Berden: 'Ajax telt alleen centen en titels'

BVeenstra, 22-02-2018 om 12:50, 8584 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

VVV-Venlo-voorzitter Hai Berden vindt dat Ajax meer een voortrekkersrol op zich moet nemen in het 'verkopen' van de Eredivisie. De preses van de Limburgers ziet op dit moment echter weinig typisch Amsterdamse kenmerken terug bij Ajax.

'Amsterdammers zijn in de regel heel levenslustige mensen. Rebellen. Maar van dat karakter zie ik bij de club weinig meer terug', vertelt Berden in gesprek met Voetbal International. 'Jammer, want met hun enorme achterland kunnen juist zij fungeren als aanjager en de rest mee omhoog trekken. Waar willen zij heen met onze competitie? Het is mij een raadsel.'

Het gaat bij Ajax volgens Berden dan ook over hele andere zaken. 'Ik hoor alleen maar we hebben een speler gekocht, we hebben er eentje verkocht en we zijn weer bijna kampioen. Er ontstaat daar geen voetbal-geschiedenis. Het enige wat Ajax tegenwoordig doet is centen en titels tellen.’

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Nou wat dat titels tellen betreft: dat is al weer 4 seizoenen geleden. Maar hij heeft gelijk, Het gaat vooral om NV Ajax en al lang niet meer om AFC Ajax. Vder Sar heeft het in het openbaar gezegd: "wij kunnen geen goede spelers houden of spelers kopen die voor een hongerloontje in de kleredivisie willen spelen". Die spirit zie je inmiddels wekelijks terug op het veld en zeker in de Arena. Wedstrijden die niet om aan te gluren zijn zo slecht met heel af en toe eens een uitschieter naar boven wat spelniveau betreft. De 'bravoure' beperkt zich tot kleuters als Justin Kluivert die zelfs in de kleredivisie nauwelijks met enige regelmaat hun directe tegenstander voorbij komen maar het wèl hebben over dat wanneer Real Madrid langs komt je geen 'nee 'zegt ook al heeft Barcelona nog zo je voorkeur. Dromen doe je in bed en voetballen laat je zien op het veld. Ik zou zeggen: laat het maar wekelijks zien!
0 -1
JanTa
We moeten af van deze hobbyclubs die het moeten hebben van een plaatselijke ondernemer en oud papier.
0 0
DeGodenzonen020
Op zich interessant. Hoe dan is wel mijn vraag. Wat zou Ajax kunnen doen om te competitie op te krikken?
0 0
chuckie88
Als enige wat ik zou kunnen bedenken is van de inkomsten van TV gelden een percentage bijdragen aan de 2 hot item van ons Nederlands voetbal: kunstgrasvelden en Videoreferees. De gelden van de KNVB aanvullen met een percentage van de TV gelden, waarbij van de topclubs na rato wordt bijgedragen... dus bv VVV betaald 20 % van hun bedrag en Ajax 20% van dat van hen
0 -1
AlexIbarra
Wat wij willen is dat iedere Betaald Voetbal Organisatie omstandigheden schept zodat zo goed mogelijk Voetbal kan worden gespeeld.
Wij geven al jaren aan geen kunstgras te willen, de bond en clubs als VVV doen er niets mee. Sterker nog, als wij langskomen prepareren jullie je "veld" extra slecht. En worden niet bestraft.

Verder is het niet aan ons om te bepalen hoe jullie je eigen niveau omhoog kunnen krikken.
Clubs zijn namelijk concurrenten om dezelfde prijs, geen families in hetzelfde dorp.
0 0
De Stift
BeNeLiga
1 -1
AFCAMM
Ik zat al klaar om de man af te branden door de titel van het stuk, maar hij heeft helaas wel een puntje.
0 0
Hup
Hai Berden. Doei Berden!
0 0
KKoossiiee
Heeft gelijk, Ajax is verworden tot een handelshuis.
Maar dat geldt voor de gehele voetbal industrie, want dat is het .... een industrie.
2 0
Causio
BeNe-liga!!!
1 0
Causio
BeNe-liga!!!
1 0
Causio

