BvdPloeg, 08-03-2018 om 15:45, 6206 views, Ajax Showtime | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Een voetbalseizoen gaat nooit voorbij zonder blessures en dat is in 2017/2018 niet anders. Het eerste elftal wordt de laatste weken al flink getroffen, maar ook bij de beloften en in de jeugdopleiding waren of zijn enkele jongens aan het revalideren. Na een overzicht in november vond Ajax Showtime het wel weer eens tijd voor een update:

Ajax 1: Ten Hag dun in de spelers
Voor de blessurelijst van het eerste elftal is geen groot onderzoek noodzakelijk. Erik ten Hag nam begin februari nog uitgebreid de tijd om vier langer geblesseerden uit te lichten. Nick Viergever (enkel) en Daley Sinkgraven (knie) zijn van hen op de weg terug, voor Vaclav Cerny (knie) en Benjamin van Leer (knie) is het einde seizoen. Viergever traint inmiddels met de groep en lijkt dicht tegen een rentree aan te zitten, Sinkgraven werkt na een zoveelste knieblessure hard om de groepstraining te hervatten. Zover is het nu nog niet.

Maar ook voorin heeft Ten Hag de nodige personele problemen. Kasper Dolberg herstelt al maanden van een voetblessure en Ten Hag hoopt hem in de 'eindfase' van het seizoen nog te gebruiken. Dolbergs stand-in Klaas-Jan Huntelaar kwakkelt inmiddels al twee weken met een kuitblessure, die hij opliep tegen PEC Zwolle. Hij miste de wedstrijden tegen ADO Den Haag en Vitesse en trainde nog niet met de groep richting Heerenveen-thuis. Bij al dat blessureleed kwam vorige week ook nog eens Frenkie de Jong, die met een enkelblessure weken moet toekijken. Het brengt de teller op zeven.

Jong Ajax:
Michael Reiziger heeft de laatste weken een stuk minder te klagen wat betreft de lappenmand. Waar die van het eerste elftal langzaam begint uit te puilen, daar stroomt die van de beloften leeg. Vince Gino Dekker maakte zijn rentree tegen Almere City na meer dan een jaar blessureleed. Ook Reda Boultam mag weer hopen op speelminuten. De middenvelder lag er sinds november uit met een gebroken voet, maar eind februari hervatte hij de groepstraining. Op dit moment kan Reiziger alleen nog niet beschikken over Mees de Wit, die al enkele maanden geblesseerd is. 

Ajax O19:
Bij Ajax O19 is eenzelfde trend te zien als bij Jong Ajax. John Heitinga komt weer wat ruimer in zijn spelers nu Sven Botman is teruggekeerd van een nierblessure. Heitinga kan wel een goede verdediger gebruiken, aangezien Navajo Bakboord met een kruisbandblessure nog enkele weken tot maanden zoet is. Of de rechtsback, die voor zijn blessure vooral speelde bij de beloften, dit seizoen nog in actie komt, is onduidelijk.

Mateusz Gorski mag ook weer aan voetballen denken na een langdurige schouderblessure. De Pool speelde in februari alweer een helft mee bij een oefenwedstrijd, maar moet bij O19 op dit moment nog wel Issam El Maach en Nick Plomper voor zich dulden. Aanvallers Oliver Horvath en Leo Thethani komen net als bijvoorbeeld Ricardo Farcas nog niet in de plannen voor. Thethani zou inmiddels wel hersteld zijn van een blessure.

Ajax O17, O16 en O15
Normaal lichten we de elftallen apart uit, maar bij O17 en O16 kunnen we kort zijn; bijna iedereen is fit. Jeiël Peroti, die in de zomer van 2017 naar Ajax kwam, kwakkelt wel en zit zelden bij de selectie van O16. Daar kwam vorig weekend Hossein Zamani bij, die met een enkelblessure van het veld moest na een half uur spelen in de miniklassieker tegen Feyenoord. Wat hem precies mankeert is nog niet bekend.

Bij Ajax O15 staan doelman Marijn Dijkstra en verdediger Younes El Morabet langs de kant. Dijkstra moest twee weken geleden gewisseld worden in de bekerwedstrijd tegen Emmen en na onderzoek bleek dat hij zijn pols gebroken heeft. El Morabet kwakkelt tot slot met liesklachten.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer