'Ajax wil Van Drongelen bij degradatie HSV'

BVeenstra, 08-03-2018 om 10:45, 21224 views, Bild | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Volgens het Duitse BILD zou Ajax aankomende zomer - mocht Hamburger SV degraderen uit de Bundesliga - graag Rick van Drongelen willen overnemen van de Duitse club. Het Duitse medium schrijft bovendien dat Ajax in de afgelopen winterperiode al heeft aangegeven zeven miljoen euro over te hebben voor de Nederlandse verdediger, die zowel als linksback als centrale verdediger uit de voeten kan.

Van Drongelen (19) maakte in de afgelopen zomer voor drie miljoen euro de overstap van Sparta Rotterdam naar Hamburger SV en het liefst behouden de Duitsers de talentvolle mandekker. 'We hebben geen intentie om hem te gaan verkopen', laat sportdirecteur Jens Todt, die bovendien erg lovend is over de ontwikkeling van de verdediger, weten.

Hamburger SV staat na 25 gespeelde wedstrijden op een zeventiende plek in de Bundesliga. Als dat na 34 wedstrijden nog steeds het geval is, degradeert de club. Met nog negen wedstrijden te spelen moet de vereniging uit het noorden van Duitsland een achterstand van zeven punten zien goed te maken om minimaal play-offs te halen. Opvallend: Hamburger SV is de enige club die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 onafgebroken op het hoogste niveau speelt. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Als Nick weg gaat is hij een goed alternatief, heeft ook meerwaarde gekregen door in de Bundesliga in moeilijke omstandigheden te voetballen.
0 0
Pierre Heno
Precies de spelers die we nodig hebben?
0 0
fanforeffer
Vreemd jaren geen linksback gehad en nu kopen we er 2.
0 0
Pierre Heno
Er is veel interesse voor Tagliafico dus 1 1= 2. Nòg meer miljoenen op de bank van NV Ajax.
1 0
Caparzo
HSV is de kat met de 9 levens. Zijn er inmiddels wel een boel van op, maar toch kan ik me niet voorstellen dat de 2e stad van DL uit de BL verdwijnt..
0 0
NouridolbergNeres34
Weer lekker snugger dan als dit klopt, had hem dan gelijk gehaald van Sparta dan had je hem voor 2/3 miljoen kunnen overnemen ipv 7. Maar deze jongen is absoluut niet geschikt als linksback, als hij komt dan moet je hem gebruiken als CV, Ajax moet hoger inzetten dan dit soort gasten vind ik.
2 0
Zionist
Pfffff hoe jonger hoe beter. Kampioen worden ho maar. OVERMARS OUT!
2 0
Aspers73
Bied dan Viergever een nieuw contract aan. Simpele speler, maar geeft altijd wel 200%.
7 0
NouridolbergNeres34
Gaan steeds meer geruchten dat hij naar psv gaat, zou het jammer vinden gun hem liever een mooie duitse club ofzo aangezien hij geen verlenging heeft aangeboden gekregen.
0 0
Boeckie
denk niet dat ie nou nog gaat verlengen. had interesse van volgens mij leverkusen. en hij heeft al aangegeven transfervrij weg te gaan
0 0
stopperspil
Goed scoutingswerk, niet 3 miljoen maar een paarmaanden later voor 7 miljoen..
3 -2
chuckie88
??? hebben inmiddels meer dan 4 spelers voor die positie en daqn reken in Dijks en Viergever niet eens meer mee.... een vervanger voor de Rechtsback is daarnaast veel noodzakelijker... Ben zeker nog niet overtuigd van Kristensen... Orejuela komt zwaar tekort voor uberhaubt de eredivisie laat staan Ajax. Zuiffuik verhuurd idem... Veltman vertrekt hoogstwaarschijnlijk. Dan houden we dus gewoon eigenlijk niemand volwaardig over
0 0
FrankRijkaard4
BILD. Bijzonder onbetrouwbaar
0 -2
BrandjeXL
Je weet dus duidelijk niet wat Bild is. Jammer dat je daarom onzin verkondigt. Bild mag dan een boulevardkrant zijn maar is zeer goed ingelezen en nog machtiger.
1 0
FrankRijkaard4
Sorry je hebt helemaal gelijk
0 0
dumperPattiruhu
Als je hem had willen halen had je dat afgelopen zomer al moeten halen. Verder ben ik van mening dat ze in moeten zetten op een middenvelder die fysiek zijn mannetje staat, wat lengte heeft en de bal vooruit/naar de goede kleur speelt.
0 -1
Aspers73
Een soort Guus Til dus! Ben ik mee eens.
1 0
amberjari
Zal Hans Kraay fijn vinden. Zat in september wekelijks (en lekker opportunistisch) te verkondigen dat ajax had zitten slapen door hem te laten lopen..
0 0
Ferd
En terecht. Kraaij jr is een clown maar wel een kenner
1 -2
Duif63
Net als met Dennis Johnsen zeker.
0 0
Bertus2002
Liever niet.
0 0
CruyffFootball
Leuk als cv, voor linksback veel te houterig.
1 0
Toekomst1900
Haal nou Daley Blind voor een topsalaris binnen!! Samen met Klaassen als leider voor de komende jaren, omringd door talenten als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Justin, Donny ga zo maar door! De ‘ervaren’ spelers die wij altijd halen, zijn ver over hun top heen en hebben geen toegevoegde waarde meer. Daarom moet je het van mid-twintigers of eind-twintigers hebben. Die gaan echter niet voor een appel en een ei voetballen.