Waarrrr blijft nou toch die fokking BeNe-liga???
1 0
Ajaxmax
Mijnheer Berden heeft wel een punt! En durft m uit te spreken.
2 0
michel76
Al zou VVV nog 100 jaar bestaan ze halen nooit de voetbalgeschiedenis die Ajax heeft
0 -3
insectenverdelg
Ik hoor nog wel meer hoor Berden. Ajax roep ook dat ze nog nooit op zo'n kut kunstgras hadden gespeeld als dat bij VVV na de uitwedstrijd. En dat is nu net iets dat de competitie omlaag trekt. Dat kunstgras waarop je geen voetbal meer kan spelen En blessures meer regel dan uitzondering zijn. Laat Ajax dan ook groot voorstander zijn van deze wanvertoning uit de eredivisie te halen om het niveau te hover te maken en dus grotere talenten aan te trekken. Want die schrikken af van velden als VVV.
5 0
DrD3k
goeie reactie. vind ook dat PEC te veel credits krijgt. Kunstgras moet verboden worden en laten wij nou net de vedette hebben die het zo hekelt. Klaas Jan Huntelaar
0 -1
atalantanio
De tolk zal het wel verkeerd vertaald hebben, of hij moet echt heel kleinzielig zijn.
1 0
Hagmag
Hij kijkt toch ook op het scorebord tijdens de wedstrijd.
Je moet toch zorgen dat de financiën op orde zijn.
Ik snap het wel, qua landskampioen titels valt er in Venlo helemaal niets, helemaal niets te tellen.
Waar gaat dit over, is dit nou "de kater" na carnaval ??
1 -1
Piejotter
Nu kan ik de Limburgse taal nauwelijks verstaan maar ook al is het vertaald wat de heer Berden zegt ik snap er de ballen van waar hij het over heeft.
Misschien heeft hij het nog niet door maar een grote club als Ajax dat zijn bedrijven die winst willen maken en bovenaan willen meedraaien. En Ajax heeft een rijke historie en al veel voor het Nederlands voetbal betekent. Ik vind de heer Berden een beetje zielig. Waar willen we heen met onze competitie? Waar wilt u heen mijnheer Berden is wellicht een betere vraag. Rebelser? Ga de straat op met spanborden!
1 0
Babayaka
Het wordt tijd dat Ajax nog rebelser wordt.

Uitschrijven uit de competitie, dan inschrijven in Duitsland.

Ik vraag me af of in andere landen ook zo tegen de meest succesvolle clubs wordt geschopt.
Als Ajax weg valt dan is de competitie steeds in maart al beslist. Ajax speelt al jaren structureel top 2.
1 0
Welja
In Duitsland? Ja.
0 0
Dennis1964
Ajax moet de Eredivisie verlaten. Te veel haat tegen Ajax. Engeland of Duitsland is wel wat voor Ajax.
4 0
behangdelul
Ja...we zullen voor de grap anders eens 5 jaar geen spelers meer wegsturen bij Ajax en alles naar het buitenland laten vertrekken. Eens kijken hoeveel BVO's dan aan spelers gaan komen. En dan ook 5 jaar geen spelers meer kopen van BVO's, lekker voor hun cashflow. Bemoei je lekker met je eigen club, valt volgens mij nog genoeg te doen.
5 0
afcas
precies. dat vind ik altijd het mooie. ajax moet kleine clubs overal mee helpen, maar als ajax dan een speler van die clubs wil halen moeten ze 2x de hoofdprijs betalen. helpen ze de clubs in de jl met jong ajax is het ook weer niet goed. wil zo een club een speler van ajax waarvan iedereen weet dat hij niet door zal breken bij ajax, moet ajax de speler maar transfervrij laten gaan. het is bij die clubs continue nemen, maar niet geven.
2 0
vincent_DV
Waarom wordt de competitie niet gewoon verkleint tot 14 ploegen die eerst twee keer tegen elkaar spelen. De top 6 na afloop van die competitie speelt nog een competitie tegen elkaar. Hierbij worden niet de punten gehalveerd maar gaan we gewoon verder met de competitiepunten. Deze top 6 spelen weer twee keer tegen elkaar. de nummer 7 t/m 10 spelen ook een competitie samen, de winnaar van deze groep speelt in een knock out systeem tegen de nummers 4,5 en 6 van de eerste poul voor een Europa League ticket. Nummers 11, 12, 13 en 14 spelen ook een competitie waarbij de laatste twee degraderen en de nummer 2 speelt nacompetitie tegen de winnaar van de play offs van de Jupiler league.

Kijk, ik ben ook geen heel groot voorstander van een kampioenspoule alleen hierdoor krijg je wel veel meer mooie wedstrijden en de punten worden niet gehalveerd zoals in België zodat het een stuk eerlijker is.

14 ploegen zorgen voor meer inkomsten per club omdat je het met minder ploegen hoeft te delen en er worden iets meer wedstrijden gespeeld waardoor dit ook meer geld oplevert.

Als tegenprestatie van de grote clubs zal de beker een poulesysteem krijgen waardoor Jupiler League teams meer kans hebben om te spelen tegen een grote club. Hierbij kunnen top 6 van het seizoen er voor elkaar ook niet treffen. Ik zou dan gaan voor 6 poules van 6 ploegen waarbij iedereen een keer tegen elkaar speelt. De eerste twee uit elke poule gaan door plus de beste 4 nummers 3.

Dit lijkt mij een prima oplossing waarbij de competitie heel spannend wordt.
0 0
RusselWestbrook
Als je de punten niet minimaal halveert kan het na 1 of 2 speelrondes al voorbij zijn en dan is de hele opzet bijna voor niets geweest.

Zelf zou ik de punten na de eerste competitiehelft helemaal weggooien en echte playoffs gaan spelen (best of 3 of zelfs best of 5), maar daar houden we hier niet zo van geloof ik.
0 0
vincent_DV
Bepaalde dingen kunnen wel al beslist zijn maar er wordt gespeeld om het kampioenschap, voorronde champions league en de EL. Dus niet alles zal zo snel al beslist zijn denk ik. Halveren kan ook alleen vind ik dat vaak redelijk oneerlijk. Zoals AZ staat nu 8 punten voor op Feyenoord en dat zou dan uiteindelijk 4 punten voorsprong worden.

Wat ook nog kan is dat de kampioen gewoon na de competitie bekend is, alleen wint het daarmee nog geen CL. Daar wordt gewoon een knock out systeem voor gespeeld. Nummer 1 tegen 6, 2 tegen 5 en 3 tegen 4. Winnaars spelen een poule van 3 en de verliezers ook. Winnaar van de verliezerspoule speelt de finale voor het laatste EL ticket tegen de winnaar van de poule 6 t/m 10.
0 0
RusselWestbrook
De ploegen die dan tegen de kampioen moeten spelen hebben dan voordeel omdat de kampioen nergens meer om speelt. Ook zal de nummer 2 in veel gevallen ook al snel bekend zijn en die spelen dan ook nergens meer om, wat in het voordeel is van de teams die nog wel ergens om moeten spelen.

Je andere voorstel kan niet, de kampioen moet de (voorronde) CL in.
0 0
DrD3k
ja juist....laat het maar doen tegen de sterke tegenstanders. Zo vergroten we de weerbaarheid in Europa, en dat is precies wat we nodig hebben. Ajax zal toch de grootste zijn....maar dat werkt dus in ons nadeel omdat iedereen in België en Nederland dat weet. En niet te vergeten dat die extra euro tickets zeer welkom zijn voor onze competitie. Iedereen is alleen bang (behalve wij) dat de inkomsten minder worden. Ajax wat harder groeit als de rest zal alleenheerser worden en dat weet iedereen dus ik denk dat de kans nihil is, alleen al om dit feit.
0 0
MrAFCA
Dit is echt complete onzin! Oké, wij zijn de grootste maar jij doet alsof we al 10 achter elkaar kampioen zijn. Ondertussen staan we al 4 jaar zonder prijs en het 5e jaar zonder prijs komt ook gevaarlijk dichtbij.
0 -1
Dennis1964
Zoiets ja
0 0
Rolleman
huilie huilie
1 -1
Ruff Rhythim
Zolang er in het Nederlandse betaalde voetbal bij elke beslissing democratisch gepolderd blijft worden en elke voorgestelde wijziging wordt afgeschoten door een meerderheid van clubs uit het rechterrijtje en de Jupiler League valt er verdomd weinig te verkopen...
3 0
DrD3k
mee eens....grotere clubs zouden meer stemrecht moeten hebben dan de kleintjes. Ajax komt met een idee bijv over een andere competitie opzet en juist de clubs als VVV werken dat tegen omdat ze bang zijn voor hun eigen haggie
1 0
chuckie88
Hypocriet mannetje... die Berden... ten eerste: VVV dankt haar bestaansrecht aan clubs als Ajax. Daarnaast ontvangt Ajax misschien een paar ton meer dan bv PSV en Feijenoord, die hij dan toevallig vergeet te noemen??? En ten derde: Dat Aja bijna 200 miljoen EV heeft komt niet door de jaarlijkse bijdrage van de KNVB maar door goed (transfer)beleid. Anders hadden de andere top 3 ook wel een goede financiele positie en dat is absoluut niet zo. Toen VVV Honda verkocht waren ze voor een aantal jaren verzekert van een positieve balans... vandaar mijn opmerking hypocriet
5 -1
Joseph
Ik begrijp wel een beetje wat hij zegt, maar ik denk dat Ajax juist bezig is om weer naar die rol toe te groeien.

Het gaat inderdaad om het geld en eigenlijk is het pas sinds de verkoop van Milik dat Ajax flinke bedragen binnenharkt op de transfermarkt. Die bedragen zijn nodig om Ajax naar een hoger niveau te helpen.

Dat geld moet er voor zorgen dat we qua salaris gaan concurreren met de subtop van Europa en het rechter rijtje van de Premier League. Daar moeten we geen spelers meer aan verliezen.

Als dit lukt, ga je ook in de CL weer meedoen bij de beste 16 en trek je het niveau in de eredivisie hopelijk wat mee. Maar alles valt of staat met de kwaliteit van de jeugd, kwaliteit kopen is gewoon heel lastig.
1 -1
JCr14
Juist een hint om je spelers beter op te leiden. En je scouting te verbeteren. Zodat je ook kunt winnen als er een speler van Ajax 1 meedoet.
Maar in Nederland houden ze niet van de lat hoger te leggen. Ze willen liever op matig niveau 1e worden.
2 -1
Panama
En volgens mij ligt er bij jullie plastic gras wat met 30graden niet gesproeid wordt om het positiespel van Ajax te ontregelen.
10 0
DaNaRWaL
En als ze volgend jaar Jupiler league spelen dan mag Jong Ajax geen kampioen worden. Die kleine clubs snappen er echt niks van
0 0
Ajaxvooraltijd
Ja klopt wij zijn de beste en jullie zijn allemaal heerlijk jaloers. Meer kanik me niet wensen als Ajacied.
0 0
DrD3k
wat is dat kinderlijke gescheld en gevloek eigenlijk op dit forum? Mogen mensen geen menig hebben of ideeën? Zonder ideeën en een eigen mening zouden we allemaal stil blijven staan. behandel elkaar eens met respect joh....dit gaat toch nergens meer over?
2 -2
afcas
juist die constante drang om iedereen maar tevreden te willen houden zorgt ervoor dat we niet vooruit kunnen. er is geen enkele grote vooruitgang geweest zonder dat daar vervelende woorden bij gevallen zijn...
0 0
Redrum
Oh yes, een nieuwe moraalridder! Welkom ouwe fatsoensrakker, lees ons simpel voetbalsupportersvolk alsjeblieft de les! Hier hebben wij dringend behoefte aan namelijk. Eindelijk weer een volwassen persoon die ons kinderachtige losers eens even aan kan spreken op ons gedrag. Waar zou de wereld toch zijn zonder figuren zoals jij?
1 -4
DrD3k
beste redrum je hebt een punt. Maar sommig taalgebruik kun jij toch ook niet met fatsoen lezen hoop ik?
0 0
DrD3k
oh wacht even jij bent dat met die associaal grote bek. Hahaha ik weet wel wie er thuis de broek aan heeft. En dat ben jij niet! Compensatie drang noemen ze dat. Mij nu ook gaan kleineren omdat ik daar wat van vind. Hmmm wie is er hier dan zielig om het allemaal op de man te spelen. Maar geen zorgen hoor...roep lekker wat je wil...zet je zelf voor gek en jou reacties zal ik ook niet meer serieus nemen en ik neem aan velen met mij. Veel plezier ouwe gek
0 0
Redrum
Ajax is alleen maar gefocust op het behalen van prijzen en ze kopen ook nog eens regelmatig nieuwe spelers? Hoe halen ze het godverdomme in hun hoofd? Waar zijn ze nou in vredesnaam mee bezig bij Ajax?
0 0
EuforischeRealist
De man spreekt zichzelf een beetje tegen he; "Er ontstaat daar geen voetbalgeschiedenis. Het enige wat Ajax doet is centen en titels tellen."

Maar goed, over 1 of 2 seizoen weer lekker FC Emmen uit joh!
1 0
DrD3k
Deze man heeft gewoon gelijk. Kijk naar de rest van de competities in Europa. Ajax zou toonaangevend moeten zijn maar we worden meer en meer een handelshuis. Altijd miepen over het grote geld en dat dat niet eerlijk is. Ajax heeft jaren geleden de boot gemist en zou in feite elk jaar fluitend kampioen moeten worden. Nederland zou geen top 3 moeten hebben maar net als Frankrijk Duitsland en nu Italië een absolute alleenheerser moeten zijn.
2 -1
Lazell
Ajax wil groeien als club. Dat kan alleen door geld te verdienen. Kijk naar AS Monaco, wat die hebben verdiend aan Mbappe alleen al verdient. Op een gegeven moment kunnen we investeren, waardoor jaarlijkse inkomsten omhoog gaan en salaris omhoog kan (bijvoorbeeld kopen Arena). Met hogere salarissen en hogertransferbudget kunnen we weer stukje bij beetje klimmen op de Europese ladder. De reden dat Monaco 180 miljoen beurt is omdat ze meer aanzien hebben. Langzamerhand krijgen wij dat ook.

Kijk naar de selectie. Stuk of 5 echt hele grote talenten die veel geld opleveren. En hoe verder wij groeien, hoe meer geld ze waard worden. Monaco of PSG kan in een paar jaartjes naar de top groeien. Wij doen er wat langer over.

Dus we zijn wel toonaangevend. De allerbeste talenten spelen bij ons en dat is de enige manier om enigszins geld te verdienen en bij te blijven of te klimmen.
0 0
Redrum
Heb je er misschien wel eens aan gedacht dat het in Nederland een stuk moeilijker is om alleenheerser te worden dan in grotere competities? Ga maar lekker een onverslaanbaar elftal bouwen als je beste spelers elk jaar weggeroofd worden omdat ze in het buitenland net even iets meer kunnen verdienen. Bij Bayern en Juventus krijgen ze al een hele dikke boterham, dan hoeven ze niet zo heel erg snel weg. Daarnaast zijn die competities vanwege het hogere niveau sowieso een stuk aantrekkelijker om te blijven spelen.
1 0
3sterren
Hier volgt een beknopte voetbalgeschiedenis van de wanna be voetbal club VVV-Venlo:

”Er was eens een clubje in Venlo”.

