Huntelaar gaat vrijuit na 'elleboogstoot'

BVeenstra, 19-02-2018 om 12:30, 10768 views, De Telegraaf, Algemeen Dagblad |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax hoeft niet te vrezen voor een schorsing van Klaas-Jan Huntelaar. De spits deelde in het duel met PEC Zwolle een vermeende elleboogstoot uit aan het adres van PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen, maar omdat scheidsrechter Kevin Blom de situatie al heeft beoordeeld, is een vooronderzoek niet meer mogelijk.

Dat melden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad maandagmiddag. Ajax kan om die reden gewoon blijven beschikken over Huntelaar. De goalgetter was ook tegen de Zwollenaren weer belangrijk voor de Amsterdammers gezien zijn winnende doelpunt.

Huntelaar en Van Polen waren na afloop snel klaar met het incident. 'Deze dingen gebeuren twintig keer in een wedstrijd', zei Huntelaar, die bijval kreeg van Van Polen. 'Het is een duel, ik trek hem eerst. Dat hoort er een beetje bij in de zestien, hij wilde volgens mij loskomen. Mijn neus is wel groot, maar dat komt niet door de elleboog. Ik heb er niet zoveel moeite mee, voetbal is een mannensport.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
De anti Ajax zender FOX sports valt massaal over de niet met rood bestrafte vermeende overtreding van Huntelaar heen. Dat van Polen daarvoor seconden lang aan het shirt loopt te trekken van Huntelaar komt niet ter sprake. Sinds wanneer bestraffen we alleen maar de tweede overtreding???
0 -1
fanforeffer
Nu proberen het hele Fox team om Huntelaar ook een rode kaart aan te smeren in samenwerking met V.I.. Hoeveel rode kaarten heeft die matennaaier van Hans Kraai zelf gehad.
0 -1
DeGodenzonen020
Welnee, ze proberen wat boeiends uit te zenden. Het wel en wee van Ajax is boeiend voor ze, blijkbaar. Heeft nul effect op zon commissie hoor, de mening van Hansje
0 0
Sterretje73
Wat een ongelooflijke boerenhufter die Hansie. Zag net pas voor het eerst dat interview en verslikte me zowat in m’n vork door dat gelijkhebberij en matennaaigedrag van die pauper. Misselijk figuur...Jasje uit en opflikkeren met die poedel. Bah....
1 -1
AFCAPolarBear
Het is toch ook een rode kaart voor Huntelaar? Of vond je het ook geen rode kaart voor Lozano?
1 -1
Sterretje73
Daar gaat het niet om. Het gaat me om dat gedram van die Kraaij. Hij moet perse gelijk krijgen ipv dat hij luistert naar het antwoord dat hem gegeven wordt. Alsof hij kostte wat het kost KJ een oor wil aannaaien.
1 0
GerardAjax26
Geen rode kaart voor Huntelaar en wel een rode kaart voor Lozano. Huntelaar werd vastgepakt en probeerde los te komen. Lozano was al los. Dus in mijn ogen is het wel terecht zo, maar had ook wel kunnen begrijpen als Hunt wel rood had gekregen gister omdat het gewoon dom was en je de scheidsrechter wel de mogelijkheid geeft om het verkeerd in te schatten.
2 -1
Felixvdw
Ik kan soms zo lachen om supporters met een bril op van hun eigen club. Tuurlijk is het of allebei rood of allebei geen rood. Ik zie geen onderscheid tussen beide acties. Ze maken beiden een beweging met de arm naar achter om de tegenstander van zich af te duwen/slaan. Vind het wel lastig beoordelen of beiden wel of geen rood zijn, ik denk het persoonlijk niet...
1 -1
Sterretje73
Als KJ als eerste de overtreding gemaakt zou hebben had je gelijk gehad maar hij werd al meters vastgehouden dus dan gaat je verhaal niet op.
0 0
Felixvdw
Wie als eerst de overtreding maakt is alleen relevant om te bepalen wie de vrije trap krijgt, niet welke/of er een kaart voor gegeven moet worden. Als ik iemand mij neerhaalt en ik geef hem vervolgens een klap, mag je raden wat de scheids doet ;)
0 0
Dwergje48
Serieuze vraag: Als er voor de eerste situatie al geloten werd zou de volgende situatie er niet meer geweest zijn toch? Zou die tweede situatie dan nog relevant moeten zijn?
0 0
DetMaiers
wat een onzin verhaal dit. Blom heeft het beoordeeld en niet bestraft. Waarom zou AJAX hem dan moeten straffen?
als jij te hard rijdt, maar de politie bestraft je niet, schenk je dan ook dat je een bedrag ter grootte van de boete aan een goed doel?
0 -1
meerzicht
Er is een voordeel. Als al zo enorm ophef volgt op actie Huntelaar is die van Lozano zeker rood. Dus...drie is zeker niet onredelijk voor die gast. Die wordt eigenlijk gespaard.
0 -1
Welja
Ik denk eerder dat ze Lozano vrijspreken omdat Huntelaar ook geen rood kreeg.

