Vd Vaart: 'Nooit geknald tussen mij en Zlatan'

BVeenstra, 08-03-2018 om 15:15, 8664 views, Four Four Two, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Voormalig Ajacied Rafael van der Vaart heeft een boekje open gedaan over zijn tijd bij Ajax. De middenvelder spreekt in gesprek met Four Four Two Magazine over zijn relatie met ex-Ajax-spits Zlatan Ibrahimovic en bovendien legt hij uit waar het misging tussen hem en trainer Ronald Koeman.

'Zlatan Ibrahimovic heeft bij Ajax inderdaad gedreigd om mijn benen te breken, maar dat zei hij tegen iedereen', geeft Van der Vaart aan dat het eigenlijk wel meeviel met de dreigementen van de Zweed. 'Het klopt dat wij niet de beste vrienden waren, maar ik zit liever in een team met eerlijke mensen zoals hij dan met ploeggenoten die achter je rug om praten. Zelfs als dat betekent dat er soms ruzie is in de kleedkamer. Overigens was er geen specifiek moment dat het tussen ons geknald is, over het algemeen liep het gewoon niet lekker tussen ons.’

Verder pakte Koeman de aanvoerdersband van Van der Vaart af omdat de middenvelder weigerde te spelen als linksbuiten tegen Bayern München. Volgens Koeman zou Van der Vaart niet goed genoeg zijn voor het middenveld. 'Daar was ik niet blij mee. Als ik niet goed genoeg was in mijn natuurlijke rol, hoe kon ik dan goed genoeg bevonden worden op een andere plek? Uiteindelijk vroeg ik hem om mij op de bank te zetten, wat aanleiding was om mijn aanvoerdersband af te nemen. Later, toen we beiden weg waren bij Ajax, hebben we beiden onder ogen gezien dat we toen fouten gemaakt hebben. Ik ben de eerste die het erkent als mijn acties niet zo slim zijn en bij dat incident heb ik een gebrek aan respect getoond richting Koeman', is de Heemskerker jaren na dato uiterst zelfkritisch.

Het volledige interview met Van der Vaart uit FourFourTwo-Magazine is te lezen bij VI Pro.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rolleman
1 van me favorieten spelers! wat een goal tegen feye! pff.
0 0
ym22
Een van mijn idolen vroeger samen met Sneijder en Ronaldinho.
1 0
KKoossiiee
Geeuw !!
Tja vd Vaart ben ik wel klaar mee toch.
Boeit het echt iemand?
0 -5
Middenweg401
Ik snap nooit zo goed waarom iedereen achter elkaar afloopt om Vd Vaart af te zeiken.
Voor mij is het één van de mooiste Ajax talenten van deze eeuw. Eigenlijk had Nouri hem daarin moeten aflossen. Ik houd van dit soort ras voetballers. Voetballen met lef, inzicht, techniek en puur op gevoel. Eriksen was ook een mooie speler, maar kwam wel laat binnen natuurlijk. Sneijder ook leuk, maar toch een héél stuk minder frivool.
2 0
trooop
Dat vraag ik me nou ook altijd af. Gaat nu al jaren zo. Behalve de schitterende speler die hij is (of was), heb ik ook altijd genoten van zijn relaxte karakter. Hij nam het allemaal veel minder serieus dan je tegenwoordig overal ziet, en droeg dat ook lekker rustig uit. Niet altijd maar keihard trainen, kroketje op z'n tijd. Lekker afbouwen bij nikszeggende clubjes. Maakt hem het uit, zolang hij maar lekker kan blijven ballen. Een verademing ten opzichte van dat overspannen, verkrampte professionalisme van tegenwoordig.

Nee, hij heeft waarschijnlijk niet het maximale uit z'n talent gehaald. Who cares! Voetbal zou niet hoofdzakelijk moeten draaien om prijzen en maximaal rendement en al dat soort van bloedige ernst. Voetbal is lol maken en de mensen je talenten tonen. En ondertussen gewoon je best doen, dan komen de resultaten er vanzelf achteraan. Van der vaart was een van de laatste der mohikanen qua ouderwetse voetbalromantiek.
1 0
gi0vanni
Ben een zeer groot fan van Nouri die geweldige kwaliteiten had maar je kunt het nu haast niet meer geloven dat van der Vaart een nog veel groter als Nouri was.

Op zeer jonge leeftijd al DE dragende speler van het elftal en hij werd gezien als de beste speler in het elftal waar o.a. Sneijder, Ibrahimovic, pienaar, Maxwell, Chivu, Trabelsi en Litmanen in zaten.

Ook won hij de eerste golden boy verkiezing boven ene Rooney en C.Ronaldo.
1 0
Erik1966
mij wel sorry
1 0
Fredschuit1
Mij... Raphie is en blijft Ajacied. Eén van Ajax grootste talenten. Dat hij niet alles uit de kan heeft gehaald is een ander verhaal. Prima gozer verder. Van mij mag hij zo de jeugdopleiding in.
1 -2
Ferd
van mij niet, hoe gaat iemand die nooit het beste uit zichzelf heeft weten te halen dankzij z'n mentaliteit jonge spelers aanleren dat ze het uiterste moeten doen om de top te halen?
1 0
Fredschuit1
Je vergeet wel effe dat de beste man bij Ajax, HSV, Real Madrid, Spurs heeft gespeeld en heel veel interlands achter zijn naam heeft. Je doet net of het het één er van de koekenbakker is. Jonge spelers dromen van zo'n loopbaan. En je hoeft niet perfect te zijn om daar aan de slag te kunnen. Raphie weet als geen ander wat de valkuilen zijn. Misschien ook wel handig..
0 0
niquedegraaff
Want? Heeft toch mooie dingen laten zien bij Ajax!
1 0