'Mag het in DH niet zeggen, maar Ajax is prachtig'

BVeenstra, 03-03-2018 om 10:50, 11555 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk kijkt nog altijd met veel plezier terug op zijn tijd als trainer bij Ajax. De oefenmeester was verantwoordelijk voor meerdere elftallen en in De Telegraaf spreekt hij over enkele spelers met wie hij samenwerkte in Amsterdam.

'In Den Haag mag je het niet zeggen, dat Ajax-randje hebben ze me moeten vergeven, maar Ajax blijft gewoon een prachtige club', is de trainer, die zeven jaar bij Ajax werkte, eerlijk. Als assistent-trainer van Henk ten Cate keek hij 'met kwijl in de mond' naar het afwerken van Luis Suárez en Klaas-Jan Huntelaar. 'Toen ik met John van den Brom voor het eerst met de beloften werkte, liepen Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen in dat elftal. Als trainer van Onder-19 deed Donny van de Beek, die nog in Onder-16 speelde, al eens met ons mee. Bij het positiespel zag je ondanks zijn leeftijd al hoe goed zo’n jochie dan is. Die dingen blijven je bij.'

Groenendijk vindt het grappig wanneer sommige collega-trainers beweren dat zij de doorbraak van een talent hebben bewerkstelligd. 'Een supertalent, zoals nu een Justin Kluivert, haalt de top wel. Trainers zijn dan slechts hulpmiddelen', aldus de trainer, die ooit hoopt te gaan werken in Engeland. 'De hele voetbalcultuur daar is me enorm blijven aanspreken. Als ik dan nog een wens heb als trainer, dan ligt die in het werken in Engeland', aldus de ex-speler van Manchester City.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied33
Leuke sympathieke gast
3 0
GvanderK
Ooit een keer gesproken in Velsen Zuid bij Telstar, man met aardig wat voetbalkennis. Bij ADO doet hij het echt top momenteel.
4 0
AjaxPassion
Een maat van me heeft onder hem gespeeld bij FCDB. Speelde ook daarmee leuk en aanvallend voetbal in de JL, wat in de laatste ronde van de Play Offs bijna tot promotie leidde. Idd niet alleen een enorm sympathieke en goede man dus, maar ook een goede trainer.
0 0
trodat4030
Donny zal hoogstens eens hebben meegetraind, want z'n debuut in u19 maakte hij onder Trustfull.
2 -1
DarkDefender
Toch petje af hoe hij het bij Den Haag doet.
3 0