Kasem & De Vries: 'Geen belangenverstrengeling'

BVeenstra, 14-03-2018 om 15:45, 7624 views, Quote |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Enkele juristen hebben vraagtekens bij de kennelijke dubbelfuncties van een partner van het kantoor De Vries en Kasem. De partner van het kantoor - Khalid Kasem - is woordvoerder van de familie Nouri, maar levert daarnaast ook diensten als mental coach en als jurist die contracten voor voetballers moet afsluiten, zo schrijft Quote.

Er kan volgens het medium echter een tegengesteld belang ontstaan als het kantoor De Vries & Kasem voor spelers van Ajax sponsorcontracten moet opstellen. Zoals bij Leon Bergsma, die door Peter R. de Vries en zijn zoon Royce wordt begeleid via hun eigen kantoor PR Sportmanagement. Formeel zijn het twee verschillende bedrijven, maar op de websites van beide bedrijven wordt wel naar elkaar gelinkt.

Op zich is daar nog niets mis mee, maar de pijn zit erin dat de familie Nouri met Ajax twist over de schuldvraag van het buiten bewust raken van hun zoon Abdelhak tijdens het trainingskamp. 'De familie verwijt de club nalatigheid en eist een schadevergoeding. Kan de woordvoerder van de familie wel vrijuit handelen als er ook belangen liggen bij spelers van Ajax?', vraagt men zich bij Quote af.

Mr. Evert Hoekstra, sportrechtadvocaat bij CKH Advocaten, spreekt over een dubieuze constructie. 'In een gevoelige en uiterst delicate zaak als deze, waarbij de familie van een Ajax-speler een forse schadeclaim richting Ajax overwegen in verband met vermeend verwijtbare en laakbare omstandigheden rondom een opgetreden hartstilstand van die speler, en waarbij de belangen enorm groot zijn, dient in ieder geval iedere schijn van belangenverstrengeling vermeden te worden', vertelt de advocaat. 'Je kunt om die reden dan ook zeker vraagtekens plaatsen bij het feit dat de heer Kasem enerzijds optreedt als belangenbehartiger van de familie Nouri tégen Ajax, terwijl hij anderzijds op diverse wijzen nauw zakelijk verbonden is en samenwerkt met intermediairs, die op hun beurt juist financiële belangen hebben bij spelers ván Ajax en die derhalve ook met Ajax spreken, onderhandelen en bij gelegenheid wellicht ook met Ajax samenwerken.'

Reacties Kasem, De Vries en Ajax
Kasem zelf reageerde door te zeggen dat hij niets te maken heeft met de letselschadezaak. 'Daar is advocaat John Beer voor ingeschakeld. Er wordt door Hoekstra een vreemde suggestie gewekt die geen steun vindt in de feiten', aldus Kasem, die niets wil weten van een mogelijke belangenverstrengeling. 'Ik treed niet op als advocaat voor spelers, ik ben ook niet betrokken bij onderhandelingen van spelers', aldus Kasem, die bijval krijgt van De Vries. 'Het klopt dat wij de zaakwaarnemer zijn van Leon Bergsma. Dit betekent dat wij in gesprekken met Ajax letterlijk en figuurlijk aan de andere kant van de tafel zitten. Er is derhalve geen sprake van belangenverstrengeling.'

Ook bij Ajax ziet men het probleem niet, zo vertelt woordvoerder Miel Brinkhuis. 'Sinds de dramatische gebeurtenis in Oostenrijk hebben wij zeer intensief en goed contact met de familie, die zich logischerwijs laat adviseren.  Formeel gezien is hier wat ons betreft geen rol voor Khalid Kasem', aldus Brinkhuis, die de rol van De Vries & Kasem niet ziet als obstakel. 'Peter R. de Vries is een zakelijke relatie van ons vanuit zijn bedrijf PR Sportmanagement, hij behartigt de belangen van spelers waaronder bij ons Leon Bergsma. Voor zover mij bekend is er geen zakelijk verband tussen Ajax en het advocatenkantoor dat Peter R. de Vries met Khalid Kasem.'

Tenslotte is het woord aan Marjan Olfers, hoogleraar sportrecht aan de VU en oud-lid van de RvC van Ajax. Ze vindt de constructie 'vreemd', maar oordeelt niet zo hard als Hoekstra. 'Als Ajax en ook de familie geen bezwaar hebben tegen de constructie, wie zijn wij dan om hier over te oordelen?’, zegt ze. Een lid van de familie Nouri heeft verder aan Quote laten weten geen probleem te hebben met de rol van Kasem in deze trieste zaak.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtrouw
Beetje naïef, wat denk je nou zelf? Dat het alleen om de waarheid gaat? De familie Nouri loopt veel geld mis door de afgebroken carrière van Nouri. Denk jij dat ze daar geen compensatie voor willen?
0 -1
Michelinho
Als ze daadwerkelijk een schadevergoeding geëist hadden zou dat groot nieuws zijn; zou nl. tegenstrijdig zijn met wat ze eerder beweerden. Ga maar eens zoeken op "familie Nouri eist schadevergoeding". Niets.
Heeft niets met naïef zijn te maken. Ik beweer ook niet dat het niet hun achterliggende motief is, dat laat ik in het midden. Voorlopig is het echter nog maar speculatie en geen feit.
0 0
Ajaxtrouw
Kwestie van tijd, komt vanzelf
0 -1
Michelinho
De familie verwijt Ajax nalatigheid en eist een schadevergoeding? Sinds wanneer? Verzint Quote dit of heb ik iets gemist?
0 0
jvs
De familie heeft niet voor niets John "Als u een pijntje voelt, dan zoeken wij iemand, die we daarvoor kapot kunnen maken" Beer ingeschakeld. Er hoeft maar 1 persoon in de familie dollartekens te zien en deze ratten maken er een zaak van.
Wel heel jammer dit allemaal!
0 -1
Michelinho
Zou kunnen, maar in januari werd er nog uitgesproken dat het ze niet om schadevergoeding ging en volgens mij zijn er ook geen berichten geweest dat dat nu ineens wel zo is.
Gewoon een slecht staaltje journalistiek op basis van de dikke duim van Quote als je het mij vraagt.
0 0
AFCAwooz
Tja dat krijg je als je overal verstand van denkt te hebben...
0 0
Panama
Peter heeft zn zoon Royce genoemd? Hahaha
1 0
X-RaY
Peter brr de Vries de grootste engnek van Nederland op Henrisch na natuurlijk.
3 -1
Suarez16_
Wat een grapjas is Peter ook. Had laatst met zijn nieuwe progamma 500.000 kijkers en toen zei hij dat hij hoopt en verwacht dat het meer zouden worden. Een week later de kijkcijfers gehalveerd.
2 0
X-RaY
Petertje is een hoer van de politiek.
Wordt van de belastingcenten uitgenodigd om op de publieke omroep als tegenhanger te fungeren. Voorbeelden te over. Vuile vieze graaier is het. Links lullen rechts vullen.

https://youtu.be/hWIvUTmuNIw
2 0