Supportersclub: 'Uitfluiten onacceptabel'

ArthurV, 12-03-2018 om 21:55, 8488 views, AFCA Supportersclub | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

De AFCA Supportersclub heeft een statement naar buiten gebracht omtrent het uitfluiten van Joël Veltman door een deel van de Amsterdamse aanhang. Veltman werd afgelopen zondag voor het duel met SC Heerenveen gepasseerd door Ajax-trainer Erik ten Hag. De rechtsback viel gedurende de tweede helft nog wel in, iets waar niet iedereen even blij mee was.

'We leven in een vrij land met een vrijheid van meningsuiting, waarin iedereen moet kunnen zeggen wat hij vindt', zo valt er te lezen. 'Wat we echter niet kunnen accepteren, is dat Joël Veltman wordt uitgefloten. Dit is een jongen uit de eigen Ajax-kweek die nooit een onvertogen woord over de club of de supporters heeft gezegd.'

Volgens de supportersclub mag men best een mening hebben over de voetbalkwaliteiten van Veltman. 'Maar die veranderen niet door hem uit te fluiten.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sulejmanibesteaankoopooit
er werd gefloten voor die onbegrijpelijke wissel van ten hag, verdediger voor een verdediger terwijl je moet scoren.
1 -1
koppendicht
Goed statement. Het moet maar eens afgelopen zijn met die continue fluitconcerten. Het is extreem verwend en naar gedrag.
3 0
TheRiviera
Ongeacht het feit dat ik vind dat je gelijk hebt want ik roep het vaak genoeg ook zelf op AS zal er toch niks veranderen. Het uitfluiten van eigen spelers is namelijk iets wat in het bloed van sommige Ajax Supporters zit. Meeste Ajax supporters zijn nou eenmaal van mening dat er altijd gewonnen moet worden vooral in de Eredivisie en wanneer spelers dan niet dat kunnen opbrengen moeten hun het ontgelden.

En ik denk dat de mensen die hun eigen spelers uitfluiten ook wel weten dat het hun niks opbrengt maar ik denk dat ze er totaal schijt aan hebben en gewoon hun frustratie kwijt willen ookal is uitfluiten niet de juiste manier. Kijk bijvoorbeeld naar de afgelopen wedstrijd tegen H'veen. Daarin werd Hakim weer eens toegejuicht maar ondanks dat en het feit dat ze medespelers blij waren over het getoonde spel kon je duidelijk aan Hakim's gezicht zien dat hij zich er weinig van aantrok want hij weet ook als ik de volgende wedstrijd minder speel word ik weer uitgefloten.

Dusja ik geef je groot gelijk het moet maar eens afgelopen zijn maar ik ben wel realistisch genoeg om in te zien dat dit nooit gaat gebeuren.
0 0
hoolimike
Ajax heeft gewoon kut supporters. Van de 50000 is maar een handvol die sfeer probeert te maken en de ploeg aanmoedigt en de rest van het stadion hoor je nooit behalve met gefluit. Als je ziet dat de ploeg het moeilijk heeft zou het wel fijn als het hele stadion eens achter de ploeg gaat staan ipv dat gefluit.
0 0
Cheezhead
Ten Hag rot op!
0 0
Ajaxtrouw
Gelukkig hebben we nog echte supporters!!!
1 0
PJK54
Was het fluiten tegen Joël of tegen Ten Hag, wissel verdediger - verdediger, ik denk nl het laatste mede gezien het feit dat veel supporters Ten Hag eigenlijk al een beetje zat zijn.

Uitfluiten is natuurlijk een uiting van supporters die het ergens, al dan niet terecht, niet mee eens zijn verder zijn er natuurlijk niet veel mogelijkheden om je ongenoegen kenbaar te maken, laat ik wel duidelijk zijn het niet altijd eens te zijn met het uitfluiten maar soms denk ik ja beste ........ dat heb je aan jezelf te danken gaan eens kritisch voor de spiegel staan.

