je speelt nu bij een degradatiekandidaat terwijl je waarschijnlijk bij Ajax nog steeds een basisplekje had gehad maar dat zijn keuzes die je maakt in je leven de ene goed en de ander slecht.
1 0
Ozymandias
Mensen die zeggen dat Assaidi voor het geld koos toen hij Liverpool boven Ajax verkoos maken zichzelf belachelijk. Hij ging naar Liverpool! De mooiste club van de sterkste en op één (de Engelse Championship) na mooiste competitie ter wereld.
3 -7
Sulejmanibesteaankoopooit
Hahaha ja. net zoals richarlison zeker.
man man man wat een gelul.
0 -2
Ozymandias
Man, man, man... want Liverpool is natuurlijk niet van een totaal andere grote dan Watford...
1 -2
Aeter
Nee, Liverpool is gewoon een hele mooie club.
1 0
trodat4030
Typisch supporter gezwets dit..
0 0
Ajaxvooraltijd
Sorry wil je niet afkraken hoor maar je maakt jezelf nogal belachelijk door te stellen dat hij het niet deed voor het geld evenals zijn andere carrière moves. Tuurlijk ging het om het geld. Als je je carrière zorgvuldig op bouwt met een beetje kwaliteiten heb je uiteindelijk veel meer kans de top te halen en te slagen.
2 -3
Ozymandias
Geen woorden in mijn mond leggen. Ik zeg niet dat Assaidi nooit voor het geld heeft gekozen. Ik zeg dat de keuze voor Liverpool boven Ajax waarschijnlijk geen keuze voor het geld was. Voor een speler als Assaidi was dit waarschijnlijk de enige kans die hij ooit zou krijgen om bij een club van het kaliber Liverpool te spelen. Ik denk dat 9 van de 10 spelers in zijn positie dezelfde keuze hadden gemaakt (zelfs als Ajax ze hetzelfde salaris als Liverpool aan zou bieden).
1 -1
AjaxCitizen
Ja, ja. Tuurlijk. Je carrière zorgvuldig opbouwen biedt altijd succes natuurlijk. Totdat je een zware blessure oploopt en je nooit meer op niveau kan voetballen.

Mensen beseffen niet dat de carrière van een voetballer zo afgelopen kan zijn. Als dan een grote club als Liverpool komt, dan begrijp ik dat de meesten gewoon die kans met beiden handen grijpen. Daarnaast is de aantrekkingskracht om in de PL te spelen gewoon heel groot.
1 0
Ajaxtrouw
Precies voetbal=brood
0 -1
Ardoe
Terwijl ie een principe akkoord had met Ajax uhu
3 0
Ozymandias
Dus? Er zijn meer dan genoeg redenen om Liverpool boven Ajax te verkiezen die niets met het geld te maken hebben. Dus nogmaals, mensen die zeggen dat Aissadi voor het geld koos door voor Liverpool te kiezen maken zichzelf belachelijk. Assaidi koos voor de mooiste club van de sterkste competitie. Dat hij daarbij veel meer ging verdienen was voor hem natuurlijk prettig maar de meeste spelers zullen alsnog voor Liverpool kiezen als ze een minder salaris bieden dan Ajax.
1 -2
gras
Met je eens dat er nogal makkelijk wordt gedaan over de aantrekkingskracht van Liverpool. Dat is een klassieke topclub zoals Ajax, maar dan in de PL. Ga daar maar nee tegen zeggen na een fantastisch seizoen. Dan overschat je jezelf gewoon, dat is vrees ik vrij menselijk. En als je dan geen waarnemer hebt die met genoeg afstand adviseert - lees zelf ook meer poen krijgt bij een overgang - dan ga je 9 van de 10 keer.
2 0
AFCAsphere
Nu ik je comment zo lees ben ik het eens dat mensen hier de aantrekkingskracht van Liverpool onderschatten, maar ik ben benieuwd of hij daar naartoe was gegaan als hij minder bij de Reds zou verdienen. De combinatie van ambitie en geld hebben de doorslag gegeven.
0 -1
RSM
Goed recht van Ajax om te screenen. Ook niet blanke spelers hebben vooroordelen.
1 0
Joseph
Boehoe, een nieuwe werkgever informeert bij je vorige werkgever of je een goede werknemer bent.. Voor sommige mensen is het heel moeilijk om toe te geven dat ze voor het geld gaan.
8 -1
fanforeffer
Dat informatie inwinnen was ,om jouw beter te kunnen begeleiden . De kans was groot als je 2 jaar bij Ajax had gespeeld, dat dan wel geslaagd was bij Liverpool of hoger.Had je nog meer kunnen verdienen.
5 -3
T.reckveugel
Mooi verhaal, jongensboek, plus even lekker Ajax de schuld geven dat je nu bij een degradatiekandidaat zit. Maar zakken gevuld, wie had het anders gedaan?
Een speler die wel zijn verstand gebruikt en niet zijn zaakwaarnemer ook nog eens vult
4 -2
Panama
Ja anders kon Frank er niet mee omgaan.
4 -2
BillSplate
Lol.
0 -1
NouridolbergNeres34
Money, money, money en niets anders! Hij hing zeker ook naar al-ahli voor het voetbal en de sfeer in het stadion...
2 -3
Ozymandias
Inderdaad, mensen kiezen natuurlijk puur en alleen voor het geld als ze naar een nietszeggend clubje als Liverpool gaan...
1 -2
AjaxCitizen
Dat iemand spelen in de Premier League verkiest boven spelen in de Eredivisie, is gewoon begrijpelijk.
3 0
Michelinho
Hij kon in de Premier League blijven, maar koos voor de zandbak. Dat doe je niet voor het niveau.
2 -1
AjaxCitizen
Maar wat heeft dat te maken met dat hij destijds voor Liverpool i.p.v. Ajax koos?
0 0
Ajaxvooraltijd
Dezelfde reden. Of wint Liverpool regelmatig wat?
0 0
AjaxCitizen
Dus als jij voor een legendarische club als Liverpool kiest boven Ajax ben je uit op geld? Tuurlijk man.

Geloof mij nou maar. 9 van de 10 voetballers zou precies hetzelfde hebben gekozen als Assaidi. En dat is echt niet omdat Liverpool meer betaald. Liverpool is gewoon een mooie club en de PL is 10x groter dan de Eredivisie. Dat ze geen prijzen pakken is geen reden om de club gelijk af te wijzen wanneer ze je willen kopen.
0 0
BrandjeXL
Mooi dat je nog gelooft in de romantiek maar wel erg naïef
0 0
AjaxCitizen
Tuurlijk ben ik naïef. Maar wanneer je zegt dat spelers die niet voor Ajax kiezen alleen voor het geld gaan, dan ben je zogenaamd realistisch.

Mensen moeten beseffen dat Ajax niet meer tot de allergrootste behoort en dat een competitie als de PL gewoon een hele mooie uitdaging is. En om dan voor Liverpool uit te mogen komen maakt zo een beslissing die Assaidi maakte gewoon begrijpelijk. Niet alles hoeft om het geld te gaan.
0 0
Ajaxvooraltijd
Slachtoffer alert! Zometeen krijgen we weer een zwarte piet verhaal van Sylvana Simons.
3 -1
fanforeffer
Weer zo'n anti Ajax verhaal geplaatst door AS.
1 -2
Vierendertigste
Voor anti-Ajax verhalen moet je bij Voetbal International of de NOS zijn.
0 -1
fanforeffer
Dit is ook verkapte kritiek op Ajax.
1 0
Shardo
Broodvoetballer die enkel voor de centen op het veld staat, jij hebt niet voor Ajax gekozen maar Ajax ook niet voor jou.
13 in een dozijn type...
3 -5
Michelinho
Ajax niet voor hem? Ajax wilde hem toch?
1 0
insectenverdelg
Waarom je niet naar Ajax ging? Omdat je zaakwaarnemer Mino heette.
