[Update] Zes Ajacieden in selectie Oranje O17

BartVeenstra, 01-03-2018 om 16:00, 12592 views, OnsOranje |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Kees van Wonderen, trainer van het Nederlands elftal onder de zeventien jaar, heeft tweeëndertig spelers opgeroepen voor het UEFA elite toernooi, wat van woensdag 7 maart tot en met donderdag 13 maart in eigen land plaatsvindt. Bij dit toernooi staat kwalificatie voor de EK-eindronde op het spel. Onder de tweeëndertig spelers zitten elf Ajacieden.

Het gaat hierbij om Bryan Brobbey, Terrence Douglas, Liam van Gelderen, Ryan Gravenberch, Jurrien Timber, Quinten Timber, Eros Maddy, Nordin Musampa, Enric Llansana, Daan Reiziger en Venitchio Sint. Oranje zit in een groep met IJsland, Italië en Turkije. Alleen de winnaar van de groep zal zich gaan plaatsen voor de eindronde.

Update - 15.55 uur (1 maart 2018)
Bondscoach Kees van Wonderen heeft uiteindelijk zes jeugdspelers van Ajax opgenomen in zijn definitieve twintigkoppige selectie voor het Nederlands elftal onder 17 jaar, zo meldt Ons Oranje. De talenten spelen van woensdag 7 maart tot en met donderdag 13 maart het UEFA elite-toernooi in eigen land om zich te kwalificeren voor de EK-eindronde. Oranje is ingedeeld bij IJsland, Italië en Turkije. De wedstrijden worden gespeeld op de sportcomplexen van RKSV Schijndel en UDI'19. Alleen de winnaar zal zich plaatsen voor de eindronde.

Namens Ajax zijn Brian Brobbey, Liam van Gelderen, Jurriën Timber, Quinten Timber, Nordin Musampa en Enric Llansana opgenomen in de selectie. Dat betekent dat Terrence Douglas, Ryan Gravenberch, Eros Maddy, Daan Reiziger en Venitchio Sint zijn afgevallen. Zij behoorden nog wel tot de voorselectie. Wel staan ze nog op de standby-lijst.

De volledige selectie bestaat uit de volgende namen:
Bryan Brobbey (Ajax)
Liam van Gelderen (Ajax)
Jurrien Timber (Ajax)
Quinten Timber (Ajax)
Nordin Musampa (Ajax)
Enric Llansana (Ajax)
Mees Bakker (AZ)
Bram Franken (AZ)
Kenzo Goudmijn (AZ)
Daishawn Redan (Chelsea)
Wouter Burger (Feyenoord)
Ramon Hendriks (Feyenoord)
Joey Koorevaar (Feyenoord)
Toshio Lake (Feyenoord)
Crysencio Summerville (Feyenoord)
Mohammed Amine Ihattaren (PSV)
Shurandy Sambo (PSV)
Nigel Thomas (PSV)
Elayis Tavsan (Sparta Rotterdam)
Christopher Mamengi (FC Utrecht)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MaartenDucrot
Hoe zien jullie Brobbey? Teert hij in dit stadium alleen op zijn fysiek of heeft hij genoeg techniek en gogme om over een paar jaar door te breken bij Ajax 1?
0 0
Panama
Ik hoop het, maar vrees dat het loopt zoals denzel gravenberch.
1 0
WantAmsterdam
Wat vinden mensen van LIansana en Musampa? Van die twee hoort men niet zo veel, vooral Musampa, heeft hij potentie voor Ajax1?
En Douglas?
0 0
wolterx
Llansana vind ik een fijne speler om te zien spelen, laat team altijd beter spelen. Douglas praat men inderdaad niet vaak over, zat al keer bij o19, bijna altijd in Oranje selecties, elk seizoen gewoon basis zonder echt grote fouten te maken. Ietwat onderschatte speler maar ook niet echt speler die direct in oog springt.
1 0
WantAmsterdam
Ah heel erg bedankt, ben je vaak op de toekomst? zie je heel vaak hele goeie teksten over de jeugd schrijven!
0 0
Veliborvasovic
Goed om te zien zoveel spelers van ons. Nu alleen hopen dat ze beter presteren als het laatste toernooi in Portugal. Want dat was zeer matig.
1 0
wolterx
Zullen er nog wel paar afvallen mag ik hopen. Wel tof dat er 3 van o16 doorgeschoven zijn naar Oranje o17.
2 0
Keffie L
Zou Unuvar niet doorgeschoven kunnen worden naar de O16?
0 0
wolterx
Mwa, laat hem maar lekker met Xavi Simons en Regeer middenveld van de o15 zien controleren, doorschuiven is als hem dat lukt voor volgend seizoen misschien wel optie.
1 0