Ik denk ook dat de supporters het "mindere Ajax" een beetje zat zijn veruit de rijkste club van NL en middelmaat op het veld beetje tegenstrijdig natuurlijk tel daarbij op dat er al 4 jaar niets behaald is dan krijg je het, altijd kritische Ajaxpubliek, vanzelf tegen en is de uiting fluiten.
0 -1
FissaDeGekste
Veltman werd helemaal niet uitgeloten???
Het gefluit richtte zich op Ten Hag omdat hij zijn aanvoerder passeert en hem dan (als 'beloning'??) wel in laat vallen. Eerst een speler knakken en hem dan nog nodig hebben? Heel slecht. Laat Veltman óf spelen óf houdt hem de hele wedstrijd op de bank. Niet dit soort halve oplossingen.
1 -1
Wereld
Ik denk wel dat er een aantal mensen floot, omdat hij inviel.

Maar ik hoop vooral dat het merendeel floot vanwege de wissel.
Dat zou mijn reden geweest zijn, al had ik überhaupt niet gefloten op dat moment.
Hoewel ik het ook geen logische wissel vond.
3 0
KleinMiljoen
Hoop het ook, denk het niet. Voor mij zat een vent die het fluiten richtte op Veltman. Hij floot en riep erachteraan een aantal keer kankerveltman. Maar goed, hij riep ook een paar keer datzelfde maar dan met Ten Hag ipv Veltman
1 0
BokkieBokstra
Mooi om te lezen, dit is exact mijn ervaring toen ik Ajax - Willem II bezocjt. Er stond een paar mannen een aantal rijen boven me en die Veltman werd zo uitgescholden. De 2 scheldwoorden die mij bijgleven zijn zijn pisbakhoer en kankermognool. Vond het bezopen, waarom ga je naar het voetbal? Problemen met de vrouw of met de baas een beetje afreageren. Ben dan altijd weer blij dat ik maar 1 keer per jaar heen hoef. Dit is niet alleen bij Ajax, was laatst bij NEC-Fortuna. Dat is me ook een partij negatief met een vent voor me die alleen liep te schelden. Heel naar.
0 -1
FT`S
Marionetten van de directie die zogenaamde supportersclub..Het Is dat anti-Cruijff galbakken clubje helaas weer eens gelukt om onze club volledig te gijzelen. Het is een schande dat ze bij Ajax de naam Cruijff überhaupt nog in de mond nemen, de hele club gaat naar de klote, maar deze pannenkoeken gaan het over uitfluiten hebben..
2 -3
Bertus2002
De grootste Ajacied in de historie een mes in de rug steken is erger dan het uitfluiten van een eigen speler. Echt bijzonder hypocriet dit van de AFCA Supportersclub.
4 -5
Afca85meer
Ik hoorde laatst op de tribune een opvallende uitspraak van een supporter naast me. Hij zei dat de supportersvereniging naar zijn mening een schoothond van het bestuur was geworden. Over echte zaken hoorde je ze niet en ze zijn nooit meer kritisch op allerlei bestuurlijke misstanden. Ze zijn supertrots (letterlijk: ze krijgen dikke l.l) dat ze met het bestuur om tafel mogen zitten maar daar bereiken ze in tot nu toe niets mee. Ik moest er wel om lachen, vond het tamelijk supporterspraat.

Maar moest daar meteen aan denken nu ze voor een beetje fluiten (wat niet eens voor Veltman was) met een heus statement komen. Misschien had hij toch een beetje gelijk?
2 -3
Hobbemastraat
Niet een beetje!
0 -1
ArnoAjax
Oh er is dus wel een afc ajax supportersclub.
Waarom laten die zich niet vaker horen?
5 0
Lagasj
De gladjakkers die fluiten als Ziyech de bal heeft zijn dezelfde racisten die zwarte voetballers uitfluiten bij clubs als Napoli etc.
Het fluiten tijdens de wissel van Veldman was imho tegen Ten Hag zijn onnodige wissel.
1 -3
ajaxinho
Oh, nu nemen ze wel een standpunt.

Ik schaam me diep voor onze supportersclub!

Ook in die periode rond Jonk en Cruijff...
... moesten we onze rust bewaren.
... mochten wij geen stelling nemen.

Kijk onze club nu!
Alles draait om de omzet en commercie.
7 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Uitfluiten is altijd slecht of iemand moet negatief over de club of fans zijn geweest. Maar je moet het ook zo zien: Supporters moeten ergens hun frustratie kwijt, en bijna altijd is er dan wel een speler de sjaak. Frustratie om jaren geen prijs, geen europees, niet je kans pakken nadat psv punten liet liggen. Praat uitfluiten nooit goed, maar frustratie zit er en dan gaan mensen cynisch doen, helemaal bij Ajax. Dacht je dat er nergens anders werd gefloten als je club een strohalm voor het kampioenschap niet grijpt, trainer uitfluiten gaat een beetje lastig, hele team gaat ook niet behalve aan het einde. En dan Ziyech al lang wordt uitgefloten komt omdat er nog al wat Ajacieden zijn die hem gewoon niet pruimen, al speelt hij nog zo goed, dan staan z'n ogen niet recht genoeg zeggen ze dan.
En Veltman kan je veel over zeggen, 200 weds. Ajax maar nooit een van de beste. Toch is het een wereldgozer, voor tegenstanders misschien niet, maar wij Ajacieden moeten van hem houden ondanks dat hij geen wereldspeler is en je altijd meer verwacht dan dat hij je in een wedstrijd geeft. Veltman is als je kleine broertje waar je wel een geintje over kan maken, maar je moet niet aan hem komen.
3 -1
Bocarra
Dat heeft wel erg lang geduurd.
0 0
Joodhannus73
Zolang je niet weet waarom mensen fluiten moet je de interpretatie niet zelf invullen. En waarom komt de supportersclub hier nu pas mee? Dit is al decennia aan de gang. Flut club!
1 -2
AmsterdamWest
Je mag je toch echt schamen als je dit soort dingen leest als Ajax supporter. Of het nou om Veltman of Ziyech gaat. Echt fucking walgelijk gewoon.
14 0
ElPistolero9
Vind het uitfluiten van Ziyech nu ook wel mooi geweest. Punt is inmiddels al lang en breed gemaakt. Ziyech en Ajax is dit jaar geen gelukkig huwelijk, ligt vooral aan Ziyech en hij weet allang hoe de supporters over hem denken. Maar om dan in een wedstrijd van gister, waar hij niet alleen 2,5 assist geeft maar ook nog keihard werkt bij ieder balcontact te gaan fluiten, ja ik vind dat treurig. En kan heel goed begrijpen als je dan niet in je spel komt.
11 0
Stibba020
Ik was er zondag bij en Ziyech werd helemaal niet uitgefloten, hij werd juist toegezongen..
1 0
Koekepeer
Klopt
0 0
koppendicht
Het is te gek voor woorden en van der sar en overmars moeten hierin eens zelf een statement maken.
0 0
ajaxiscruijff
Als het zo is dat Veltman werd uitgefloten, is dat absoluut belachelijk. Sowieso je eigen spelers uitfluiten slaat helemaal nergens op. Dan ben je geen supporter (betekent letterlijk ondersteuner), maar een downie.
3 -2
FUBAR
Veltman werd helemaal niet uitgefloten.
9 -3
Koekepeer
Gelukkig weet jij zelf waarom jij vloot
0 0
RaynoFischer
Idd, eigenlijk werd Ten Hag uitgefloten met zijn wisselbeleid.
7 0
Lagasj
Zo heb ik het ook gehoord en begrepen.
Het was tegen Ten Hag.
3 0
Bjarkos
Was denk ik meer een reactie op deze krankzinnige wissel.
6 -1
Bjorn
Geen enkele reden hem uit te fluiten.
3 0
FanaticAjax
Fout
0 -1
RaynoFischer
Volgens mij ging het niet eens zo zeer om Veltman, maar vooral om weer een belachelijke wissel.
Het ging niet door bij balcontacten bijvoorbeeld, maar het moet natuurlijk weer heel sensationeel geïnterpreteerd worden
4 -1
Afcas20
Ik vraag me ook wel af in hoeverre het naar veltman gericht was, maar kwam op dat moment wel zo over dus toch wel plaatsvervangende schaamte in het stadion. Al begreep volgens mij niemand echt waarom het kwam
2 -2
Mart42
En het uitfluiten van het gehele team als er collectief is gefaald???
2 -1
ajax4ever01
Goed statement wat betreft dat uitfluiten maar laat de supportersclub zich ook horen als die beleidsvoerders er een zooitje van maken? Doe daar ook eens wat mee
7 0
Afcas20
Genoeg tekstdoeken op zuid1 eerste kwartiertje gisteren
0 -1
Mauroafca
Opzich is dit zondag vrij duidelijk gemaakt toch?!
0 -1
Maxwell5
Ruim 2 jaar te laat....
1 0
Olle
Uitfluiten van je eigen spelers......?!??!?? Alleen de discussie al! Wat een zooitje kut-supporters zijn dat....
1 -1
Gerard36
Dit zijn geen supporters, maar doorgesnoven randdebielen .
2 -1
Koekepeer
Er niets mis met snuiven
0 0
Robinjo1988
Ben het er wel mee eens dat het nergens op slaat om Veltman uit te fluiten. Maar maak je eens druk over de puinhoop bij Ajax wat al tijden aan de gang is!
8 0
Gerard36
en dat is veltman z'n schuld?
0 0
Mitta023
Het uitfluiten van eigen spelers is sowieso schandalig. Zeker als het minder gaat bij een speler hoort deze extra gesteund te worden. Beter kritiek hebben op het beleid & bestuur van de club!
4 0
Maxwell5
Dit dus!
1 0
BennJii020
Vond het schandalig..
0 0
Labrador
Uitstekende reactie. Ik denk dat met name het dagjesvolk verantwoordelijk is voor dit soort stommiteiten.
5 -3
AFCAsphere
Ik ben bang dat er ook genoeg 'loyale' fans bij hoorden die aan het fluiten waren.
1 0
NR9
Schandalig inderdaad. Heb me gisteren doodgeechaamd voor onze "supporters" . Belachelijk. Dit soort nep supporters moeten verbannen worden...
9 -1
Mikey Stormram
Klasse dat de supportersclub zo van zich laten horen, dit krijgt Joël ook wel mee en zal hem een hart onder de riem steken. Dat je je soms ergert aan voetballers die er soms met de pet naar lijken te gooien (Ziyech) snap ik, maar hou het dan ook bij ergernis. Echter spelers uitfluiten, wie dan ook, is onacceptabel. Uitfluiten past niet bij een chique club als Ajax. Met uitfluiten los je niks op en lever dan maar je seizoenskaart in en ga lekker bij de muziekvereniging op blokfluitles ofzo...
8 -1
Mauroafca
Ik vond het ook een vreemd moment, maar in mijn optiek werd er meer gefloten voor het feit dat het een vreemde wissel was. Ik kan natuurlijk ook gewoon naief zijn in dit geval!
10 0
Marcw1972
Nee hoor, ik ben het helemaal met je eens. Als Veltman persoonlijk zou zijn uitgefloten, dan was er wel vaker, bijvoorbeeld bij een balcontact, zijn gefloten. Dat gebeurde niet waardoor ook ik denk dat het meer gefluit was om die vreemde wissel.
7 0
Raydo
Blijft een rare gang van zaken. Ten eerste was de wissel nu ook weer niet zó vreemd dat je er voor moet fluiten - het was niet zo dat er een aanvaller af ging bijvoorbeeld. Ten tweede begint men pas te fluiten op het moment dat Veltman's naam wordt omgeroepen.
1 0