'Doelpuntengemiddelde kan belangrijk zijn'

SJvanveen, 19-02-2018 om 16:37, 4951 views, Alles op Swart | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Sjaak Swart vindt dat Ajax vaker de trekker moet overhalen. Het icoon van de Amsterdamse club zag Ajax veel kansen missen bij PEC Zwolle en dat kan de huidige nummer twee weleens gaan opbreken aan het einde van de rit.

PSV verspeelde afgelopen weekend twee punten en mogelijk eindigen zowel PSV als Ajax op een gelijk aantal punten aan het eind van het seizoen. Doelsaldo is dan essentieel en volgens Swart moeten de Ajax-spelers dat tussen hun oren steken. 'Het doelpuntengemiddelde kan heel belangrijk zijn. Als je de kans hebt om ze te maken, en dat was zo gisteren, had je vijf, zes goals moeten maken', vertelt hij bij Alles op Swart

ADO Den Haag lijkt komend weekend de ideale tegenstander om aan het doelsaldo te werken. De Hagenezen draaien boven verwachting goed, maar thuis mag de equipe van Alfons Groenendijk geen probleem zijn. 'Ik hoop dat het de volgende keer gaat gebeuren. We zijn goed op weg, met beter voetbal. De conditie was ook goed, want ze bleven gaan.' Swart vond het ondanks het goede spel niet de beste vertoning van de Ajacieden dit seizoen. 'Dat is overdreven, maar ze speelden goed. Als je dit een wedstrijd of tien volhoudt, ben je kampioen. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ik word moe van dat gelul vooraf van we zullen het wel even doen. Dacht Nederland net ook met Sven Kramer, Blockhuizen en Roest. Zouden het ook wel effe doen. Achteraf hebben ze het over materiaalpech. ADO komt heus niet om te voetballen, maar om de boel dicht te houden. Als je zulke opgelegde kansen niet benut, kansen die je ongetwijfeld ook tegen ADO krijgt, wordt het weer een billen knijpende middag.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het aantal gescoorde goals duikt aanzienlijk. van 3 onder keijzer naar 2,33 goals onder ten hag.
vooralsnog heeft ten hag minder goals tegen 0,94 goals tegen onder keijzer na 17 wedstrijden, 0,6 na 6 wedstrijden onder ten Hag. iets wat eigenlijk normaal is in de tweede helft van een seizoen als een ploeg ingespeeld raakt.

ajax kan het gemiddelde van 3 weer terug halen, als het met 5-0 wint van ado den haag.
0 0
Caparzo
U heeft in principe gelijk Grote Sjaak, maar die 8 doelpunten zie ik pisvee niet meer inhalen. En stel we eindigen gelijk, dan is de kans zeer groot dat het onderlinge resultaat in het voordeel van ons is. Kortom, ik maar me niet echt zorgen om het doelsaldo, dat "punt" raken we niet meer kwijt.
0 -1
Willem410
Die boeren winnen 9 van de 10 keer met 1 goal verschil, dat is het laatste waar ik me zenuwachtig over maakt. Dat we straks op doelsaldo het kampioenschap mislopen.
2 0
FlyingDutchMan
Kampioenschap wordt toch niet beslist op doelsaldo, dus boeiend. Kans is nog groter dat 010 een keer kampioen wordt, kun je nagaan..
0 0
AlexIbarra
We staan 8 goals voor op doelsaldo, moeten in 10 wedstrijden sowieso nog minimaal 1 keer punten goedmaken en de onderlinge wedstrijd winnen.

Heeft dus niet echt prioriteit om daarom te letten, in de andere 8 wedstrijden kunnen we er elke week 1 goal op achteruit gaan qua doelsaldo. Maar ruim winnen is gewoon lekker. :)
3 0
Dexy
Jahan Bakvis, hahaha
2 0
Ajax-4-ever
Jahanbakvis! Whaha
2 0
Redrum
Haha Sjaak was weer op dreef: Jan-Joost van Wankelen en Jahanbakvis
10 0
NouridolbergNeres34
Hahaha mooi he.
2 0