1 -2
AIR-S
Terecht als Ajax zulke vragen zou stellen. Marokaanse jongeren zijn vaak toch lastiger te hanteren in een team dan Nederlandse.
5 -5
Ozymandias
Vind je? Ik heb zelf veel kinderen bij amateurclubs getraind en vond de Marokkaanse jongeren juist altijd het beleefdst. De meeste zeiden "meneer" tegen me (zelfs toen ik zelf pas 16/17 jaar oud was) en durfde vaak pas "je" en "jij" te zeggen nadat ik daar meerdere malen op had aangedrongen. Ik vond juist de "Hollandse" jongeren het meest onbeleefd. Ook de ouders van Marokkaanse jongens die ik trainde waren gemiddeld veel beleefder dan de ouders van de "Hollandse" jongens.

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en heb nog nooit een probleem gehad met een Marokkaanse jongere. Het zijn meestal de mensen van buiten de grote steden die nauwelijks met Marokkaanse jongeren in contact komen die zeggen dat het vaker lastigere mensen zijn.
0 0
koppendicht
Je hebt over gastjes jonger dan 14/15. In groepjes waren sommige van die gasten tot op enkele jaren terug behoorlijk vervelend vanaf een jaar of 15/16 tot 18/19. Heeft lange tijd met straatcultuur te maken gehad en hoge criminaliteit, want thuis was de vader meestal behoorlijk streng. De straatcultuur is redelijk aan het uitsterven. Het heeft niet zozeer met afkomst of achtergrondcultuur te maken. Je zag hetzelfde met donkere gasten uit Suriname en Antillen. De generatie Gullit/ Rijkaard/Winter/Roy/ et cetera zijn nog verkaasder dan Nederlanders. Toen kwam de straat/rapcultuur in de jaren 90 op en kreeg je gasten als Davids en Melchiot, die niks van de buitenwereld moesten hebben. Nadat de rapcultuur over z'n hoogtepunt heen was en er geen neger meer op straat te zien was, kreeg je ideale donkere schoonzonen als wijnaldum en promes. Zelfde zie je nu gebeuren met Marokkaanse gasten. Dat was de laatste groep die nog op straat zat/voetbalde. Maar dat is nu ook over. Straatcultuur creëert gasten met een grote bek en groot ego.
0 -1
AFCAsphere
Hahaha, Promes is echt geen ideale schoonzoon hoor. Heb je die filmpjes van hem wel eens gezien?
0 0
koppendicht
Promes heb ik vaak horen praten in de media. Spreekt algemeen beschaafd Nederlands en loopt niet stoer te doen. Zijn wilde haren heeft ie allang achter zich. Is een soort wijnaldum geworden. Totaal niet te vergelijken met een bogarde of melchiot in hun prime.
0 0
AFCAsphere
Die interviews is gewoon resultaat van media training. Ik heb vaak genoeg beelden van hem langs zien komen waarin hij met dat typische straattaal en gedrag zijn bezittingen showt. Misschien is hij wat volwassener geworden in Rusland, maar ik acht Wijnaldum nog steeds beschaafder en over het algemeen een meer volwassen persoon.
0 0
koppendicht
Dat was 5 jaar geleden zo, tijden zijn veranderd. el ahmadi, amrabat, ayoub, nouri, mazzraoui, et cetera, allemaal bescheiden gasten. Men heeft zich aangepast, maar mensen blijven hangen in beeldvorming van 5 jaar geleden.
4 -1
Ardoe
2012 is toch (ruim) 5 jaar terug?
0 0
Web
Ik weet nog dat hij naar Ajax wou, toen kwam in eens Liverpool.
Niet mis mee als hij daar voor kiest.
Maar wees dan een gewoon een kerel, en maak er geen raar verhaal van
7 0
Redrum
Goed verhaal man!
2 -4
jaribombari
Gaat hij nou serieus excuses lopen zoeken over het feit dat hij voor het geld gekozen heeft? Lekker geloofwaardig :-)
7 -2
Figo
Hij kan beter zeggen dat ze bij Liverpool en in Dubai meer betaalden dan in Amsterdam en Stoke
6 -2