Doorbreek het salarisplafond voor dit soort gasten en zorg dat je selectie in balans komt. Heb je veel meer aan dan de Orejuela’s voor 5 mio te kopen en de Van Drongelen’s voor 7 mio..

Verkoop Ziyech, Siem en Veltman. Onana zal wel gaan. Haal een talentvolle rechtsback die samen met Kristenssen de strijd aan kan gaan (Dumfries?), haal een rechtsbuiten die de strijd aan kan gaan met Neres, haal Guus Til, die openlijk solliciteert en je hebt een selectie in balans wat in Nederland kampioen moet worden!!
2 -3
AFCAPolarBear
Volgens mij is Tagliafigo niet ver over zijn top. Is al een ervaren kracht in zijn mid-20'ers. Daarnaast denk ik dat Blind en Klaassen (nog) niet terug willen. En Dumfries is typisch middelmatige speler van de subtopper. Dat gaat nooit iets worden. En waarom wil je Ziyech verkopen? Barcelona verkoopt toch ook niet Iniesta? Hij is de beste speler van onze club. Zonder hem hadden we nu met Feyenoord gestreden om de 5de plek. Natuurlijk is het ook zo, als hij scherper was, hadden we CL-groepsfase gespeeld en stijf bovenaan gestaan in de Eredivisie. Hij is te wisselvallig, maar geeft elke wedstrijd wel minimaal 2 of 3 passes die een goal kunnen opleveren. Is echt goud waard voor ons!
3 0
Jan Doedel
Correctie Ziyech zou goud waard KUNNEN zijn als meneer er wat meer zin in had. De ontevredenheid druipt er jammer genoeg van af. Zo zonde van zo'n in potentie geweldige speler.
0 0
BrandjeXL
Eerst begin je over dat Ajax mid- en eind twintigers moet halen maar bij een vetrek van Vetlman moet Ajax ineens een talentvolle rb halen???
0 0
Toekomst1900
Zeg ik dat we alleen dat soort spelers moeten halen? Ik zeg namelijk ook dat we Klaassen en Blind moeten halen omringd met talenten.
1 -2
Keffie L
De door Hans Kraaij opgehemelde Van Drongelen mist alles wat een linksback van Ajax nodig heeft, als centrum verdediger een goede keuze.
3 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
niet nodig. we hebben Tagliafico/sinkgraven Schuurs/wober De ligt/veltman Veltman/kristensen/orejuela voor komend seizoen al.
1 -1
xstaniox
Veltman gaat waarschijnlijk weg en Tagliafico mss ook, als hij zo goed blijft spelen en ook eventueel goed WK.
1 -1
Zionist
Geen enkele club wil Veltman.
0 -2
Caparzo
Veltman gaat voor 95% zeker heb ik het idee, Duitse subtopper ofzo..
0 0
Tecmessa
Geen enkele supporter wil Veltman. Ik denk dat er zat clubs in de rij staan, is gewoon een goede speler met veel ervaring op jonge leeftijd. Jammer dat er zo weinig respect is voor deze man hier op AS.
2 -1
Redrum
Ik ben serieus bang dat we die niet kwijtraken nee. Meneer Veltman zal zelf denken dat hij een stap hogerop kan, maar in werkelijkheid is hij alleen geschikt voor een stap omlaag. Kortom, er komt geen club die Veltman ziet zitten en dan zitten wij nog een jaar aan hem vast.
0 0
ajax4ever01
rot op met die afdankertjes
1 -1
X-RaY
De Bild...
0 0
jollie18
Hadden ze al veel eerder moeten doen
1 -1
marrene
Kan ik me niet voorstellen. Als LB hebben we nu Tagliafico en straks ook weer Sinkgraven. Bovendien komt Mitchel Bakker eraan. Ben vrij zeker dat die een prima LB voor het eerste gaat worden. Als LCV hebben we Wöber, bovendien kan Tagliafico daar ook uit de voeten. En heb gelezen (weliswaar op voetbalzone) dat Man.U. bereid is Blind naar AJAX te laten vertrekken mits Kluivert die kant op gaat. Of dat waar is en of Blind überhaupt interesse heeft weet ik niet.
Zou ook opmerkelijk zijn hem nu voor 7 miljoen te halen terwijl hij vorig seizoen voor 3 miljoen was op te pikken.
Kortom, is niet logisch.
0 -1
Michelinho
Lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat Blind nu al oren naar de Eredivisie zou hebben. Qua geld, qua niveau, zelfs qua klimaat. En bij Ajax is hij door de fans ook al niet zo leuk bejegend, de vraag is of ie überhaupt terug zou willen komen.
1 0
Sunstridr
Kluivert voor Blind is niet echt zoen beste idee voor de spelers en Tagliafico kan wel LCV zijn maar hij is niet van natuur een Centrale Verdediger terwijl van Drongelen dat wel is.
1 0
Koenniiee
Als dat voor linksback is dan is het een schande. Kan niet voetballen, alleen lomp verdedigen. Next!
2 0
altijdwelwat
Kan prima duels uitvechten en heeft een winnaarsmentaliteit , maar is aan de bal echt onderkant Eredivisie. Een aantal keren linksback zien spelen en dat is echt bijna zielig, hoe mensen erbij komen dat hij daar uit de voeten kan is mij een raadsel. Al met al veel geld 7 miljoen voor een kooivechter...
2 0
3*stars*3
Geloof er ook niks van.
Tagliafico werd al in de winter gehaald en Wöber staat in het centrum.
En dan ook nog eens 7mil voor een speler van een degradatiekandidaat, die zelfs ff op bank moest warmhouden?

Als het waar is, moet Ajax wel uitkijken met teveel bieden op spelers van degradatiekandidaten want voor Bandé werd al een pittig bedrag betaald en je maakt alleen maar slapende honden wakker.
2 0
iammike
Zie liever Magallán. Zo een Argentijnse strijder van 26 die daar basis speelt bij Boca past beter tussen talenten die we al hebben. We hebben Wöber en Schuurs al voor de toekomst en daar is samen 10 miljoen voor uitgegeven. Bakker heb je voor de toekomst op linksback. Ik zou 7 miljoen voor van Drongelen onverantwoord vinden. Voor 7 miljoen koop je denk ik ook Magallán.

Basis: Tagliafico, De Ligt, Magallán, Kristensen
Reserve: Sinkgraven, Wöber, Schuurs, Orejuela

Jong Ajax: Bakker, Kemper, Doekhi, Bakboord

Prima bezetting qua verdediging. Zeker qua talent en een strijder als Magallán past denk ik beter dan van Drongelen.
5 -3
altijdwelwat
Kristensen in de basis ... ik spreek je tegen die tijd nog wel ....
1 -4
Sunstridr
Magallan heeft aangegeven dat hij wil wachten tot na de Copa Libertadores, en volgens Mike (ierder in de Reacties) is hij een matige verdediger.

En over mentaliteit is Van Drongelen meer een strijder dan Magallan.
3 0
Mikes
Hahaha nee het is geen matige verdediger, het is wel echt een goede verdediger hoor. Echter past hij in mijn ogen totaal niet bij ajax. Is voetballend niet erg sterk en is daarnaast niet goed in het van de goal af verdedigen. Gewoon dr man voot zijn neus en verdedigen is hij heel goed, maar zodra er diepte in het spel van de spits zit heeft hij het erg moeilijk.
0 0
Turbo
Weer een speler die "ook linksback kan" maar het eigenlijk dus totaal niet is. En aangezien we Wober al hebben op LCV zie ik het dan wel weer gebeuren dat we wederom met centrale verdedigers gaan spelen als backs.
4 -3
Rsv
Zou een geweldige aankoop zijn, heeft veel geleerd dit jaar in Duitsland.
3 -2
Duif63
Vorig jaar kon je hem voor 3 miljoen ophalen en nu zou je er 7 voor moeten betalen. Plus nog een percentage aan Sparta natuurlijk. Als Marc dit echt van plan is moet hij ontoerekeningsvatbaar verklaart worden.
2 -5
Ajaxvooraltijd
Wat ben jij een zeiklul.
4 -2
Joseph
Een Nederlands talent van 19 met een jaar Bundesliga ervaring, dat moeten we inderdaad niet doen..
3 -2
MarkAFCA
Laten we alle spelers kopen die er zijn, want ze worden vast meer waard!!

Voor hetzelfde geld was die jongen geflopt en voor 1miljoen terug verkocht aan een Eredivisieclub.
3 0
Dexy
Op LCV zou hij een prima versterking kunnen zijn voor ons. Als linksback vind ik hem iets te statisch en te verdedigend, bij hoge nood zou hij er wel kunnen spelen.
6 0
Jojo14
Even off topic maar dit is precies hetgeen wat Ten Hag verkeerd lijkt te begrijpen:

https://www.vi.nl/nieuws/guardiola-gruwelt-van-nieuw-passrecord-manchester-city
5 -1
Michelinho
Noemde ten Hag niet ook het hoge aantal kansen? Maar er zijn zat TH-topics, waarom hier?
0 0
Suarez16_
Gelukkig! Ik was even bang dat ze een kerel van 29 wilde halen.
3 -1
Turbo
9 van de 10 "oudere" spelers die bij Ajax binnen komen wandelen zijn rotzooi en worden er binnen no-time uitgespeeld door talenten. Kwaliteit moet doorslaggevend zijn, niet leeftijd. Het is geen toeval dat de oudere spelers steevast de eerste zijn die door het ijs zakken als de weerstand omhoog gaat.
4 -2
Suarez16_
Zeker, maar een Tagliafico bijvoorbeeld is echt een toevoeging. Bij psv haalde ze een moreno of guadado die pav 2 klasses beter maakte. Volgend seizoen hebben we (hopelijk) De Ligt, schuurs en Wöber en dat zijn nu nog tieners. Dan zie ik liever een 27-jarige stand-in komen zoals die Magallan. Al vind ik een Viergever echt drama, dus dan is van drongelen geen stap achteruit.
1 0
Turbo
Als je ze kan vinden is het inderdaad een verrijking, alleen is dat juist het probleem. Ze vinden. Er worden vaak zat spelers binnengehaald met de intentie een ervaren, solide kracht voor in de basis te zijn, maar veel te vaak blijken dat soort spelers simpelweg niet goed genoeg of niet mee te kunnen in onze manier van spelen. Als ik dan die Magallan zie draaien en keren of een bal in zie spelen krijg ik alweer het idee dat de volgende flater in aantocht is. Vooral bij oudere spelers moet je uiterst kritisch zijn, want als ze niet goed genoeg zijn om vaste basisspeler te zijn zit je met een peperdure speler die - in die fase van zn carrière - absoluut zal willen spelen. Laten we eerst maar eens beginnen met het op de juiste manier gebruiken van onze talenten en probleem-posities (rechtsback bv) aan te vullen met échte kwaliteit. Ik zie liever een piepjong, leuk voetballend Ajax dat sterft in schoonheid dan een elftal vol oudere geforceerde (breedte)aankopen die resultaatvoetbal spelen en uiteindelijk alsnog naast de prijzen grijpen omdat de "ervaring" er simpelweg de kwaliteit niet voor heeft.
1 0
Toekomst1900
Geen ‘ervaren’ speler wilt naar Ajax komen voor 1 miljoen per jaar, als ze ergens anders 2 miljoen kunnen pakken en nog eens lekker weer + leven hebben. Ajax moet zijn salarisplafond doorbreken. Ik denk dat Blind en bijvoorbeeld Klaassen wel te porren zijn voor een goed salaris en Ajax. Klaassen vind ik niet de beste voetballer, maar wel een type aanjager wat we nu missen. Als we dan ook eindelijk eens een rechtsback op de rechtsback positie zetten, dan komen we al een stuk verder.

Daarnaast snak ik wel naar kampioenschappen/prijzen. Ik vind dat Ajax namelijk het Bayern van Nederland moet kunnen zijn. Maar met het huidige salarisplafond is iedereen gevlogen na een leuk seizoen!
0 0
3*stars*3
Mee eens.
Ervaring is zeker belangrijk maar miet niet overdreven worden.
We hebben selectie/basis met (redelijk) ervaren jongens als: Veltman, Lasse, Viergever, Siem, Ziyech en Klaas maar we zagen vaak nog kinderlijke fouten en zoals je zegt, door het ijs zakken.

Enige die overeind blijft en signaal afgeeft, is nieuweling Tagliafico.
2 0
Redrum
Nee ze willen lekker kneedbare jonge knulletjes
1 -1
cruijffthebest
Gaan we hier sterker en beter van worden als hij komt?
Ik hoop het, maar zie ook heel erg graag meer kwaliteit met ervaring erbij!
3 0
RaynoFischer
Voor achterin maak ik me dan alleen op rechtsback zorgen.
Voor de 2 centrale posities en linksback heb je dan De Ligt, Wober, Schuurs, Van Drongelen en Nico, eventueel Bakker. ;)
Ik ben geen groot Veltman fan, maar als Kristensen of Orejuela niet snel verbeteren hebben we een probleem als hij vertrekt.
1 0
DavidFerr
Zeefuik doet het best aardig bij Groningen en laatst stond hij ook in het eredivisie elftal van de week.

