Spurs-fans idolaat van Ajacieden: 'Send more'

JipVR, 07-03-2018 om 13:30, 19531 views, Ajax Showtime |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Nu de malaise bij Ajax compleet is, is het misschien leuker om te kijken naar ex-Ajacieden die momenteel wél weten te presteren. Denk aan Tottenham Hotspur, dat woensdagavond met veel oud-Ajacieden in de Champions League speelt tegen Juventus. Ajax Showtime vroeg een aantal supporters van Tottenham via The Fighting Cock forum naar hun kijk op Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Christian Eriksen en Davinson Sanchez. De strekking: de Engelsen kunnen werkelijk geen genoeg krijgen van het uit Amsterdam overgekomen viertal.

Jan Vertonghen
De eerste van het stel die richting Londen vertrok. De centrale verdediger kwam in 2012 voor 12,5 miljoen euro naar Tottenham, waar hij binnen no-time uitgroeide tot onbetwiste basisspeler. Tot dusver speelde de Belg 240 officiële wedstrijden voor The Spurs, waarin hij 10 keer wist te scoren.

Door sommige supporters wordt Vertonghen gezien als het begin van een nieuw tijdperk. ‘Hij heeft altijd gevoeld als een van de eerste spelers waar bewust voor gekozen is en veel moeite voor is gedaan. Zijn eerste seizoen bij ons, was een van de succesvolste seizoenen die ik me kan herinneren. We speelden goed met hem, en er was eindelijk een gevoel van vooruitgang.’

Christian Eriksen
Na drie jaar in het eerste bij Ajax te hebben gespeeld, vertrok de Deen naar Tottenham Hotspur. De middenvelder had op 30 augustus 2013 een prijskaartje van slechts 18 miljoen euro: een schijntje van de bedragen die tegenwoordig op tafel worden gelegd. In dienst van The Spurs maakte Eriksen 51 doelpunten in 214 wedstrijden.

Ook Eriksen wordt enorm gewaardeerd bij de achterban. ‘Eriksen is een genie. Het is de enige speler die we écht missen als hij niet speelt. We missen hem meer dan dat we Kane missen. Het is niet alleen een meester aan de bal, hij werkt ook als een malle. Door die instelling zijn de Spurs-fans dol op hem. Bovendien is hij nooit geblesseerd, wat heel bijzonder is aangezien hij zo hard werkt voor het team.’

Toby Alderweireld
Alderweireld is de enige van de vier spelers die niet direct naar Tottenham Hotspur verkaste. In de zomer van 2013 vertrok hij voor 7 miljoen euro naar Atletico Madrid, dat hem in 2015 voor 16 miljoen verkocht aan Tottenham. De overstap bleek een schot in de roos voor de verdediger, die alweer 105 wedstrijden heeft gespeeld voor The Spurs. Momenteel zit hij al maanden een zware blessure uit, maar de prestaties van voorheen zijn absoluut niet vergeten door de fans.

‘Hij heeft het fundament, de ruggengraat en het vuur gebracht in de selectie. Hij heeft een competitieve instelling die aanstekelijk werkt. Zijn passie heeft een effect op het hele team en daarnaast zijn zijn lange afstandspasses om je vingers bij af te likken. Bovenal is zijn één tegen één verdediging van wereldklasse.’

Davinson Sanchez
De sterkhouder van vorig seizoen speelde helaas maar een jaartje voor Ajax en vertrok afgelopen zomer voor een bedrag van 40 miljoen euro uit Amsterdam. ‘Een aardig bedrag, maar uiteindelijk zal het een koopje blijken’, voorspelt een Spurs-fan over de verdediger, die tot dusver 30 wedstrijden in het eerste van Tottenham Hotspur speelde.

Het is de enige van het viertal die -logischerwijs- zijn strepen nog moet verdienen in het shirt van The Spurs. 'Hij is nog verre van een complete speler, want hij kan nog veel stappen maken. Maar dat hij kwaliteit heeft staat buiten kijf. Hij is nog jong en staat op een hoger niveau te voetballen dan Jan en Toby op zijn leeftijd. Hem staat een zonnige toekomst te wachten. Hij wordt een van de beste centrale verdedigers van de wereld.'Send more
Wat ook enigszins pijnlijk bloot werd gelegd door een handjevol fans, was het feit dat Ajax op Europees niveau tegenwoordig als een voederbak gezien wordt. 'Jullie ex-spelers bij ons zijn legendes. Stuur er meer!' Of een andere reactie: 'Ajax is een superb feeder en we zijn jullie heel dankbaar.' Pijnlijk om te horen, maar om het positief te houden: wat we doen, doen we blijkbaar erg goed. Want dankbaar zijn ze wel.

Wie Tottenham Hotspur, met vermoedelijk Sanchez, Vertonghen én Eriksen in de basis, in actie wil zien, moet woensdagavond om 20.45 uur afstemmen op Veronica of Ziggo Sport Totaal. Na een 2-2 gelijkspel in Turijn staan de Engelsen (met een rood-wit randje) er goed voor voor de thuiswedstrijd op Wembley, voor een plek in de kwartfinale.