Einde verhaal ...
1 -1
BrandjeXL
Ajax doet dus feitelijk wat elke topclub hoort te doen!!
0 0
Labrador
Ga eerst eens een fatsoenlijke grasmat neerleggen voordat je wat roept.
4 0
OKP-AFCA
De hele fucking Eredivisie doet er alles aan om Ajax te dwarsbomen, spelen altijd de wedstrijd van het jaar tegen ons en geen club gunt ons wat en dan zou Ajax godverdomme de hele Eredivisie moeten verbeteren, aanjagen en omhoogstuwen?

Als we dat al doen dan is dat voor ons zelf, niet voor fucking VVV.
4 -1
trodat4030
Voor Ajax is het toch goed als ook het niveau van clubs als VVV omhoog gaat? Dan is er meer weerstand in de eredivisie en moet Ajax zich ook weer verbeteren om de beste te worden/blijven. Daarom snap ik dat gejank van die GAE mafdaai niet, mede door Jong Ajax krijgt GAE meer weerstand, waardoor hun spelers weer beter worden. Maar goed, ze zullen de voordelen ook eens een keer inzien.. Dan hebben ze niks meer om over te zeiken en komen ze helemaal niet meer met hun snoetje in de plaatselijke sufferdjes..
0 0
OKP-AFCA
Ja, dat is inderdaad goed maar ik vind het niet de verantwoordelijkheid van Ajax om de rest van de eredivisie te verbeteren.

Ajax moet alles vanuit haar eigen oogpunt doen en profiteert een VVV daar dan van, mooi. Zo niet, jammer.

Ajax heeft nog genoeg aan zichzelf te verbeteren om zich ook al bezig te houden met de rest van de Eredivisie, dat deze vent dan beweerd dat Ajax zich alleen maar bezig houdt met geld tellen en titels tellen dan wekt dat toch enige frustratie bij mij op.

Genoeg te verbeteren bij VVV zelf, te beginnen met het veld laat hem dat maar eens in orde brengen.
0 0
KevinDurant
Dat is juist het probleem, als de meeste clubs heel t jaar spelen als ze tegen Ajax doen zou het een veel leukere en kwalitatief betere competitie zijn.
0 0
Redrum
Ja het moet toch godverdomme niet gekker worden hier in Nederland. Wij worden aan alle kanten gedwarsboomd en nu wordt ons ook nog verweten dat wij de kar niet trekken?
1 0
Redrum
Is deze vent psychotisch of gewoon zwaar dement? Waar the fuck heeft deze gek het over? Wat is voetbalgeschiedenis dan volgens deze clown? En wat wil hij überhaupt nou eigenlijk zeggen?
2 -1
Budapest
VVV ook, maar die zijn zo gauw klaar...
1 -1
jariafca020
Oh nee, Ajax heeft natuurlijk niet alles gewonnen wat er te winnen valt. We hebben door onze historie nauwelijks een grote naam in Europa, blablabla... Wij zijn op dit moment de enige Nederlandse club die nog enigszins aanzien heeft in Europa. Wat een gelul dit zeg....
2 -1
Bjorn
Volgens mij heeft jouw reactie niet zoveel te maken met wat deze meneer Berden zegt. Even los van of het onzin is of niet wat hij zegt.

Hij zegt alleen dat de competitie op deze manier er niet beter op wordt en Ajax als grootste club de enige is die de boel wakker zou kunnen schudden.
1 -1
DrD3k
precies!
0 0
jariafca020
Mijn punt was dat Ajax juist de club is die de Eredivisie nog een beetje aanzien geeft. Andere clubs kunnen hier helaas niet in mee, omdat ze de financiële middelen niet hebben. Kan Ajax verder weinig aan doen.
1 -1