Ik vermoed dat wanneer Veltman weg gaat dat de concurrentiestrijd tussen Kristenssen en Zeefuik zal gaan.
1 0
Marcw1972
Zeefuik komt natuurlijk terug na dit seizoen, dan zijn we uit de brand;-). Nee, even zonder gekheid: dan zou ik voor Dumfries gaan.
1 0
cruijffthebest
Er moet ook voor het middenveld en aanval kwaliteit met ervaring bij. Voor de verdediging willen ze Magallan ook halen.
Kerels hebben we nodg en dan bedoel ik types als Poulsen/N. de Jong voor het middenveld en een type Pavon/Benedetti voor de aanval!
0 0
Sunstridr
Kan mensen stoppen over de gerucht van Magallan hebben, hij heeft al lang aangeven dat hij wil blijven in Argentine tot het eind van de Copa Libertadores.
Volgens mij was het gerucht ontstan omdat iemand van Ajax naar een wedstrijd waar Magallan en Tagliafico allebij speelden.
0 0
AjaxDaniel
Is meer dan welkom maar we hadden hem vorig jaar voor 3 miljoen kunnen kopen...
0 -1
sjaakahz94
Juich dit toe. Wober veel te wisselvallig nog en de enige linkspoot centraal achterin met het vertrek van Viergever naderend. Concurrentie kan geen kwaad, hij is Nederlands en heeft de potentie om een slager te worden. Verdedigend echt een vent en heeft ook een aardige inspeelpass.
2 -4
Ajaxvooraltijd
Wober wisselvallig? Vanwege zijn foutje laatst wat natuurlijk weer compleet over de top werd uitvergroot door die aasgieren van de media? Daarvoor was het nog een geweldige aankoop.
2 0
sjaakahz94
Nee niet alleen dat. Snap de hele hype rond Wober niet. Hij doet het naar behoren, maar ontstijgt het niveau niet. Dit is gewoon wat we willen zien van een Ajax-verdediger toch? Vind hem de beste opltie voor links centraal, echter van concurrentie wordt niemand slechter. van Drongelen is echt een verdediger naar mijn hart, die mentaliteit heeft Wober minder, is ook niet erg maar als je 2 van zulke kerels achterin hebt staan (de ligt en v drongelen) zal geen enkele spits een leuke dag hebben.
0 -2
trodat4030
Hij doet het idd naar behoren (al speelt ie te weinig, maar dat is niet echt zijn schuld). Maar over welke wisselvalligheid heb je het nou? Want dat bekt wel lekker, maar je hebt er nog geen argument voor gegeven. Ik ben ook wel benieuwd wat je daarmee bedoelt.
0 0
sjaakahz94
Wober heeft indd niet veel gespeeld. Maar in de invalbeurten viel hij vaak slecht in. Laatst tegen Vitesse ook niet denderend, los van zijn fout dribbelde hij ook te vaak verkeerd in. Dus het hoge niveau wat hij heeft laten zien en het niveau wat hij laat zien bij invalbeurten verschilt nogal. Vandaar de wisselvalligheid.
0 0
Ajax#1900
Ach ja, hij gaat in de fout tegen Vitesse en nu is hij opeens wisselvallig. Zo gaat dat hier op as.
0 0
sjaakahz94
Nee niet alleen dat. Snap de hele hype rond Wober niet. Hij doet het naar behoren, maar ontstijgt het niveau niet. Dit is gewoon wat we willen zien van een Ajax-verdediger toch? Vind hem de beste opltie voor links centraal, echter van concurrentie wordt niemand slechter. van Drongelen is echt een verdediger naar mijn hart, die mentaliteit heeft Wober minder, is ook niet erg maar als je 2 van zulke kerels achterin hebt staan (de ligt en v drongelen) zal geen enkele spits een leuke dag hebben.
0 0
sjaakahz94
Nee niet alleen dat. Snap de hele hype rond Wober niet. Hij doet het naar behoren, maar ontstijgt het niveau niet. Dit is gewoon wat we willen zien van een Ajax-verdediger toch? Vind hem de beste opltie voor links centraal, echter van concurrentie wordt niemand slechter. van Drongelen is echt een verdediger naar mijn hart, die mentaliteit heeft Wober minder, is ook niet erg maar als je 2 van zulke kerels achterin hebt staan (de ligt en v drongelen) zal geen enkele spits een leuke dag hebben.
0 0
sjaakahz94
Nee niet alleen dat. Snap de hele hype rond Wober niet. Hij doet het naar behoren, maar ontstijgt het niveau niet. Dit is gewoon wat we willen zien van een Ajax-verdediger toch? Vind hem de beste opltie voor links centraal, echter van concurrentie wordt niemand slechter. van Drongelen is echt een verdediger naar mijn hart, die mentaliteit heeft Wober minder, is ook niet erg maar als je 2 van zulke kerels achterin hebt staan (de ligt en v drongelen) zal geen enkele spits een leuke dag hebben.
0 0
sjaakahz94
Nee niet alleen dat. Snap de hele hype rond Wober niet. Hij doet het naar behoren, maar ontstijgt het niveau niet. Dit is gewoon wat we willen zien van een Ajax-verdediger toch? Vind hem de beste opltie voor links centraal, echter van concurrentie wordt niemand slechter. van Drongelen is echt een verdediger naar mijn hart, die mentaliteit heeft Wober minder, is ook niet erg maar als je 2 van zulke kerels achterin hebt staan (de ligt en v drongelen) zal geen enkele spits een leuke dag hebben.
0 0
sjaakahz94
Nee niet alleen dat. Snap de hele hype rond Wober niet. Hij doet het naar behoren, maar ontstijgt het niveau niet. Dit is gewoon wat we willen zien van een Ajax-verdediger toch? Vind hem de beste opltie voor links centraal, echter van concurrentie wordt niemand slechter. van Drongelen is echt een verdediger naar mijn hart, die mentaliteit heeft Wober minder, is ook niet erg maar als je 2 van zulke kerels achterin hebt staan (de ligt en v drongelen) zal geen enkele spits een leuke dag hebben.
0 0
sjaakahz94
Nee niet alleen dat. Snap de hele hype rond Wober niet. Hij doet het naar behoren, maar ontstijgt het niveau niet. Dit is gewoon wat we willen zien van een Ajax-verdediger toch? Vind hem de beste opltie voor links centraal, echter van concurrentie wordt niemand slechter. van Drongelen is echt een verdediger naar mijn hart, die mentaliteit heeft Wober minder, is ook niet erg maar als je 2 van zulke kerels achterin hebt staan (de ligt en v drongelen) zal geen enkele spits een leuke dag hebben.
0 0
sjaakahz94
Nee niet alleen dat. Snap de hele hype rond Wober niet. Hij doet het naar behoren, maar ontstijgt het niveau niet. Dit is gewoon wat we willen zien van een Ajax-verdediger toch? Vind hem de beste opltie voor links centraal, echter van concurrentie wordt niemand slechter. van Drongelen is echt een verdediger naar mijn hart, die mentaliteit heeft Wober minder, is ook niet erg maar als je 2 van zulke kerels achterin hebt staan (de ligt en v drongelen) zal geen enkele spits een leuke dag hebben.
0 -1
RaynoFischer
Idd gewoon een prima speler, alleen had je hem eerder moeten halen nu betaal je waarschijnlijk onnodig meer.
Maar goed vertrekt hij over een paar jaar weer voor minimaal 15 a 20 miljoen hoor je niemand ;)