Jip van Raalte

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JCr14
Mooi man, sturen we Veltman en Siem de Jong voor 40 miljoen op
0 0
koppendicht
Ajax heeft hier nooit van kunnen profiteren en wordt alleen maar leeggemolken. Volgende die naar Spurs vertrekt is Ziyech als opvolger van eriksen.
1 0
L1tman3n
Ziyech is echt niet goed genoeg voor Spurs. Veel te veel balverlies. Volgende is eerder Donny als hij zich door blijft ontwikkelen.
0 0
martin1234
Wat moet ik er leuk aan vinden dat een Engelse middenmoter meer salaris kan betalen dan Ajax topclub in Nederland? En dat ze spelers bij ons vandaan halen nog voordat we prijzen met ze hebben kunnen binnen halen? Meestal van nog begin twintig en soms nog maar één jaar bij Ajax gespeeld. Leuk hoor maar Ajax heeft daar (behalve de transfersom) weinig aan. Zou je een talent tot zijn 25ste nog kunnen houden dan kan je zelf in de CL nog een kans maken. Nu die 'Send More' clubs 11 spelers uit minder poenige competities kunnen halen en opstellen, hebben clubs uit Nederland, Portugal, België et cetera bijna nooit nog kans op Europees succes. En dan mag ik Tottenham kijken en nederig blij doen dat daar een paar ex spelers van Ajax in lopen. Nou dikke vette worst is het me.
1 0
hallo1
Logisch, ze doen het daar geweldig.

Alderweireld, Vertonghen en Eriksen zijn echt voorbeelden voor iedere jonge speler bij Ajax. Hard werken, geen overdreven gedoe en er staan als het moet. Zij hebben alle drie bij Ajax een traject afgelegd waarbij ze pas vertrokken toen ze de Eredivisie echt ontgroeid waren en Ajax verschillende landstitels bezorgd hadden.

Sanchez is helaas erg snel vertrokken bij Ajax. We hebben er prachtig aan verdiend, maar is toch minder Ajacied dan Vertonghen, Alderweireld en Eriksen.
1 0
Middenweg401
Jullie vergeten nog te melden dat ene Vd Vaart ook een aardige indruk had gemaakt daar bij dat clubje in Londen.
0 -2
strafschop
Rafael is een paria op AS omdat hij het met een frikandellen dieet tot een WK finale heeft geschopt.
2 0
Josajacied87
Als ze ons nou jaarlijks 35 miljoen overmaken, krijg ze ieder jaar een draft met 1 speler.
Kunnen wij onze begroting en salarisplafond mooi ophogen.
3 0
amthree
Heb effe gekeken en nu willen ze weer de jong en kluivert, Je kan merken dat hun neus niet langer dan de PL is. Dan moeten ze weten dat frenkie en justin nog lang niet klaar zijn voor een stap naar de PL...
0 0
younes11
Willen ze Joël ruilen voor Jan?
3 -1
ajax1forever
lol
0 0
marrene
Kan ik mij voorstellen. Helaas plukken wij geen vruchten daarvan. We worden alleen uitgemolken. Ik zou in de toekomst Engelse prijzen vragen. Willen ze kwaliteit, betalen ze maar. Sanchez is een goed voorbeeld.
Anders kijken ze maar elders.
6 -1
Raydo
Klinkt natuurlijk heel stoer dit, maar een "Engelse prijs" wordt alleen betaald voor een zekerheidje. Iemand die er gelijk staat. Een speler die zich slechts in de Eredivisie heeft onderscheiden valt niet in die categorie.
0 -1
Ajax4life16
Moet wel zeggen dat ze heel goed scouten. Je zal Spurs bv. geen Klaassen of Milik zien kopen, waar het plafond aanzienlijk lager ligt/lag dan bij deze 4 helden.
0 0
ditisdebeslissing
send also more money.
3 0
NouridolbergNeres34
Als wij deze gasten hadden kunnen behouden en nog een suarez erbij, had je een wereldelftal die mee deed om de Champions League te winnen, dat is Een droom helaas.

Maar als je ziet de bedragen voor hoeveel ze zijn vertrokken blijft toch wel pijnlijk, 18 mil maar voor eriksen en 12 voor jantje, aldeweireld 7 mil.

Wel ff andere koek dan wat we nu hebben rondlopen in het eerste, ziyech mag de veters niet eens strikken van eriksen, zelfs niet de Eriksen van Ajax want die was ook al 10 klasse beter dan ziyech nu.
1 0
geendagsvlieg
Flinke bedragen voor spelers met contracten van minder dan 12 maanden.

Waar AS die 18 voor Eriksen vandaan trekt is me een raadsel.
1 0
NouridolbergNeres34
Klopt wel wat je zegt alle 3 korte contracten van een jaar nog toby,jantje,christian dus dan kan je niet zoveel vragen als bijv een Sanchez met een langlopend contract.

Ff opgezocht het kon oplopen tot 13,5 miljoen , scheelt inderdaad wel ff met de genoemde 18 mil.

https://www.nu.nl/sport/3563611/transfer-eriksen-spurs-afgerond.html
0 0
Ajax4life16
Ja, volgens mij was het 12,5 tot 13,5 miljoen met bonussen ofzo.
1 0
koreem
Zoiets?