Dat wordt het verweer. Let maar op!
2 -1
Felixvdw
Wat een onzin, de twee acties zijn inderdaad vrijwel identiek aan elkaar, maar ze gaan niet ineens zeggen dat Blom daarmee de maatstaf heeft bepaald..

Wat ik wel opvallend vond overigens, is dat zaterdag iedereen schande sprak van de rode kaart van lozano en zondag iedereen schande sprak van de niet gegeven rode kaart, wat willen ze nou?
0 0
Redrum
Lozano drie wedstrijden schikkingsvoorstel, maar je verwacht het niet: psv is direct in beroep gegaan.
0 -1
GerardAjax26
Maakt niets uit toch? Heeft nog een voorwaardelijke straf dus mag sowieso niet meespelen tegen Feyenoord. Als ik het allemaal goed heb begrepen tenminste.
1 0
geendagsvlieg
Bijna goed, onder de voorwaarde dat de tuchtcommissie de zaak behandeld voor de eerstvolgende wedstrijd dan blijft de schorsing staan zelfs als er nog geen uitspraak van de tuchtcommissie is.

Dit omdat het een direkte rode kaart was. Bij een schikkingsvoorstel op basis van tv beelden ligt de situatie anders.
0 0
Redrum
Sowieso dient de zaak donderdagavond en de uitspraak is dan vrijdagochtend, dus lijkt mij dat hij alleen bij volledige vrijspraak nog mee kan doen zondag. Of psv moet kakkerlakkentrucs gaan uithalen.
0 -1
Wereld
had op zich wel een keertje Cassierra willen zien

maar denk dat we dan toch met Siem hadden gespeeld.
0 0
MisterAFCA
Dat iedereen er zo over loopt zeiken komt door kakkerlak Hansie Hansie.... Niet meer over lullen. Ik vind van Polen een verademing bij zijn interviews. Nuchtere jongen en loopt niemand te naaien. Dat komt niet alleen door gisteren. Nadat hij die pingel miste een aantal potjes geleden heb ik ook van zijn interview genoten. Zouden heel veel spelers een voorbeeld aan mogen nemen. Nu nog een keer een speler die Hansie op z’n plek zet voor de camera. Zou heerlijk zijn.
0 0
AlexIbarra
Ik snap dat Feyenoord er niet toe doet maar vergeleken bij de tackle van Jörgensen waar niet eens voor werd gefloten (46e minuut) is dit allemaal peanuts.
0 0
RSM
Eindelijk hebben we ook zo een type speler.
0 0
GerardAjax26
Vind al die reacties in de media nogal overdreven, maar valt me al wel langer op dat Huntelaar veel z'n armen gebruikt. Huntelaar heeft veel belangrijkere goals gemaakt inmiddels, maar toch ben ik erg blij als Dolberg er weer bij is. Ziet er allemaal wat sierlijker uit. Is die Hans er trouwens niet gewoon om de spelers vragen te stellen ipv zijn eigen mening door te drukken? In 1 minuut tijd zegt hij 3x dat het ''gewoon'' rood was en probeert hij meerdere keren om van Polen het zelfde te laten zeggen.
5 0
Leviathan
Je hebt werkpaarden en sierpaarden. Dat 1e mist de 2e wel eens.. Dolberg mag van mij wat minder sierlijk en meer strijd in de wedstrijd leggen. Huntelaar is geen 25 meer maar aan inzet of strijd geen gebrek en daar heeft dolberg te weinig van. Huntelaar is denk ik ook een goed voorbeeld voor hem
0 0
GerardAjax26
Ben het met je eens hoor. En ik kan ook wel begrijpen dat een trainer voor Huntelaar kiest en hem niet snel wisselt.. want ook als hij slecht speelt kan hij toch opeens beslissend zijn. Maar persoonlijk zie ik gewoon het liefste Dolberg in de basis en dan eventueel Huntelaar als invaller als het niet loopt.
0 0
Redrum
Dolberg mag wel iets meer van Huntelaar zijn werklust krijgen ja, dan wordt het echt een waanzinnige spits.
0 0
SnakeDoc
Jammer he Hansie.
2 0
PJK54
KJH heeft wel vaker "losse handjes" dus moet nu gaan oppassen want de scheidsrechter zullen er extra op gaan letten denk ik.
4 0
Ajacied33
Meer als terecht,had niks anders verwacht ook
1 -1
Dwergje48
Je moet je armen nooit gebruiken vind ik maar zelfs als je het een overtreding vind is wat van Polen doet de eerste overtreding.
0 0
Superjan
Oh, dus als iemand een overtreding op je maakt mag je hem daarna slaan? Had ik van jou toch niet verwacht.
0 0
Dwergje48
Waar zeg ik dat?
0 0
Ruff Rhythim
Wat Erik ten Hag al zei: "Het had een penalty moeten wezen. Hunt werd vastgehouden in de 16. Eerste overtreding had al voor gefloten moeten worden."
4 0
insectenverdelg
Klopt Maar dan had hij alsnog rood kunnen krijgen voor de slaande beweging. Al met al worst t wat overtrokken in de media, mede door de rode kaart van lozano. Maar huntelaar moet wel iets minder met N armen zwaaien. Heb m t dit jaar al eerder zien doen.
3 0
Ruff Rhythim
Maar het is toch niet beoordeeld als een slaande beweging, dus dan is er geen sprake meer van welke kleur kaart dan ook.
0 0
BrandjeXL
Kan zijn maar dan nog kan KJH daarma bestraft worden. Vraag blijft dan staan of KJH hetzelfde had gedaan als er eerder gefloten werd. Maar gat geld feitelijk ook bij de Lozano.
0 0
X-RaY
Dan zal die van Lozano wel geseponeerd worden.
0 -3
BrandjeXL
Vraag ik mij af, zeker omdat de reacties van de slachtoffers totaal anders waren na afloop.
0 0
X-RaY
Ik hoop het ook niet natuurlijk.
Maar op basis van de beweging bekeken kan ik het me wel voorstellen.
Lekker schorsen natuurlijk. Het schijnt dat ie al 9 rode kaarten heeft ontvangen sinds zijn jeugd.
Zegt toch genoeg.
0 0
Simon1
Eerste overtreding telt toch... Vasthouden in het strafschopgebied. Had geel voor Van Polen en penalty voor Ajax moeten zijn en een waarschuwing voor Huntelaar. Daarnaast wil ik best geloven dat Huntelaar zich wilde losmaken. Lozano was gewoon weer zwaar geïrriteerd. Begon al in de 34e minuut met dat vingertje naar Higler.
2 -1
BrandjeXL
Dan had Lozano ook geen rood mogen hebbem. Die werd nog meer vastgehouden dan KJH. Blijft gewoon lastig en kan mij best voorstellen dat de boerkes zich benadeeld voelen hahaha
0 0
Redrum
Ja, het is lastig dit soort nuances te zien als je een gekleurde bril op hebt of als je gewoon blinde haat richting Ajax hebt. Al vind ik het wel risicovol wat Klaas-Jan deed en het had anders kunnen aflopen. Maar goed, als Ajax genaaid wordt hoor je niemand, ook Ajax zelf niet. Nu hebben ze een keer een discutabele situatie mee en heel Nederland is weer in rep en roer. Al met al is het heel simpel: Ajax heeft verdiend gewonnen van Pec en psv heeft onverdiend nog een punt gepakt tegen Heerenveen, want het verdiende ook met 11 tegen 11 helemaal niets op basis van het vertoonde spel.
3 -1
Simon1
Het was absoluut niet handig. Voor hetzelfde geld heb je een scheidsrechter die het vastpakken niet ziet en je een kaart geeft. Maar als je deze situatie stap voor stap ontleed, kom je tot een juiste conclusie. Daarom zou je een videoscheidsrechter moeten hebben.
0 0
X-RaY
Is gewoon dom van Huntelaar punt.
2 0
Daneman
Van allebei leek het bewust. cq bewust risico genomen. Lozano moet verbaasd zijn geweest dat hij geen gezicht trof. Die zat met zijn hand zeer onnatuurlijk ver naar achteren. Van Lozano donkergeel. Van Huntelaar gewoon geel, en moeilijker te zien door scheids wellicht in de drukte
1 -1
Sunstridr
Lozano raakte Woudenberg vol in zijn gezicht na dat de bal al weg is.

