BVeenstra, 08-03-2018 om 15:15, 8629 views, Four Four Two, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Voormalig Ajacied Rafael van der Vaart heeft een boekje open gedaan over zijn tijd bij Ajax. De middenvelder spreekt in gesprek met Four Four Two Magazine over zijn relatie met ex-Ajax-spits Zlatan Ibrahimovic en bovendien legt hij uit waar het misging tussen hem en trainer Ronald Koeman.

'Zlatan Ibrahimovic heeft bij Ajax inderdaad gedreigd om mijn benen te breken, maar dat zei hij tegen iedereen', geeft Van der Vaart aan dat het eigenlijk wel meeviel met de dreigementen van de Zweed. 'Het klopt dat wij niet de beste vrienden waren, maar ik zit liever in een team met eerlijke mensen zoals hij dan met ploeggenoten die achter je rug om praten. Zelfs als dat betekent dat er soms ruzie is in de kleedkamer. Overigens was er geen specifiek moment dat het tussen ons geknald is, over het algemeen liep het gewoon niet lekker tussen ons.’

Verder pakte Koeman de aanvoerdersband van Van der Vaart af omdat de middenvelder weigerde te spelen als linksbuiten tegen Bayern München. Volgens Koeman zou Van der Vaart niet goed genoeg zijn voor het middenveld. 'Daar was ik niet blij mee. Als ik niet goed genoeg was in mijn natuurlijke rol, hoe kon ik dan goed genoeg bevonden worden op een andere plek? Uiteindelijk vroeg ik hem om mij op de bank te zetten, wat aanleiding was om mijn aanvoerdersband af te nemen. Later, toen we beiden weg waren bij Ajax, hebben we beiden onder ogen gezien dat we toen fouten gemaakt hebben. Ik ben de eerste die het erkent als mijn acties niet zo slim zijn en bij dat incident heb ik een gebrek aan respect getoond richting Koeman', is de Heemskerker jaren na dato uiterst zelfkritisch.

Het volledige interview met Van der Vaart uit FourFourTwo-Magazine is te lezen bij VI Pro.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer