'Waarom niet met z'n allen achter hem staan?'

JesseTH, 23-02-2018 om 18:01, 8325 views, VICE Sports | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-uitblinker Hakim Ziyech wordt regelmatig neergezet als een 'moeilijke' jongen. Voormalig Nederlands jeugdinternational Milano Koenders echter, zet zijn vraagtekens bij de manier waarop er in Nederland met hem wordt omgegaan.

'Als ik hoor wat er allemaal gebeurt rondom Hakim Ziyech, waarover iedereen een mening heeft, dan denk ik: denk je dat hij er wakker van ligt dat journalisten wat over hem schrijven?', spreekt Koenders tegenover VICE Sports. 'Die jongen weet dat hij ontzettend goed kan voetballen. Waarom gaan we niet met z’n allen achter die jongen staan, om ervoor te zorgen dat hij ook in die mindere wedstrijden gas blijft geven?'

Ook een andere ex-Ajacied komt ter sprake binnen het onderwerp. 'Zelfs meneer Seedorf – zo noem ik hem altijd – heeft lang het stempel gehad van een moeilijke jongen. Terwijl er ook jongens zijn die – ongeacht wat voor discussie ze hebben met de trainer – nooit die stempel zullen krijgen. Bij die jongens wordt dan gezegd: “Mooi, die heeft een eigen mening.”'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Michelangelo
seedorf 1 van de allerbeste voetballers die nederland heeft gehad. seedorf vergelijken met ziyech???? hoe durf je!
1 -2
Joseph
Ziyech heeft echt meer dan genoeg veren in zijn reet gekregen, daar is hij niet beter van gaan spelen.
Ziyech gedraagt zich als een verwende vedette, zelfs na zeer zwakke wedstrijden, dan krijg je kritiek, dat heeft niks met zijn achtergrond te maken (nooit van Milano gehoord, maar dat zal geen blanke voetballer zijn). Als iemand zich zo op kantoor gedraagt, zit hij de volgende dag gewoon thuis..
3 -3
ajax_janneman
Daar ben ik het opzich wel mee eens, maar je moet je wel realiseren dat dit onvergelijkbaar is met een kantoor situatie. Ziyech is een van de beste Marokkaanse (waarschijnlijk wel de beste) speler in de eredivisie en hij draagt flink wat verantwoordelijkheden met zich mee. Ik praat helemaal niks goed, maar ik vind wel dat je deze jongen wat meer credits en gunfactor moet geven. De manier waarop we met hem omgaan slaat echt oprecht nergens op! Laat hem lekker in zijn vel komen, dus vooral niet uitfluiten, en laat hem maar zien hoe hij presteert als hij de volle steun krijgt van het publiek. Ik geloof er wel in dat hij opnieuw de revelatie kan worden van eredivisie, mits hij de steun ontvangt
2 -1
Dwergje48
Ik ben er wel klaar mee, dit gepraat erover.
1 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Wisselwerking. Hij kan namelijk ook binnen 5 minuten 5x balverlies hebben en dan moet je wel wat geniale momenten daar tegenover stellen. Als je 10 draagt bij Ajax 1 dan verwachten mensen elke week dingen waarvan ze denken: Daarom draagt hij het mooiste shirt ter wereld met nr 10 en ik niet.
Tel maar hoevaak hij in 1,5 jaar Ajax op sleeptouw nam en in zijn eentje (belangrijke) wedstrijden won. Daar gaat het om, niet of je tegen de nr 16 van de competitie een bal in de kruising schiet.
We verloren wel van Rosenborg, stelletje noorse vikingen, dus om alleen Keizer+ aankoopbeleid daar de schuld van te geven. En nee geen europees schuif ik niet af op Ziyech, maa tegen 2x nice & 2x noren heb ik hem niet gezien. Maak Ajax maar kampioen, hoor je mij niet meer.
En als je Ajax niet wekelijks aan de hand kan nemen, ga je dat bij marokko wel doen? Iedereen heeft het over een goed wk en hij is weg, laat eerst maar eens zien straks tegen bijv. de europees kampioen portugal. Nooit CL gespeeld he.
0 -1
kaashaas
Ik begrijp echt niet dat er zo'n groot drama word gemaakt om hem.... ja hij heeft zn maniertjes maar hij heeft ook zn kwaliteiten. Ik zelf ben persoonlijk niet eens echt onder de indruk van zn spel,
Maar hij heeft de kwaliteit om een wedstrijd te doen open breken en te versnellen.
3 0
Horrontelli
Waarom gaat hij niet achter de supporters staan? Aan hen heeft hij zijn droomleven te danken.
4 -1
RSM
Ziyech is een woord GENIAAL.
3 -5
FlyingDutchMan
Heel de wereld is tegen Hakim, huilie huilie. Als hij gewoon zijn best doet en niet zo'n houding aanneemt, loopt iedereen met hem weg want hij is en blijft een geniale voetballer.
3 -2
jaribombari
Milano Koenders? Anders vragen we even aan Jelle ten Rouwelaar wat hij vindt van de kwestie rondom het bijtekenen van Justin Kluivert. Of aan Arthur Numan hoe we omgegaan zijn met Younes. Super interessant man!
4 -1
Kibbahimovic
Wat hebben we toch een hoop ondankbare zuurpruimen zeg.. ik zeg niet dat Ziyech een voorbeeldprof is of iemand die niet eigenaardig is. Laat hem lekker zijn wie hij is. Kwalitatief brengt hij ons het meest en al gaan we hem aan de schandpaal hangen omdat sommige een kort geheugen hebben en alleen maar negatieve dingen onthouden, dan help je alleen PSV ;-)
2 -2
Erik1966
overgewaardeerd mannetje. Overal trammelant met deze man. Volgend seizoen verkopen. Frenkie de Jong lekker doorschuiven.
4 -3
aka
Uitblinker??????
3 -2
niquedegraaff
Veroorzaakt ie zelf die 'gunfactor'.
3 -1
3*stars*3
Jezus, hoelang gaan we hierover door?
Vorig seizoen werd Siem uitgefloten door PSV'ers.
Boëtius door dat ''geweldige legioen'' en zo zijn er meer voorbeelden.

Alsof iedereen in het stadion Ziyech uitfloot of een hekel aan hem heeft.
8 -1
AjaciedNB
De nasleep duurt nou wel erg lang idd. Ik was zeer blij dat Ajax hem gehaald heeft toen de tijd daar goed voor was. Ik vervloek hem ook regelmatig voor zijn balverlies, maar zal de laatste zijn die hem uitfluit.
Ik zou het erger vinden als hij nu al openlijk over een vetrek praat. Het siert hem dan ook wel weer dat hij dat nauwelijks doet.
Bij heeft de kwaliteit om een goede speler te worden, mits hij aan zijn balverlies werkt. Ook dan pas hij klaar voor een volgende stap, maar dat is nu nog (steeds) niet.
1 0
3*stars*3
Precies, ik ben fan van hem maar kan mij ook ergeren aan zijn vele balverlies omdat wij weten dat hij beter kan en dat het dan kennelijk gebrek aan concentratie is.
Uitfluiten van eigen spelers heb ik nooit begrepen maar het is nu wel leuk geweest met al die topics en Ziyech moet door.

Voor beide partijen zou het natuurlijk het beste zijn, als hij een goed WK speelt en dan vertrekt.
1 0
Voetbal1900
Ik snap echt niet waarom iedereen zo lovend over deze man is. Hij verspeeld ontzettend vaak de bal, de meeste passes komen niet aan, de meeste schoten op doel zijn naast. Ik heb zelden dingen van hem gezien waar hij het verschil maakte voor Ajax. Het is zeker geen slechte speler, maar uitblinker? Frenkie de Jong vind ik een klasse beter.
5 -4
Ozymandias
De meeste passes komen niet aan? Hij heeft een pass accuracy van 76% wat aan de lage kant is maar daar staat tegenover dat hij dit Eredivisie seizoen al 103 kansen heeft gecreëerd (geen enkele andere speler heeft in dit Eredivisie seizoen meer dan 55 kansen gecreëerd). Dat is maar vijf kansen minder zijn dan de nummers 2 (Neres), 3 (Vd Beek) en 4 (Kluivert) samen hebben gecreëerd. Trouwens is de pass accuracy van Vd Beek met 82% niet zo veel hoger en de hoge pass accuracy van Frenkie de Jong (92%) zou ook niet veel hoger zijn dan die van Ziyech als je alleen de wedstrijden die Frenkie op het middenveld heeft gespeeld meerekent.
3 -1
Babangida83
Dat klopt en eens met wat je zegt. Maar Ziyech heeft soms wedstrijden van extremen. Soms heeft hij wedstrijden dat hij helemaal niets raakt. Mooi zou dan zijn als ze hem dan even een hart onder de riem steken. Maar als hij na 60 minuten nog steeds niks raakt, zou hij toch ook zelf moeten gaan nadenken van: ok, niet mijn dag, ik hou het simpel voor vandaag. Die ontwikkeling kan hij nog doormaken, imo.
0 0
Piejotter
Vervloek hem af en toe als hij een wedstrijd speelt met teveel foute passes maar ik sta achter elke Ajacied. Ga zeker niet iemand uitfluiten. Dat kan alleen als een speler zich echt misdraagt in het veld maar dat is een ander verhaal.
0 -1
mehmetseuntjens
Hakim Ziyech, de beste voetballer sinds het vertrek van Luis Suárez.
1 -4
talent020
is maar wat je onder de beste voetballer verstaat, Vertonghen bijv haalden in zijn laatste seizoen wekelijks een 7 of hoger en nam het team bij de hand, Ziyech doet dat nog slechts bij vlagen,
1 0
Dolberg25
Eriksen en Sánchez vergeten?
3 0
talent020
en Jantje Vertonghen
3 0
Jornnn
Nee dat niet. Eriksen was toch net ff een klasse beter.
4 0
Turbo
Dat is nog zacht uitgedrukt.
2 -1