Huntelaar woord vast gehouden een probeert los te komen.

Zo in mijn opinie krijgt Lozano terecht Rood en had van Polen en Huntelaar gewoon geel.
2 -1
Budapest
Mooi.

Wanneer is de schorsing van Lozano bekent?
Als hett goed is komt er sowieso een wedstrijd bij, die had hij nog voorwaardelijk.
1 -1
MankeNelis
Wat een gezeik zeg omdat die pisvlekken een keer geen mazzel hebben. Kunnen ze bij PSVox heerlijk verder gaan huilen.
4 -1
edalm
je bedoelt Feyenoord sport
0 0
jollie18
Mooi en weer verder naar de competitie
2 -1
Stibba020
Grappig heel NL vind dat hij rood had moeten krijgen.. Die van Lozano was niks, maar die van Huntelaar is donker rood... laat me niet lachen. Als je de hele actie beoordeeld dan is het gewoon vast houden in de 16, penalty Ajax en geel voor van Polen, wat er daarna gebeurd is helemaal niet meer relavant... Maar heel Fox en NL hebben weer hun anti Ajaxbril opgezet..
5 -2
BrandjeXL
Fout wat je zegt. Dat Ajax een pingel had moeten hebben klopt zeker maar dat wil niet zeggen dat de actie van KJH niet ook bestraft kan worden
0 0
AFCA-B93
Vond het wel een rode kaart waard, net zoals ik dat van Lozano ook terecht rood vond. Komen wij deze keer goed mee weg. Ookal willen we allemaal Cassiera daar zien, ik denk dat we Klaas tegen Ado juist wel weer goed kunnen gebruiken
0 0
Redrum
Ja als Klaas wat beter met zijn kansen omgaat kan hij zomaar een hattrick maken tegen Ado.
0 0
Bobbaasje
Klaas-Jan Huntelaar gebruikte zijn armpjes nadat hij stevig aan het shirt getrokken was. Normaal is dat al goed voor een penalty, wat er daarna gebeurt is al niet meer van belang.

Verder was Huntelaar in een duel om zich los te rukken. Lozano was al weg en veegde nog even naar achteren...

Maar goed, kom maar op met alle weerwoorden. De feiten zijn 2-2 vs. 0-1.

ps: Brammetje vondt het ook allemaal zwaar overdreven de reacties, hij vond het zelf ook allemaal niks. Nu zitten Hansie Hansie, professor Arnold Bruggink en Toine van Peperstreet te janken.
4 -1
Jaridebeste
Wat een drukte hierom zeg. Hans Kraay jr. voorop. Gewoon genant. En waar blijven de analyses en beoordelingen van en over het natrappen van Mokhtar?
Neemt niet weg dat Huntelaar denk ik wel een beetje op moet passen. Is niet de eerste keer dat er over zijn persoon discussie ontstaat.
4 -1
Panama
Jammer Hansie, mislukt.
2 -1
Redrum
Tja, ik vind wel dat Huntelaar hier goed weg komt. Maar goed, soms zit het mee een soms zit het tegen.
2 -1
RaynoFischer
Je had hem misschien nog geel kunnen geven, maar rood in dit duel was overdreven geweest.
2 -3
Redrum
Dat wel, maar je hebt scheidsrechters die hem geven en zeker na die kaart van Lozano is het een risicovolle actie. Natuurlijk, de situatie is wel anders, maar toch.
2 -1