0 -1
sjaakahz94
Dat is indd het risico wat je kan lopen. Maar Drongelen en Hoogma waren de enige 2 verdedigende talenten die vorig seizoen haalbaar waren in NL en de potentie hebben om een belangrjjke speler te worden bij Ajax. Ben blij dat Ajax dit alsnog inziet. 7 miljoen voor Wober of 7 miljoen voor van Drongelen, het is gewoon marktconform. Als die het goed doet verkoop je hem echt wel met een nette winst door.
1 0
wladimir
Wat een wanbeleid.
3 -3
AFCZlatan
Waarom? Jonge Nederlandse spelers halen, lijkt me geen wanbeleid. Natuurlijk hadden ze hem ook kunnen halen toen hij nog voor Sparta speelde, maar misschien had hij zich dan nooit zo ontwikkeld. Nu heeft hij Bundesliga-ervaring en zou hij maar 3 miljoen meer kosten dan vorig jaar.
3 -2
Vlieske
Idd jonge spelers halen. Die maken ons jaarlijks kampioen.
1 0
Ajaxvooraltijd
Want het is een prutser? En kom nu niet aan met dat Ajax die al had kunnen hebben want buiten dat hij misschien toen der tijd niet nodig was kun je niet alles maar kopen omdat je het anders mis loopt.
1 0
Ajacied33
Wat van Drongelen betreft,die jongen kon je nog geen jaar geleden voor volgens mij iets van 1,5 miljoen oppikken? Ik vind 7,5 miljoen wel veel geld
3 0
koppendicht
toen werd sanchez gehaald
1 -1
iammike
Nee toen werd niemand gehaald. Barac ja, en toen dat afketse is op t laatste moment (veel te laat in de voorbereiding) Wöber gekomen. Van Drongelen was al aan het begin van de voorbereiding naar HSV toen ze bij Ajax nog op her strand lagen en op de jetski waren aan het racen op de Middellandse zee.
0 -3
Ajaxvooraltijd
Zo simpel als jij het stelt is een reden waarom jij niet in de top van het voetbal werkt waarschijnlijk. Het is makkelijk journalisten na te lullen maar toen hij nog in Nederland speelde hoorde je er bijna niemand over. Bovendien zou Ajax met zo'n makkelijke instelling qua uitgaven binnen 10 jaar failliet zijn.
1 0
Ferd
Hoorde jij er misschien niemand over, omdat je niet naar kenners luistert. Die noemde hem namelijk regelmatig
1 0
jariafca020
Heeft meer een feyenoordkop. Maar hij schijnt wel een goeir te zijn duw hij is welkom.
4 0
Michelinho
Of een ADO-kop. Zie hem zo naast Immers en Beugelsdijk staan xD
0 0
Redrum
Jezus inderdaad zeg, ik zie hem zo schuimbekkend naar het publiek rennen nadat hij de 1-0 heeft binnen gefrommeld tegen Willem 2.
6 0
RaynoFischer
Wel is hij te goed voor Feyenoord :p
2 0
Redrum
Ja dat dan weer wel :p
2 0
Stroeve
Hahah. Nu je het zegt.
2 0
RaynoFischer
Had hem dan bij Sparta opgehaald.
Je kan hem er op zich bij hebben, maar zal in 1ste instantie op de bank komen voor die 7 miljoen
4 0
Ajacied33
Hsv ontsnapt echt vaak aan degradatie de laatste jaren. Kan me een jaar herinneren dat ze erin bleven door 1 doelpunt verschil. Een keer gaat het mis he. Grote clubs als HSV en Köln staan gewoon onderaan. Bizar
0 0
Redrum
Ja twee keer zijn ze via de play-offs er ingebleven en één keer hebben ze ternauwernood de play-offs ontlopen. Nu staan ze 7 punten achter de play-offs plek en lijkt rechtstreekse degradatie bijna niet meer te vermijden.
0 0
3*stars*3
Precies, geluk duurt niet voor eeuwig.
Kan mij in periode van VDV nog een play-off herinneren.
Volgens mij wist HSV pas in blessuretijd te ontsnappen.

