FinnDekker, 07-03-2018 om 21:45, 9417 views, Ajax.nl | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Dinsdagmiddag is de locatie van de Ajax Challenge heropend. De Ajax Challenge vindt plaats op het oude trainingsveld van Ajax, vlakbij de Johan Cruijff ArenA. De Telegraaf was bij de heropening. 

De challenge is een samenwerking van Ajax, de gemeente Amsterdam, het ROC en uitzendbureau Randstad. Het doel is om ieder jaar vierhonderd 'afgehaakte' Amsterdamse jongeren weer aan een baan te helpen. 

Jongeren met allerlei soorten problemen kunnen bij de Ajax Challenge terecht. De deelnemers variëren van schoolverlaters, tot jongeren in het criminele circuit, tot statushouders. 'Door onze gezamenlijke inspanning worden de kansen op de arbeidsmarkt voor deze jongeren circa twee keer zo groot en is de kans vijf keer zo klein dat zij in de criminaliteit terechtkomen', legt Fred Voncken, voorzitter van de Ajax Challenge, uit.

'Bij het tot stand komen van de Ajax Challenge kijken we hoe we jongeren kunnen helpen om op het rechte pad te blijven', vult Ajax-directeur Edwin van der Sar, die eveneens bij de opening was, aan. 'We willen ze bovendien weer normen en waarden bijbrengen volgens onze Ajax-principes, zodat ze daarna zelf weer een volgende stap in hun leven kunnen zetten.'

Update - 21.45 uur (7 maart 2018)
Bij de opening woensdag sprak Ajax Challenge-voorzitter Fred Voncken over de inzet van de inmiddels overleden Eberhard van der Laan aangaande dit project. 'Ik had hier eigenlijk niet moeten staan. Want Van der Laan is dit project begonnen en ik weet zeker dat als hij nog had geleefd, hij hier had gestaan. Eberhard van der Laan zou trots zijn', zo valt te lezen op Ajax.nl.

Ook Edwin van der Sar had een goed woordje over voor de voormalig burgermeester van Amsterdam. 'Van der Laan heeft zich hardgemaakt voor dit initiatief en wij zijn 6 jaar geleden met de burgermeester in het bootje gestapt om deze jongeren te helpen. Via de waarden van Ajax willen we ze helpen om terug te keren in de maatschappij.'

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer