JA mogelijk kampioen: 'Valt niet uit te leggen'

sammekors, 22-02-2018 om 07:45, 11888 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Er is nog altijd veel onenigheid over de aanwezigheid van tweede elftallen van topclubs in de Jupiler League. Helemaal nu Jong Ajax op koers ligt voor de titel, laaien de discussies weer op. 'Alleen de grote clubs profiteren ervan.' 

Jong Ajax staat momenteel bovenaan in de Jupiler League, maar bij een eventuele titel zou het niet mogen promoveren. 'Een kampioen die niet promoveert, dat is aan de gemiddelde voetbalsupporter niet uit te leggen', vertelt Edwin Lugt, voorzitter van Go Ahead Eagles, in het Algemeen Dagblad. 'De Jong-elftallen zijn toegevoegd om het niveau op te krikken. Nou, alleen de grote clubs profiteren ervan. Een herstelde speler die ritme op moet doen? Hup, naar Jong. Een miljoenenaankoop die nog niet goed genoeg is? Hup, naar Jong.'

De coach van Jong Ajax, Michael Reiziger, ziet wel degelijk voordelen aan de aanwezigheid van zijn elftal. 'Het gaat erom dat wij spelers klaarstomen voor Ajax 1. Maar in de praktijk leiden wij ook op voor andere clubs. Dan is het toch alleen maar goed dat die spelers nu veel weerstand krijgen? Wij hoeven geen spelers meer te verhuren en kunnen nu van dichtbij hun ontwikkeling volgen.'

'Veel clubs mogen blij zijn met onze aanwezigheid', is ook Dani de Wit, een vaste waarde in Jong Ajax, duidelijk. 'Als wij een uitwedstrijd spelen, komen daar meer mensen op af dan bij die clubs gebruikelijk is. We willen nu echt in één lijn door naar de titel.' Die titel zou een unicum zijn in de geschiedenis van Ajax, nog nooit wist de Amsterdamse club namelijk de eerste divisie te winnen. De Wit: 'Laten we de collectie maar compleet maken.' 

Met Jan Siemerink stelde Ajax onlangs een nieuwe teammanager aan. Ajax Showtime sprak erover met voormalig toptennisser Jacco Eltingh. Lees het interview hier.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Veel weerstand Aron? hooguit in fysiek opzicht want wat voetbalintelligentie betreft is het niveau van de Juliper League nog bedroevender dan dat van de kleredivisie. Welke voetballer wordt daar dan eigenlijk beter van?!
0 0
Welja
Misschien zeuren ze minder als JA wel promoveert en de nummer 2 niet.

JA is blijkbaar goed genoeg voor de eredivisie als ze kampioen worden en kunnen dus best wel nog meer weerstand gebruiken.(dan wel buiten mededinging)
0 0
Pierre Heno
Iedere club is tegenwoordig goed genoeg voor de kleredivisie. Of beter: slecht genoeg.
0 0
Welja
Dat van de clubs die 70 jaar niet konden degraderen.

Nooi een echte competitie geweest dit.
0 0
waayop
Wat een non-discussie.
0 0
AlexIbarra
Als Go Ahead straks nummer 2 wordt achter Jong Ajax, wil jij dus niet direct promoveren omdat het niet uit te leggen valt aan de fans?

Of ga je dan de moeite nemen om het ze uit te leggen? :P
1 0
w86
Typerend voor de clubs uit de Jupiler League, dat ze nu gaan huilen dat het niet uit te leggen is dat de kampioen niet promoveert. Het gaat hier over de competitie waarin jaren lang met droge ogen is uitgelegd dat de onderste club aan het einde van het seizoen niet degradeert...
2 0
vincent_DV
Ik vind persoonlijk dat ze wel een beetje een punt hebben. Vergelijking met andere is zinloos zolang spelers zowel bij 1 als bij Jong mogen meespelen, dat mag in andere landen namelijk niet.

Ik zou instellen dat beloftenteams een selectie moeten indien met de selectie tot de komende trasferperiode. Tussendoor mag je 4 spelers overhevelen van het tweede naar het eerste zonder dat ze hierdoor niet meer met de beloften mee mogen doen. Dus je mag 4 spelers van Jong Ajax bij de wedstrijdselectie halen. Dit is niet per speelronde maar per periode tussen transferperiodes. Andersom mag elk beloftenteam 3 spelers gebruiken van Ajax 1 met een maximum per speler van 3 wedstrijden zodat ze niet constant mee mogen doen.

Daardoor kan je spelers als Orejuela, Cassierra, Eiting etc. nog steeds bij jong mee laten spelen maar krijg je geen taferelen dat Siem de Jong, Wober en Younes steeds mee doen. Want ik ben het er wel mee eens dat de selecties steeds zo verschillen dat het competitievervalsing wordt. Desnoods speel je met Jong AZ, Jong Utrecht, Jong PSV, Jong Vitesse en Jong Sparta nog een competitie die elke twee a drie weken wordt gespeeld om spelers toch wedstrijdritme op te laten doen.
0 0
Ozymandias
"Daardoor kan je spelers als Orejuela, Cassierra, Eiting etc. nog steeds bij jong mee laten spelen maar krijg je geen taferelen dat Siem de Jong, Wober en Younes steeds mee doen."

Dan heb je dus eigenlijk een oplossing voor een probleem wat er niet is aangezien Siem de Jong, Younes en Wober allen tot nu toe maar één wedstrijd in de Jupiler League hebben gespeeld.
0 0
vincent_DV
Maar met de Jong, Younes en Wober zit je wel aan je maximum. En met Eiting, Orejuela, Cassierra en Mazraoui zit je aan het andere maximum. Dan hadden Kristensen, Lamprou, Johnsen, Dijks, Sinkgraven niet mee mogen doen. Dus het houdt het zeker eerlijker.
0 0
Ozymandias
En dan creeer je dus meer problemen dan je oplost aangezien je zowel de doorstroom en ontwikkeling van talenten als de terugkeer van geblesseerde spelers hindert.

Om Johnsen als voorbeeld te nemen, die is officieel nog onderdeel van Jong Ajax en zou dus geen wedstrijden in het eerste mogen spelen. Wat hebben Jupiler League clubs daar nou aan? Dat betekent voor hun niet dat ze niet tegen Johnsen hoeven te spelen, alleen dat zijn doorstroom naar het eerste en (daarmee) zijn ontwikkeling wordt tegengehouden.
0 0
vincent_DV
Niet alles draait om Ajax he. Ik snap best dat clubs het vreemd vinden dat Jong Ajax wekelijks een hele andere opstelling heeft. Ik vind dat persoonlijk ook niet kunnen. De Jupiler League is een professionele competitie, geen opleidingsinstituut. Alles moet dus op een manier gaan zonder competitievervalsing. Het kan niet zo zijn dat alleen omdat Ajax spelers wedstrijdritme nodig hebben er niks wordt gedaan aan competitievervalsing.

Laten we dan zeggen dat je maximaal 6 spelers mag gebruiken van Jong Ajax als het eerste zijnde. Dat is misschien beter. Want dan zou Johnsen bij beide kunnen spelen. Als je dit namelijk niet instelt dan zou Ajax in theorie veel eerste elftal spelers ook in kunnen schrijven voor Jong Ajax zodat ze altijd kunnen spelen, bij beide elftallen.

Voor spelers die ritme nodig hebben verzin je dan maar iets anders. Zoals ik al zei; Ga met zes clubs nog een andere competitie spelen op woensdag of iets dergelijks. De Jupiler League draait niet om de beloften of om ontwikkeling, de beloften zijn er alleen onderdeel van.
1 0
geendagsvlieg
De regels die jij voorstelt zijn strenger dan die in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal.

De grote variatie in de opstelling komt voornamelijk door het gebruik van spelers uit de A1.

Dijks, Sinkgraven en Zeefuik zijn de enige uit de A-selectie die in beide elftallen meer dan 90 minuten hebben gespeeld.

Voor spelers die ritme nodig hebben zijn de regels al behoorlijk streng. Bijna alle spelers uit het eerste zijn niet meer speelgerechtigd voor het tweede.

Een Viergever zal geen dispensatie krijgen na zijn blessure, een Dolberg voor max 1 wedstrijd.


Daarnaast creëer je problemen voor het eerste elftal met jouw voorstel. Bij blessures en schorsingen mogen er naarmate het seizoen vordert geen spelers uit het 2e meer op de bank bij het 1e.
1 0
vincent_DV
Strenger dan in Spanje? Daar mogen ze juist helemaal geen spelers van het eerste gebruiken en andersom ook nauwelijks. Sommige B elftallen zijn zelfs een soort satellietclub. Dus dit is wel een stukje minder streng. Het is niet voor niets dat clubs als Bayern en Barca jongens halen voor het tweede elftal zoals bijvoorbeeld Boy Deul ooit. Dat is omdat ze gewoon een selectie nodig hebben van ongeveer 25 man, zoals elke club.
Even ter vergelijking: Bayern 2 heeft 9 spelers van boven de 20 waarvan er 2 boven de 30 zijn. Barcelona B heeft 13 spelers boven de 20. Jong Ajax heeft er welgeteld 4. De vaste selectie van Jong Ajax bestaat volgens de Ajax site uit 19 man terwijl Barcelona en Bayern een selectie hebben van 26 en 25 man. Daar zijn de B teams dus gewoon aparte elftallen.

