BVeenstra, 08-03-2018 om 10:45, 21247 views, Bild | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Volgens het Duitse BILD zou Ajax aankomende zomer - mocht Hamburger SV degraderen uit de Bundesliga - graag Rick van Drongelen willen overnemen van de Duitse club. Het Duitse medium schrijft bovendien dat Ajax in de afgelopen winterperiode al heeft aangegeven zeven miljoen euro over te hebben voor de Nederlandse verdediger, die zowel als linksback als centrale verdediger uit de voeten kan.

Van Drongelen (19) maakte in de afgelopen zomer voor drie miljoen euro de overstap van Sparta Rotterdam naar Hamburger SV en het liefst behouden de Duitsers de talentvolle mandekker. 'We hebben geen intentie om hem te gaan verkopen', laat sportdirecteur Jens Todt, die bovendien erg lovend is over de ontwikkeling van de verdediger, weten.

Hamburger SV staat na 25 gespeelde wedstrijden op een zeventiende plek in de Bundesliga. Als dat na 34 wedstrijden nog steeds het geval is, degradeert de club. Met nog negen wedstrijden te spelen moet de vereniging uit het noorden van Duitsland een achterstand van zeven punten zien goed te maken om minimaal play-offs te halen. Opvallend: Hamburger SV is de enige club die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 onafgebroken op het hoogste niveau speelt. 

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer