'Euforie die losbarstte was iets ongelooflijks'

FinnDekker, 08-03-2018 om 17:04, 15566 views, ProShots | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Als Andre Onana in het nieuwe magazine van ProShots wordt gevraagd naar de beste herinnering van de keeper bij Ajax, twijfelt Onana niet en komt de doelman met Schalke 04-uit op de proppen. Ten koste van de Duitsers bereikte Ajax in die wedstrijd tegen de verwachting in de halve finale van de Europa League.

'De return van de kwartfinale. Het was niet onze beste wedstrijd van het seizoen. Bij lange na niet zelfs. Maar de manier waarop we ons kwalificeerden, die euforie die na het laatste fluitsignaal losbarstte op het veld, dat was iets ongelooflijks', aldus Onana. 'Zoveel vreugde had ik na een voetbalwedstrijd nog niet eerder meegemaakt.'

De Amsterdammers stonden op uitschakeling en stonden met tien man tegen een veel sterker Schalke. 'De krachten ebden langzaam uit onze lijven.' Door goals van Nick Viergever en Amin Younes won Ajax alsnog het tweeluik. 'Natuurlijk zeiden we na afloop dat we er altijd in zijn blijven geloven. Maar ik zeg je eerlijk met de hand op mijn hart: niemand geloofde er nog in.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
Een van mijn mooiste uitwedstrijden . Man wat een gekkenhuis. Na afloop nog 2 uur stil staan op het parkeerterrein om vervolgens om 4:00 mn bed in de duiken en de dag daarna 09:00 weer werken
2 0
KlasseLasse
ja zekerweten deze vergeet ik nooit meer!
2 0
Dennis1964
Onanananana
0 0
NouridolbergNeres34
prachtig moment toen viergever die bal op zijn linkerpoot kreeg, ik ontplofde toen echt rende door de huiskamer. Haha en ziyech en sanchez die op viergever sprongen hij kreeg amper nog lucht binnen. Onvergetelijk! klaassen die naar uitvak rende helemaal door het dolle heen.
0 0
KlasseLasse
ja geniaal hoe sanchez viergever oppepte en hwm een harde lieve klap gaf was egt geweldig mis sanchez heel erg
2 0
zivkabrimovic
Prachtige zin
1 -1
KlasseLasse
dank je
0 0
FlyingDutchMan
Niks meer aan doen xD
0 0
DS
Bizar gewoon die goal van Viergever ook, niks techniek systemen of wat voor gelul dan ook, puur op wilskracht.
1 0
Willem410
Oke ik zeg het ook eerlijk met de hand op mijn hart.
Ik had de tv al uit gezet en de afstandsbediening door de kamer gepleurd, me vader met wie ik zat te kijken uitgelaten en net voordat ik zwaar depressief na boven wilde lopen begon me telefoon als een gek te trillen in me broekzak met tientallen berichten die binnenstroomde.
Als een bezettende weer die afstandsbediening ergens in een hoek opgezocht en die laatste minuten (wat wel uren leken) zitten kijken tot Younes ons verloste.
Toen me vader gebeld en zei Ajax heeft nog 2 keer gescoord, dat hij het nooit wilde geloven.
Ik zeg kom maar terug we nemen er eerst nog 1 of 2 ouwe.
4 0
AFCA-B93
Haha mooi dit. Ik was na die laatste goal van Schalke boos overgeschakeld naar FIFA, maar hetzelfde verhaal als bij jou: m'n telefoon ging ineens tekeer, dus toen ik die goal van Viergever genoteerd zag meteen teruggeschakeld haha.

Lyon-uit heeft me wel echt het hart gekost hoor...
1 0
Koenniiee
Hahah, mooi leesvoer.
2 0
Bjorn
Samen met Lyon-thuis: onvergetelijk.
3 0
DS
Lyon thuis komt in het rijtje van oa de 5-1 van Oranje tegen Spanje echt van die wedstrijden die je maar zelden in je leven ziet en nooit meer vergeet.
2 0
Boer Gijs
En de 5-2 tegen Bayern met Sar en Overmars
0 0
Ajacied33
Ik zie de knal in de rechter bovenhoek van Finidi nog voor me...
0 0
Michelinho
WK 2014 met die duik van RVP? Dat was 5-1 zelfs :)
2 0
DS
Oja, is het zo’n dag?
1 0
3*stars*3
Vergeet Schalke thuis niet, dat was imo de beste pot van het seizoen.
Lyon thuis was idd geweldig maar was een pot waarin beide ploegen veel kansen creëerden en voor de liefhebbers een heerlijke pot.