Ik zeg niet dat Nederland daar ook naar toe moet, maar ik vind wel dat het niet zo kan zijn dat er elke keer een heel ander elftal staat.
1 0
geendagsvlieg
Ja strenger dan in Spanje. Spelers onder de 23 van Barca B mogen wel meedoen met het eerste.

Jij wil dat beperken tot 4 of 6 over een heel seizoen.

Nogmaals er staat niet elke keer een heel ander elftal doordat er spelers van de A-kern meedoen.

Sinkgraven 331
Dijks 270
van Leer 180
Neres 90
Kristensen 90
Wober 90
Siem 80
Younes 64
0 0
Ozymandias
"Niet alles draait om Ajax he."

Nee, maar het moet voor de ontwikkeling van talenten wel goed zijn dat beloftenteams in de Jupiler League spelen. Als de ontwikkeling van deze talenten in de weg wordt gelopen doordat ze niet met het eerste mogen meedoen zal het een stuk onaantrekkelijker zijn om een beloftenteam in de Jupiler League te hebben. Daarbij wordt het risico op competitie vervalsing niet daadwerkelijk kleiner als je deze dingen doorvoert.
1 0
Lagasj
Jong Ajax moet gewoon kunnen promoveren als het kampioen wordt, dan is alles opgelost en veel eerlijker.
0 -1
Babayaka
Ik begrijp het, ze hebben liever dat Ajax die gasten voor nop aan hun en andere clubs verhuurd, nu moeten ze voor geld mindere kwaliteit in slaan. En kunnen ze niet op tegen een 2de draait allemaal om poen, niet voor niks of weinig betere spelers kunnen krijgen, voor meer geld minder kwaliteit en even goed geen zicht op promotie en meer inkomsten.
0 0
AjaciedForLive
Ze profiteren uiteindelijk altijd mee omdat de top het geld van de Champions league binnen moet halen dat geld druppelde vroeger veel door naar de kleine clubs. Tegenwoordig worden spelers te vroeg gescout. Dat gebeurt bij de jongste groep voetballers maar ook malen , timothy, cho, aké zijn te vroeg vertrokken uit nederland. Daar doen die kleine clubs even hard aan mee.
1 0
Welja
Er zijn volgens mij wel meer clubs die niet promoveren als ze kampioen worden.

Op het allerlaagste niveau kun je het zelfs aanvragen zodat je ieder jaar weer kampioen kunt worden.
1 0
Juichtoon
Natuurlijk is dit wel uit te leggen. We weten toch allemaal waarom de Jong teams meedoen in de JL. AD probeert alleen maar de glans van Jong Ajax af te halen met dit soort berichten. Vooral ingegeven door het feit dat Fnoord geen Jong heeft (hebben ze geen geld voor).
Dezelfde prestatie door jong Fnoord zou in Rotterdam groots beschreven en bericht worden.
4 0
Redrum
Exact, het is de treurige waarheid. Als Jong Ajax ergens in de middenmoot rond bungelt interesseert het niemand een moer, maar nu ze kampioen kunnen worden moet er weer even goed geklaagd worden.
4 0
Mart42
Als Ajax niet in de jl zou spelen dan is het niveau helemaal niet om aan te zien.....
4 0
Josajacied87
Hij spreekt zich laagdunkend uit over de gemiddelde voetbalsupporter door te stellen dat het niet uit te leggen valt.
Iedereen begrijpt dat Jong Ajax en Ajax niet in dezelfde competitie kunnen spelen.
2 0
Ozymandias
Natuurlijk valt het wel uit te leggen maar het is natuurlijk wel een enorme degradatie van de Jupiler League dan de kampioen niet kan promoveren. Alleen is het voor het Nederlandse voetbal beter als de talenten van clubs als Ajax op een relatief hoog niveau wedstrijden spelen.
1 0
Ozymandias
Ik zou graag zien dat Ajax, Anderlecht, Club Brugge, Feyenoord en PSV rond de tafel gaan en een plan voor een BeNeLiga samenstellen. Met een BeNeLiga van acht Belgische en acht Nederlandse clubs die wel tegen elkaar spelen maar waarbij er twee aparte ranglijsten worden gehanteerd (een Belgische en een Nederlandse). Zo zou er dus aan het einde van het seizoen een Belgische en een Nederlandse kampioen worden gekroond én een Belgische en een Nederlandse nummer laatst die dan degraderen.