Gaat dit seizoen denk ik eindigen en dan moeten ze hopen dat ze alles in de toekomst op orde hebben...
0 0
Sampaoli
Hopelijk betalen we geen 7 miljoen voor Van Drongelen. Zou een belachelijk bedrag zijn namelijk. Voor 2-3 miljoen oppikken kan geen kwaad, De Ligt, Wöber, Schuurs en van Drongelen zijn prima mogelijkheden voor in het centrum. Zelf heb ik liever Magallan voor 5-6 miljoen, die brengt de nodige ervaring en mentaliteit mee.
3 0
Mikes
Ik heb sinds de Magallan kwestie wat wedstrijden van hem bekeken. Stuk of 10. Is totaal niks voot ons hoor. Is een vrij trage, matig voetballende cv. Wordt vaak in zijn rug geklopt door behendige spelers. Om over die mentaliteit te beginnen dan kan jr net zo goed Drongelen halrn. Die heeft een zuid Europese mentaliteit met Chiellini als voorbeeld zegt hij zelf altijd. Bij een degradatie van HSV zal die een stuk minder kosten dan de 7 miljoen uit de winterstop.
4 0
Sunstridr
Niet met Magallan eens want hij heeft aangegeven dat hij niet wil komen tot na de Copa Libertadores klaar is.
0 0
Redrum
Ik denk dat het dit jaar toch echt fout gaat met HSV. Ze zijn de afgelopen 3 jaar nou al ontsnapt aan degradatie, maar nu is het toch echt klaar.
1 0