Bandé/Schuurs: opwaartse spiraal ingezet

SJvanveen, 07-03-2018 om 14:05, 13238 views, AS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Perr Schuurs en Hassane Bandé zijn sinds december 2017 officieel Ajacied, maar maken het seizoen elders af. Ajax Showtime zet eens in de zoveel tijd de voortgang van het talentvolle tweetal op een rij in Bandé/Schuurs. Dit is deel één; over de opwaartse spiraal die eind februari en begin maart lijkt te zijn ingezet.

Het was niet niks voor beide talenten. Voor miljoenenbedragen overgekomen naar Amsterdam en direct een halfjaar verhuurd worden aan je ex-werkgever om te rijpen. Schuurs begon met Fortuna Sittard aan een vrije val in de Jupiler League, Bandé kreeg uit verschillende hoeken forse kritiek te verwerken. Een blik op het heden en verleden. 

Schuurs
Alles was hosanna bij Schuurs in de beginfase van de competitie. De aanvoerder van de Limburgers draaide bovenin mee met zijn team, scoorde op fraaie wijze meerdere vrije trappen en pakte met zijn club uitgerekend tegen Jong Ajax de eerste prijs van Fortuna in 23 jaar tijd. Na het succes, zette het verval in. Geen duel werd tot en met het ontslag van ex-coach en oud-Ajacied Sunday Oliseh gewonnen. Politieke onrust intern en extern lag daaraan ten grondslag.

Zelf gaf Schuurs aan bezig te zijn met zijn aanstaande overgang naar Ajax. Hij gaat op zichzelf wonen in Amsterdam en zijn mindere focus droeg bij aan de mindere prestaties. Zo pakte hij een rode kaart tegen Jong AZ. Maar de laatste weken is de weg omhoog ingezet. Onder de nieuwe coach Kevin Hofland wist Fortuna weer eens te winnen, en dat uitgerekend in de Limburgse derby tegen MVV Maastricht. Schuurs pakte geel, maar speelde de volle negentig minuten en hield de nul.

Bandé
Ook Bandé boekte weer eens een klein succesje. De aanvaller uit Burkina Faso scoorde op bezoek bij Standard Luik voor KV Mechelen en de treffer was tekenend voor de opwaartse spiraal van de Afrikaan, zo laat David van den Broeck – KV Mechelen-watcher – weten in gesprek met dit medium. ‘Absoluut’, stelt hij.

‘Eerst was hij niet met zijn hoofd bij Mechelen, maar de grote baas van de club heeft zijn poot stijf gehouden en vervolgens heeft Bandé heel snel de knop omgezet. Zag je in december en begin januari nog dat hij het moeilijk had, sinds de transferperiode ten einde is, is hij beter gaan voetballen. Dat zie je aan de balbehandeling, hoe hij duels speelt… En hij scoort weer.’

Bovenstaande is – gek genoeg – mede te danken aan Dennis van Wijk, oud-Ajacied en trainer van Mechelen. De Nederlander noemde Bandé in zijn eerste weken als coach bij de Belgische laagvlieger een ‘speeltuinvoetballer’, maar momenteel is alles anders. ‘Van Wijk kwam op een donderdag en vrijdag was er al een wedstrijd’, legt Van den Broeck uit. ‘De uitspraak over speeltuinvoetballer heeft hij na afloop van de match gedaan. Die woorden kwamen aan, maar het is snel uitgepraat en nu is hij vrijer in zijn hoofd.’

Hoewel Mechelen strijdt tegen degradatie, speelt de ploeg aanvallender. Bandé komt in het nieuwe aanvalsspel beter tot zijn recht. ‘Onder de vorige trainer was er heel veel angst, Van Wijk zegt waar het op staat en laat Mechelen aanvallender voetballen. Bandé heeft bij hem links, rechts en in de spits gestaan. Op alle drie de posities heeft hij vrij goed gespeeld. Ajax wilt hem oorspronkelijk voor links, maar ik sluit niet uit dat hij ook centraal kan spelen’, besluit hij. 

Sjors van Veen (Twitter @SjorsvanVeen) | sjorsvanveen@live.nl  

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ho eens even, Aadje de Mos heeft toch echt bepaald dat het niets gaat worden met deze twee, wel even consequent blijven dus geen opwaartse spiralen zonder zijn uitdrukkelijke goedkeuring,
6 0
Hup
Inderdaad, respectloos naar Aad, dit artikel. :-)
1 0
Bertus2002
Onana; aankoop, De Ligt, Woeber, Tagliafico; Blind (C), Van de Beek, F. de Jong; Neres, Dolberg, Kluivert

Bank: Van Leer, Kristensen, Schuurs, Viergever, Sinkgraven, Schone, S. de Jong, Bandé, Cerny, Huntelaar, Cassierra en eventueel aangevuld met jeugdspelers als Eiting, Bakker, Sierhuis, Matusiwa, Mazraoui, etc.

Hopelijk gaat de basis er zo volgend seizoen uit zien. Van de huidige basisspelers zie ik alleen Veltman en Ziyech vertrekken. Laatstgenoemde zijn vertrek is intern op te lossen door Frenkie op zijn plek te zetten. Veltman vervangen is een ander verhaal; de nieuwe rechtsbacks zijn of nog te veel twijfel over (Kristensen) of is gewoon niet goed genoeg (Orejuela). Het is niet te geloven hoe Overmars ruim negen miljoen uitgeeft aan twee spelers, maar er over geen enkele een goede indruk maakt.

Blind zou ik graag terug willen halen als '6' en aanvoerder maken. Of hij haalbaar is weet ik niet, maar hij is meer dan welkom. Verder zou ik Viergever zijn contract verlengen en hem samen met Schone laten fungeren als twaalfde man.

Met deze selectie zie ik Ajax overtuigend kampioen worden, vooral vanwege het feit dat we dan veel spelers achter de hand hebben.
4 0
gi0vanni
Die Woeber is die goed? Ik ken hem niet. Viergever gaat niet verlengen voor de bank. Blind terughalen haalbaar? Ja zeker in fifa 18 kan dat zonder problemen. En als je een beetje je best doet kun je Messi ook halen. :d
0 -1
BrandjeXL
Blind? huhu
0 -1
Nicoonzeredder
Die komt sowieso niet
1 0
Ruff Rhythim
Weer zo'n selectie met veel te veel jeugd en veel te weinig doorgewinterde spelers zoals ook de selectie van dit seizoen, en dat seizoen daarvoor, en daar weer voor....enzovoort enzovoort.....

Lijkt op papier weer een leuke selectie waar we aan het begin van het nieuwe seizoen heel tevreden over gaan zijn, maar als het er weer op aankomt zal zo'n selectie weer niet thuisgeven in de wedstrijden die er echt toe doen (voorbeelden puilen uit gewoon).

Leren we nou echt niks van gemaakte fouten....?
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik denk de spelers wel want die zijn een seizoen doorgewinterder.
0 0
Budapest
Zou heel fijn zijn. Maar ben bang dat Blind echt onhaalbaar is. Is pas 27 en zit bij Man U, net contract verlengd ook (slechts 1 jaar, maar toch). Di heeft waarschijnlijk genoeg opties bij subtoppers in de grote competities.
0 0
cruijffthebest
Er zal zeker heel erg goed ingekocht moeten gaan worden, dus echte versterkingen met ervaring en geen vervangers en nog meer talenten, die hebben we al genoeg.
Trek de portemonnee en haal kwaliteit, wat voor Ajax haalbaar is uiteraard. Zet iedereeen aan het werk die je hebt in je netwerk en wie weet wie je dan kan halen!
Nog een seizoen zonder kampioenschap is volslagen onacceptabel!!!!!!!
0 0
Liniaal
Bandé had zelfs de 3-1 kunnen maken maar werd van achteren neergehaald. Helaas zijn de scheidsrechters in België blijkbaar nog slechter dan hier, dus hij kreeg er niks voor.
4 0
Sulejmanibesteaankoopooit
maar aad zei toch dat schuurs niks zou worden? Ik dacht dat dat de nieuwe trend was, spelers afschrijven voordat ze een wedstrijd hebben gespeeld.
8 0
RaynoFischer
Aad neem ik helemaal niet meer serieus sinds hij zei dat je backs uit Brazilië moet halen en daarom Nico afschreef :p
7 0
talent020
en dat er bij Ajax in de jeugd betere verdedigers rondlopen dan Schuurs, Doekhi en Bergsma zeker?....
3 0
Ajax#1900
Haha idd. Aad weet totaal niet waar hij het over heeft.
1 0
3*stars*3
Heb je hem zondag bij Jack gezien?
Hij zat schuimbekkend en bijna stuiterend klaar om Ajax te fileren.
Op een gegeven moment ging het over PSV en begon hij weer over Ajax.
Jack zei iets in de richting van; 'Even wachten met Ajax want het gaat nu over PSV Aad'.

Ook dat gelul dat er in opleiding van Ajax, betere verdedigers lopen dan Schuurs.
Wie dan? Doekhi, Bergsma? Aad lult maar wat en ik ben benieuwd wat hij gaat roepen als Schuurs en vooral Bandé, het top gaan doen.
4 0
eros
Aan talent volgend seizoen geen gebrek!
Maar er moeten nu nog 2 a 3 echte kanonnen bij om in Overmars z'n worden te spreken.
Ervaren spelers die het team kunnen dragen.
En het hoeft niet eens veel te kosten!

De volgende contracten lopen af, en enkele van deze spelers zouden toch wel haalbaar moeten zijn?
Daley Blind
Milan Badelj
Oguzhan Ozyakup
Zlatan
Diego Reyes

En een speler als Vermalen moet toch ook haalbaar zijn? Denk dat hij deze zomer wel mag vertrekken van Barça.
1 0
Sunstridr
Voor Vermaelen wil Barca warshijnlijk De Ligt erbij betroken woord, Zlatan heeft een massive salaris (300k per week denk ik), Blind zou een goede aankoop maar hij wil warshijnlijk nog op een hoge niveau spelen, Badelj gaat heel waarshijnlijk bijtekenen.

Van dit lijst lijkt Reyes de beste optie.
0 0
DavidFerr
En wie wil jij van de selectie van komend seizoen op de bank gaan zetten?

Ik ga er even van uit dat Ziyech en Veltman gaan vertrekken.

—————————-Onana

Kristenssen/Zeefuik - de Ligt - Wober - Tagliafico

—————————Schone/Eiting

————Van de Beek ————— Frenkie

Neres ——Dolberg/Huntelaar ——Kluivert/Bande
0 0
Bertus2002
Blind heeft recentelijk zijn contract bij United helaas verlengd. Ozyakup en Zlatan lijken mij onhaalbaar en Vermaelen is veel te gevoelig voor blessures. Ik denk ook niet dat hij Barcelona wil verruilen voor Amsterdam.

Badelj is een speciaal verhaal; hij is na het overlijden van Astori aangewezen als de nieuwe aanvoerder van Fiorentina. Ik neem aan dat hij zijn contract gaat verlengen en blijft om zijn ploeg te steunen.

Ik acht Reyes wel haalbaar.
0 0