Schalke thuis was Ajax echt heer en meester maar moest het met minimaal met 4/5-0 winnen.
Die keep van Schalke had avond van zijn leven.
3 0
Bjorn
Puur qua voetbal waren we denk ik daar het sterkst inderdaad. Maar qua beleving, sfeer en overall was Lyon-thuis werelds. Heerlijke avond.
1 0
Michelinho
https://www.youtube.com/watch?v=-H7QS1E30x8
0 0
Turbo
Fantastisch om meegemaakt te hebben. Zeker als je in de jaren 90 geboren bent en alle Europese hoogtepunten hebt moeten missen.
2 0
Web
Moet je na gaan, ik heb langer een seizoen kaart van Ajax gehad dan jou leeftijd.
Alle top jaren meegemaakt, zelfs het grote Ajax. Cruijff, Keizer, Neeskens, Swart, Krol, Suurbier, Pronk, Bals, Hulshof, van Duivenbode. Haan , Reinders enz
Zelfs ben ik bij de grootste overwinning ooit van Ajax geweest in de meer tegen SVV 14-1
0 -1
Jayajax
Voelt inmiddels als weer net zo ver weg als de successen van midden jaren 90’...
6 0
Web
Dit kun je niet vergelijken met vorig jaar. Ajax was toen twee jaar lang de beste ploeg van Europa. Ik ben bij alle thuis wedstrijden geweest toen. Het elftal was net een harmonia. Er vielen nooit gaten. Vd Sar, Reiziger, Rijkaard, Blind, Frank de Boer, Davids, Litmanen, Ronald de Boer, Overmars, Kluivert, Kanu, Finidi George. Overmars die de hele linkerkant betrijkt en Finidi George de rechter kant. Blind die precies wist wanneer hij in moest schuiven. Litmanen altijd goed gepositioneerd voor de goal, Ronald de Boer tussen de linies voetballen. De competitie ongeslagen. Het jaar erna stopte Frank Rijkaard, Frank de Boer ging naast Blind in het centrum spelen. En Bogarde werd bij Sparta opgehaald en werd links back. Had daar nog nooit gespeeld omgeturnd van linksbuiten tot linksback door van Gaal, datzelfde geld voor Reiziger die was een rechts buiten. Het tweede jjaar de verloren finale tegen Juventus was bizar, nooit een ploeg gezien die zo over de streep ging, later kwam aan het licht dat ze onder de doping zaten.

De beste wedstrijd in die tijd vond ik tegen Real Madrid toen stond Davids in de as van het veld, wat een voetbal show, Ajax had in Bernabue constant de bal. Vernederde Real.

In dat jaar won Ajax in de Kuip met 0-5 met allemaal wissel spelers, Musampa, Wouter, Oulida enz. Wat werd Feyenoord weggespeeld, heerlijk was dat.

Van Gaal heeft een smerige streek uitgehaald met de Cruijff revolutie.
Maar wat heeft die man er toen een geweldig elftal van gemaakt. Daarom begrijp ik nooit de kritiek op hem, Ajax speelde weergaloos in die jaren onder hem.
2 0
Ajacied33
Ik heb de tijd waar jij het nu over hebt ook meegemaakt. Eigenlijk is die tijd een reden voor nu dat van Gaal veel aanzien bij mij heeft,kan daar niks aan doen. Die man liet Ajax voetballen,niet normaal. We waren de beste van de wereld he,wat een tijd! Overal genoot Ajax respect. Kan me nog 2 interviews herinneren aan de vooravond van de finale in Wenen met Baresi en Maldini. Wat waren ze angstig voor ons zeg. Milan,het grote Milan 3 keer in 1 seizoen verslaan....Ongekend!
2 0
Web
Ja ongelooflijk hoe ze hier over van Gaal spreken.
Daar uit kun je zien dat ze Ajax niet in die tijd meegemaakt hebben.
Wat ik ook wel erg jammer vond toen, dat Cruijff toen nooit een goed woord over had voor dit team. Dat was jaloezie kan niet anders
Wat een jaren toen.
0 0
Joseph
Ondanks dezelfde selectie zijn we denk ik ook net zo ver verwijderd van een herhaling als toen.
2 0
ajaxinho
Het was meer overleven dan geloven.

Het waren individuele acties van Viergever en Younes die het verschil maakten.
1 0
Michelinho
Die van Viergever was ook meer geluk dan wijsheid, maar wat wás ik blij met hem!
2 0
AntiCatenaccio
Europa League seizoen 2016/2017 is wel het mooiste wat ik als Ajacied bewust heb meegemaakt, samen met kampioenswedstrijd 2010/2011. Ik kom van 1998 dus heb de échte gloriejaren gemist helaas.
7 0
Afca_126
Barça thuis 2-1 kloppen was ook geweldig gevoel
0 0
Dexy
Die wedstrijd was inderdaad ook een heerlijk gevoel, maar qua sfeer en passie steken 15 mei 2011 en Lyon-thuis toch echt ver boven de rest uit.
0 0
Dexy
Heb precies hetzelfde hoor, ik ben van 95.

Kijk toch wel vaak met enige jaloezie naar alle Ajacieden die de gouden jaren '70 en/of de gouden jaren '90 bewust hebben meegemaakt. Wat een genot moet het destijds geweest zijn om Ajacied te zijn!
2 0
Ferd
Je kan het ook van de andere kant zien. Ik heb de jaren 90 bewust meegemaakt, was er bij in Wenen. En ik ben soms jaloers op de jonge garde die de enorme terugval in kwaliteit niet hebben moeten aanzien met lede ogen.
2 0
Middenweg401
Het was het waard. Het was geweldig mee te maken dat Ajax een jaar of twee het beste voetbal van de wereld speelde en haast onoverwinnelijk was.

Je wist gewoon dat het goed kwam, hoe moeilijk een wedstrijd ook verliep. Uiteindelijk zouden we de tegenstander altijd breken. Ik had ook een rotsvast vertrouwen in een speelstijl waarbij je een paar keer per wedstrijd 1 op 1 kwam achterin, zelfs met niet bepaald de snelste centrale verdedigers. Puur op kwaliteit, inzicht en timing.

Moeilijk voor te stellen dat gevoel nu.
1 0
Dexy
Haha, dat is helemaal waar! Het glas is halfvol of halfleeg ;)
0 0