Onder de BeNeLiga zou ik dan de Belgische en Nederlandse competities geschrijden houden. Dat betekent dus dat er een Nederlandse tweede divisie kan worden gevormd met de nummers negen t/m achttien van de (huidige) Eredivisie plus de nummers één t/m acht van de (huidige) Jupiler League kan worden gevormd. Dat betekent dat er het tweede niveau van Nederland in uit totaal achttien ploegen zou bestaan op een hoger niveau dan de huidige Jupiler League.

In deze nieuwe tweede divisie zou ik geen beloftenelftallen toelaten maar op het derde niveau (waar dan de de acht overgebleven Jupiler League clubs plus de kampioen van de huidige 'Tweede Divisie' in plaats moeten nemen) zou ik in totaal negen beloftenteams aan toevoegen. Net als in de BeNeLiga zou ik de clubs en beloftenteams tegen elkaar laten spelen maar met de gehaalde punten twee aparte ranglijsten samenstellen. De ranglijst van de clubs zou ik de Tweede Divisie noemen en de ranglijst van de beloftenteams de 'Eerste Divisie voor Beloftenteam' (of iets dergelijks).

Ik zou hetzelfde principe gebruiken voor een derde divisie (met dus ook negen clubs en negen beloftenteams). De clubs uit de Tweede Divisie promoveren naar de Eerste Divisie en degraderen naar de Derde Divisie terwijl de beloftenteams uit de 'Eerste Divisie voor Beloftenteams' niet kunnen promoveren maar wel kunnen degraderen naar de 'Tweede Divisie voor Beloftenteams' en dan dus wedstrijden spelen tegen de andere beloftenteams uit die divisie én de negen clubs in de 'Derde Divisie'.

BeNeLiga: 8 Belgische clubs ('Eerste klasse A') en 8 Nederlandse clubs ('Eredivisie')
Eerste Divisie (Nederland): 18 Nederlandse clubs
Tweede Divisie (Nederland): 9 Nederlandse clubs ('Tweede Divisie') en 9 beloftenteam ('Eerste Divisie voor Beloftenteams')
Derde Divisie (Nederland): 9 Nederlandse clubs ('Derde Divisie') en 9 beloftenteams ('Tweede Divisie voor Beloftenteams')

P.S. Dit is geschreven voor mijn eerste kop coffee en is daarom misschien wat chaotisch en met veel taalfouten. Mijn excusses daarvoor maar ik hoop dat mijn idee duidelijk is. De bedoeling is dat de weerstand van de Nederlandse top- en subtop clubs omhoog gaat door tegen de Belgische top- en subtop clubs te spelen en dat er daar onder een sterke Nederlandse Eerste Divisie word gevormd.
2 -2
geendagsvlieg
Het belangrijkste knelpunt in alle onderhandelingen over een nieuwe competitieopzet is de financiele compensatie voor de kleinere clubs.

Alle BVO's hebben stemrecht. Bij de laatste poging werd maar weer eens duidelijk dat kleinere clubs ook tegenstemmen als de verschillen met de top groter worden.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, ik denk dat een onderdeel van plan wat Ajax, Anderlecht, Club Brugge, Feyenoord en PSV samen moeten opstellen (anders zal er nooit een BeNeLiga komen) moet zijn dat een deel van de opbrengst van de verkoop van de televisierechten van BeNeLiga wedstrijden naar de clubs in de Eerste Divisie van Belgie en Nederland moet gaan. Daarbij zou ik het mooi (én eerlijk) vinden als ook de opleidingsvergoedingen en solidariteitsbijdrage omhoog wordt gebracht. Zo kunnen kleinere clubs meer inkomsten vergaren uit het opleiden van talenten. Dat zal ook een incentie zijn om extra (energie en geld) te investeren in een jeugdopleiding.
0 0
vincent_DV
Enige puntje van kritiek. Wanneer de nummer 9 t/m 18 van de eredivisie dus naar de 'tweede divisie'' zouden gaan, het een na hoogste niveau, dan zou je denken dat het niveau omhoog gaat. In beginsel is dat natuurlijk ook zo. Het nadeel is alleen dat die clubs op den duur veel minder geld binnen krijgen omdat ze geen wedstrijden meer spelen tegen topclubs, minder televisiegeld krijgen, minder op tv komen dus minder sponsoren zullen hebben. Op den duur krijg je dus het probleem dat die clubs armer worden en dus minder goed worden. Dus eigenlijk is dit hele idee voor 8 clubs goed en voor 20 niet goed. Misschien kan het voor de top 8 van de Jupiler league ook nog gunstig zijn.

Verder vind ik je idee over de beloftencompetitie top! Enige nadeel hiermee is dat wedstrijden tussen beloftenteams en andere teams nooit grote wedstrijden zullen zijn omdat het voor beide geen zin heeft om elkaar pijn te doen. Wat ik bedoel te zeggen; wanneer Jong Ajax tegen NEC speelt dan gaat het ergens om, om de titel, en met jou idee gaat het in dit geval dus om de beloftentitel en de normale titel, dus zonder concurrentie.
0 0
Ozymandias
Natuurlijk zullen ze wat minder geld binnen krijgen maar ik verwacht dat zo'n Eerste Divisie meer aan TV gelden al krijgen dan de huidige Jupiler League. Ook zullen de sponsorinkomsten van die clubs wel wat omlaag gaan maar gemiddeld zal het nog steeds een stuk hoger liggen dan nu in de huidige Jupiler League.

"Dus eigenlijk is dit hele idee voor 8 clubs goed en voor 20 niet goed. Misschien kan het voor de top 8 van de Jupiler league ook nog gunstig zijn."

Volgens mij is het voor de acht bovenste clubs in de huidige Eredivisie goed, de tien onderste clubs in de huidige Eredivisie slecht, de acht bovenste clubs in de huidige Jupiler League slecht en de acht (beloftenteams niet meeregekend) overgebleven clubs in de Jupiler League slecht.

"Enige nadeel hiermee is dat wedstrijden tussen beloftenteams en andere teams nooit grote wedstrijden zullen zijn omdat het voor beide geen zin heeft om elkaar pijn te doen."

Dan begrijp je me niet helemaal, de wedstrijden tussen bijvoorbeeld Jong Ajax en NEC tellen nog steeds mee voor hun competities. Als Jong Ajax van Telstar wint krijgen ze er dus drie punten bij in hun Eerste Divisie voor Beloftenteams. NEC en Jong Ajax zijn dus geen concurrenten maar zullen wel beide 100% geven in de wedstrijden om de drie punten te halen.

Als Nederland qua voetbal niet steeds verder achter wil gaan lopen op de grote competities zullen ze ervoor moeten zorgen dat de beste teams op zo'n hoog mogelijk niveau kunnen spelen en dat kan volgens mij alleen door een BeNeLiga te vormen. Natuurlijk is dat vervelend voor de mindere clubs in de huidige Eredivisie maar zolang er een sterke Eerste Divisie komt zal het gemiddelde niveau in Nederland omhoog gaan.
0 0
Ruff Rhythim
Valt niet uit te leggen?

Je zou je als 1e team in de JL je ogen uit je kop moeten schamen dat je door een stel reservejochies te kakke wordt gezet....

Dàt valt niet uit te leggen nee !
4 0
Ozymandias
Zo'n schande vind ik dat helemaal niet gezien het kaliber van bepaalde spelers waar Reiziger beschikking tot heeft. Van spelers van het niveau van Cassierra, Mazraoui en Eiting kunnen de meeste Jupiler League clubs alleen maar dromen. Ik denk dat als je het gemiddelde salaris van de elf meeste gebruikte spelers van Jong Ajax naast de elf meest gebruikte spelers van de Jupiler League clubs legt het elftal van Ajax meer verdient. Ik begrijp de kritiek van Jupiler League clubs goed maar het zou handiger zijn als ze met een oplossing komen die niet alleen goed is voor hun maar ook voor het Nederlandse voetbal als geheel.
0 0
***1900***
En juist dit seizoen doen er over het algemeen veel minder vaak spelers van het eerste mee. Het zijn echt de jonkies die het nu doen. Daar kan je weinig van zeggen.
0 0
ck69
als je het 2e niet aankan, wat heb je dan in de ED tegen het 1e te zoeken?
2 0
GerardAjax26
De voorzitter van GAE zou juist blij moeten zijn met beloften elftallen in de jupiler league. Zonder Jong Utrecht zou het nog lastig voor zijn clubje worden om niet laatste te worden.
3 0
RaynoFischer
GAE staan 17e, zorg maar eerst dat jullie het op orde hebben daar ipv te janken op anderen.
2 0
Foetsie
Die Lugt doet niks anders dan klagen over Jong-teams en trainers ontslaan. Zorg eerst maar eens dat je het bij je eigen club op orde hebt.
1 0
niquedegraaff
Dan moet je zorgen dat je beter bent. Dat heet competitie en het is de bedoeling dat daardoor het algehele niveau stijgt.
4 0
JesusZoonVanGod
Meer kwaliteit betekent meer weerstand en meer zware wedstrijden. Dat is alleen maar goed en trekt het niveau omhoog. Daarnaast dwingt het clubs innovatief te zijn om te blijven aanhaken.
2 0
zuidzuid
1 ding vergeten ze. Een speler die t in t eerste niet redt eindigt bijna altijd bij een club in de jupiler. Kijk maar bij almere of nu GAE

Daarnaast zitten alle tribunes altijd vol als JA komt. Dus ze profiteren er genoeg van.

Je kan t op 1 manier regelen en wellicht eerlijker maken. Zorg dat t spelende elftal qua gemiddelde leeftijd altijd onder de 20 jaar blijft.
Dan is t echt Jong Ajax
2 0
MankeNelis
Barça B speelt toch ook in de segunda division. Uiteindelijk wil je ook in de breedte betere spelers dat is goed voor het toch al povere niveau hier. Het zegt al genoeg dat JAjax en Jpsv bovenin meedoen. Maar idd altijd janken en zeiken.
6 -1
RaynoFischer
En die aankopen die meedoen zijn ook duidelijk nog niet goed genoeg voor Ajax 1 en nog jong en blinken niet eens uit bij jong, Orejuela, Johnsen, Nouja Kristensen is er net bij maar moet ook nog een stuk beter worden.
Cassierra heeft normaalgesproken 2 man voor zich.
Neres heeft dit seizoen 1 potje gespeeld met jong en dat was volgens mij ook nog tegen jong PSV
1 0
vincent_DV
Volgens mij zit er wel een verschil tussen Jong Ajax en bijvoorbeeld Barca B.
Volgens mij mag je bij Barcelona over en weer niet zo veel spelers wisselen, zowel Van B naar het eerste als andersom. Volgens mij is het namelijk zelfs zo dat spelers van Barca B niet altijd mogen worden overgeheveld naar het eerste.

Bij Barcelona B spelen bijvoorbeeld ook jongens van 23, 24. Het is echt een apart team.
1 -1
3*stars*3
Spelers van het 1e mogen niet met Barca B meedoen en zelfs niet om ritme op te doen.
Zoals je zegt, het is een apart en vast team.

Volgens mij speelt Barca B nu zelfs op 3e niveau.
1 0
geendagsvlieg
Die regel is te omzeilen. Spelers jonger dan 23 van Barca B mogen wel meedoen met het 1e.

Barca B staat overigens 15e in de Segunda Division. Ze zijn vorig seizoen weer gepromoveerd.
0 0
vincent_DV
Ja dat dacht ik dus al. Ik heb ook wel eens begrepen dat sommige clubs een tweede elftal hebben gekocht dus dat zijn sowieso aparte verenigingen. Het B elftal van Malaga heet bijvoorbeeld Atlético Malagueño. Dit stond laatst in VI:

Wat Spanje onderscheidt is dat deze reserveteams soms ontstaan zijn als zelfstandige verenigingen en later geannexeerd en hernoemd zijn door een grotere club die een plek zocht om zijn talenten te parkeren. Dit is een van de oorzaken dat Spaanse reserves niet een eenduidig voor- of achtervoegsel hebben zoals in Duitsland, Portugal of Nederland. Het tweede elftal van Barcelona heet Barcelona B, maar de reserves van De Koninklijke luisteren naar de naam Real Madrid Castilla. En dan zijn er bijvoorbeeld ook nog Sevilla Atlético en Valencia Mestalla.
2 0
Simon1
De klaagzang van andere clubs gaat weer beginnen. Helaas stoppen ze niet met janken als hun selectie vol zit met oud-Ajax spelers die het niet hebben gered bij ins, maar wel een betere jeugdopleiding hebben gehad dan bij welke andere Nederlandse club wordt gegeven. Conclusie: stoppen met janken en smoel houden. Klagen doe je maar thuis!
5 0
3*stars*3
Precies.
Volgens mij heeft elk eredivisie club minimaal 1 speler uit de Ajax opleiding.
2 0