Suarez - Dolberg - Neres
Ziyech - Blind- Eriksen.
Tagliafico -Verthongen - Sanchez - Alderweireld
Onana
7 0
NouridolbergNeres34
Frenkie ipv ziyech dan heb je een bazen elftal hoor.
2 0
marrene
Wat doet Ziyech daartussen? Past totaal niet.
3 0
johan_afca
Prima toch. Niks mis mee. Ik vind Spurs een prachtige club, volg het met zo veel interesse als Ajax.
Heb 2 maal een wedstrijd op WHL mogen zien. Machtig mooi.

Ik heb liever dat onze spelers naar spurs vertrekken, dan dat ze verzuipen bij een absolute topper.
Ik begrijp die weerstand van sommige supporters totaal niet. Die gasten gaan toch wel weg, ze houden is een utopie. Dan is Spurs toch een prima club?
1 -3
ajaxinho
Wat ik mooi vind van de Spurs,
is dat ze niet zomaar spelers kopen.

Er zit echt een plan achter en
de speler moet ook passen binnen de club.

De aankoop van Sanchez is daar een voorbeeld van.
Hij is gekocht voor de 3-man verdediging als laatste man.
Bal afpakken en inleveren aan Jan of Toby.
1 0
Wereld
De Ligt vervanger van Vertonghen/Alderweireld?
Al past hij imo beter in de Duitse competitie bij Bayern, die betalen echter niet veel.
0 0
SPRKY020
Heeft Sanchez al 50 wedstrijden in het eerste van Tottenham gespeeld?? Zoveel heeft die bij Ajax geeneens gespeeld volgens mij..
0 0
geendagsvlieg
Verre van, Davinson Sánchez staat op 32 wedstrijden voor de Spurs.

Spurs heeft zelfs pas 44 wedstrijden gespeeld dit seizoen.
0 0
SPRKY020
Precies. Lekker stukje maar waar haalt die gene in godsnaam zijn info vandaan :P
0 0
ajaxinho
Dat maakt mij ook supporter van de Spurs ;)

De Spurs hebben een hecht team.
Dat maakt ze zo sterk.

De spelers van topklasse zijn eigenlijk op 1 hand te tellen:
Vertonghen, Alderweireld, Eriksen, Alli, Kane, Lloris...
Misschien mis ik er nog 1 of 2.

Als ze 1 of 2 kwijtraken zakken ze ver terug.
Bij Ajax kunnen toptalenten de gaten opvangen.
0 -3
Bjorn
Spurs is een soort Ajax, alleen dan op hoger niveau. Spurs geeft spelers weer een kans op een hoger podium waardoor ze zich kunnen ontpoppen tot absolute toppers.

De bedragen die wij ontvangen hebben, buiten Sanchez om, zijn helaas veel te laag. Maar goed, in 2012 en 2013 lagen de bedragen nog anders dan nu.
0 -3
gi0vanni
Heeft daar dacht ik niets mee te maken omdat deze spelers hun contracten bijna afliepen. Het was of zo veel mogelijk cashen of met uiterst ontevreden spelers een jaar door gaan en niets meer vangen.
0 0
Bjorn
Zeker, hadden allemaal nog een één-jarig contract toen ze verkocht werden.
0 0
Redrum
Tijd om onze captain te verpatsen aan de Spurs, dan is het voorlopig wel ff klaar met de shopping spree van de Spurs bij Ajax.
8 0
Ruff Rhythim
Send more ? Pay more !!

Of ga eens lekker zelf scouten..
1 0
Ferd
Ze scouten zelf ..... bij Ajax
2 -2
Ruff Rhythim
Een Colombiaan bij Ajax ophalen die je een jaar eerder zelf uit Colombia had kunnen halen en dan niet voor 40 miljoen.

Ja, je kan het scouten noemen...
3 -1
Ferd
Eriksen, Vertonghen, puur gescout bij Ajax. Sánchez ook, hoe je het went of keert.
1 -3
Ruff Rhythim
Jaja, dan hebben wij Ziyech ook bij Twente gescout zeker...
1 0
RaynoFischer
Ziyech en Veltman mogen jullie hebben ;)
Siem en Schone er gratis bij
4 -1
Redrum
Precies, tijd om even een berichtje die kant op te sturen. If you love Eriksen, Sanchez, Alderweireld and Vertonghen, then you're really gonna love Veltman and Ziyech! They aren't cheap, but I think we'll come to an agreement.
6 -1
SPRKY020
Hahah idd. "Not good not money back guarantee tho"

ps ik wilde een plusje geven maar ik drukte perongeluk op min :(
0 0
Ricoo
Tottenham blijkt een uitstekende club voor deze spelers om zich op hoog niveau door te ontwikkelen. Eriksen is echt allround geworden, die werklust die hij heeft gekweekt maakt hem inderdaad ijzersterk. Ga met interesse die wedstrijd volgen vanavond. Hoop dat Spurs doorgaan, al kan ik ook genieten van Juventus.
5 0