Kranten: 'Beste wedstrijd onder Ten Hag'

BVeenstra, 19-02-2018 om 07:30, 8320 views, Nederlandse kranten |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

De Nederlandse kranten zijn het er daags na de 0-1 zege op PEC Zwolle over eens: dit was de beste wedstrijd tot nu toe onder trainer Erik ten Hag. De Amsterdammers liepen dankzij de zege en het eerdere puntenverlies van PSV (2-2 tegen SC Heerenveen) in tot vijf punten van de koploper en dus ligt de titelstrijd weer volledig open. Wat schrijven de kranten maandag?

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Ajax wekenlang gefrustreerd moest toezien hoe concurrent PSV gelukkig, zakelijk of stoïcijns wist te winnen. 'Tot afgelopen speelronde dus. Het gat op de koploper bedraagt nog vijf punten, maar misschien wel belangrijker: Ajax speelde overtuigend. De beste beurt onder de nieuwe trainer Erik ten Hag die zijn zesde wedstrijd coachte.'

Niet alleen bij de trainer was er opluchting. Ook directeur spelersbeleid Marc Overmars oogde volgens het AD na afloop zichtbaar ontspannen. 'Normaal gesproken zie je hem nooit lachend in de buurt waar spelers en journalisten elkaar treffen. Maar de felicitatie aan het adres van Ten Hag ging nu gepaard met een uitbundige glimlach. Juist Overmars voelt de druk. Hij was het die Ten Hag per se als trainer wilde en niets moest hebben van zijn voorganger Marcel Keizer.'

De Telegraaf schrijft dat Ajax negentig minuten domineerde, maar het vanwege het vele missen van kansen tot de laatste seconde spannend hield. 'Na PEC Zwolle-Ajax (0-1), verreweg de beste wedstrijd tot dusver onder Erik ten Hag, had logischerwijs niemand aan Amsterdamse zijde het daarover', aldus de krant, dat Ajax gretig zag starten. 'In het eerste bedrijf liet Ajax zien dat het puntenverlies van PSV tegen Heerenveen (2-2) dé kans was waar in Amsterdam zo naar werd gesnakt. Na wekenlang achter de koploper te hebben aangehobbeld, wilde het elftal van Ten Hag niets liever dan twee punten dichterbij komen. De gasten zetten hoog en goed druk en demonteerden daarmee de PEC-machine die dit seizoen zo veel indruk maakte.'

In De Volkskrant is men van mening dat PSV qua resultaat dan hoger mag staan dan Ajax, qua spel heerst Ajax. 'Vandaar dat het vermoedelijk tot het einde van de competitie op zondag 6 mei spannend zal blijven, in de strijd tussen het betere, soms wat overmoedige en slordige voetbal van Ajax en het fijne oog voor resultaat van PSV, dat gecombineerd gaat met zelfkennis en voorzichtigheid.'

Ook is journalist Willem Vissers lovend over meerdere spelers van Ajax. Zo krijgt Frenkie de Jong complimenten voor zijn dribbels, valt de slimheid van Neres op en is er ook lof voor invaller Carel Eiting. 'Invaller Eiting, vervanger van de geblesseerde Schöne, onderscheidt zich met gave passing. Kluivert pingelt ontspannen, al is hij lang niet altijd effectief. De passes van Ziyech zijn fraai. Dan is daar ook nog de onverzettelijkheid van de verdedigers Veltman en De Ligt of de snelle aanpassing van de uitstekende Argentijnse linksachter Tagliafico, wiens shirtje bijna ouderwets in het broekje zit. Spits Klaas-Jan Huntelaar maakt nog steeds belangrijke doelpunten, al heeft hij dan de neiging om kansen te missen waarvoor hij vroeger zijn hand niet omdraaide.'

Dagblad Trouw zag eveneens de beste wedstrijd van Ajax onder Ten Hag tot nu toe. 'Ten Hag zag dat goede fases afgewisseld werden met beduidend mindere periodes, waarin het spel van zijn ploeg te denken gaf, zoals dat ook het geval was geweest onder zijn voorganger Marcel Keizer. Bij PEC Zwolle zag Ten Hag Ajax voor het eerst negentig minuten lang goed voetballen.
Voor de nieuwe trainer moeten het resultaat en het vertoonde spel in Zwolle bemoedigend werken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik heb een enorm vertrouwen in het tactische vermogen van Ten Hag. Hij heeft duidelijk goed naar de tactische ontwikkelingen in Duitsland en Engeland gekeken en probeert aspecten daarvan met de Ajax School samen te voegen. Bepaalde aspecten waren onder Bosz ook al present maar onder Keizer teruggedraaid, zo willen Bosz en Ten Hag beide zo veel mogelijk spelers zo compact mogelijk naar één flank hebben met alleen de vleugelspelers (backs en buitenspelers) die dan aan de andere kant het veld breed houden. Zo komen die vleugelspelers in een twee tegen twee of één tegen één situatie wanneer de bal door middel van een crosspass of twee/drie snelle passen naar de andere flank gaat.

Andere aspecten zijn nieuw of anders ingevuld, zoals de manier van drukzetten (met een grotere nadruk of het afsluiten van passlijnen) en de manier van opbouwen (met de 'winkelhaak' die Jonk niet in de jeugdopleiding wilde invoeren waardoor Roy boos is vertrokken). Het zal een tijdje duren voordat de spelers de invulling die Ten Hag aan de Ajax School geeft onder de knie hebben maar ik verwacht dat het in de loop van dit seizoen steeds beter zal gaan en Ajax volgend seizoen (mits niet te veel spelers vertrekken) de Eredivisie met de speelstijl van Ten Hag zal domineren. Ik hoop dat jonge Nederlandse trainers goed naar mannen als Bosz en Ten Hag kijken.
2 -1
NouridolbergNeres34
Als Ajax iedere week gewoon zo speelt vol druk op de tegenstander dan haal je de schaal weer terug naar Mokum waar die thuishoort zo simpel is het, die lampen gaan nog meer punten verspelen het geluk is een keer op. met deze speelstijl pak je iedere tegenstander.
Kansen moeten wel veel eerder worden afgemaakt, werd echt onnodig spannend op het einde.
Spelers als Dolberg, wober, viergever komen straks ook weer terug dus we worden alleen maar sterker richting het einde van de competitie.

ten hag gaat het nog lastig krijgen met de opties op het middnveld frenkie, eiting. Vind wel dat je nu echt schone op de bank moet gaan zetten en kiezen voor frenkie en wober.
0 0
Ron75
Feyenoord zal toch echt wel willen winnen om in de race te blijven voor een europees ticket, mocht het in de beker evt. Niet lukken. Dus het zal wel heel sneu zijn als ze liever PSV kampioen laten worden i. p.v. Ajax ten kosten van hun eigen hachje......... Maar ja, je weet het nooit.
1 0
Babayaka
Er is geen deal maar fnurd is niet goed genoeg om te winnen.
Maar we gaan het zien.
1 0
DarkDefender
Misschien een beetje offtopic, maar toch wel leuk om te lezen denk ik:

Commentator Evert ten Napel die dolenthousiast gilt dat we dáár dus allemaal voor naar het stadion komen als een Robin van Persie een no look-passje geeft”, geeft Van Hanegem als voorbeeld. “Zeg gewoon dat Heracles de betere ploeg is in de Kuip en dat die constatering eigenlijk een schande is.”
4 0
Ajacied33
Evert Ten Napel heeft zich gisteren eigenlijk schandelijk laten horen. Ik hoorde zijn gegil met plaatsvervangende schaamte aan. Dat gegeil op de Kuip en van Persie was bizar
3 0
RedFeather
Die positiviteit.
Het was toch gewoon ècht niet best?
0 -7
gras
Ajax? Klopt. Ik zag nu voor het eerst de druk zoals Keizer (en Bosz) die toepasten. Namelijk hoog en direct. Dat moet ook vast onderdeel zijn van de speelwijze. Kennelijk heeft TH dat ook ingezien. Daarmee hebben de nay sayers gewoon keihard gelijk gekregen en kun je je net zo goed afvragen waarom Keizer dit niet had gekund.

Ploegen lager op het veld opvangen is iets voor PSV of Feyenoord, die vanuit een meer gesloten organisatie spelen. Ajax probeert het spel te maken en de tegenstander te slopen. De lampies en kakkies hangen in de touwen en proberen af en toe een sucker punch er door heen te wurmen.

Die Vissers is ook zo'n ontzettende slijmbal dat hij de speelwijze van PSV goedpraat door daar zelfkennis in te zien. Alsof PSV geen druk kan zetten of het spel kan maken. Ze hebben/hadden Ramselaar, Maher, die Silva geloof ik. Het is gewoon een laffe keuze voor resultaat, waarbij Cocu het NL voetbal gewoon nog een stapje achteruit laat doen. Niets realisme, gewoon achteruitgang.
3 -2
Redrum
Mee eens, als je als topclub in de eredivisie zo gaat voetballen maak je het Nederlandse voetbal gewoon nog meer kapot. Er is namelijk geen enkele reden om zo te voetballen met zo'n selectie. Laat dit laffe reactievoetbal lekker over aan de degradatiekandidaten. In eigen huis 40 % balbezit tegen Heerenveen? Schandalig gewoon en schaamteloos. Veelzeggend dat er na de rode kaart niks veranderde aan de statistieken en het wedstrijdbeeld.
1 0
Ajax4life16
Ik vond ze geweldig spelen, alleen de afronding was om te huilen.
3 0
Piethein
Leg uit? Het zag er gewoon goed uit gisteren. Alleen de kansen moeten ze afmaken en soms nog beter uitspelen. Zwolle heeft 1 kans gehad via een kopbal tegen 20 kansen van Ajax.
3 0
Bjorn
Ik ben heel benieuwd naar De Kuip aanstaande zondag. Gaan ze er vol achterstaan zoals normaal zou zijn in een topper? Of zit de angst voor een titel van Ajax in het achterhoofd?
1 0
DarkDefender
De meeste Feyenoorders willen gewoon winnen hoor. En in eigen huis wil je echt niet verliezen.
2 0
Redrum
Als psv op 0-1 komt zullen ze wel helemaal niets in Amsterdam zingen met zijn allen, daar zijn ze zielig genoeg voor. Maar goed, ik ga er vanuit dat zelfs feyenoord nog enige trots kent en dat ze daarom wel gewoon voor de winst zullen gaan. Als ze dan toch verliezen zullen ze er niet lang wakker van liggen, want ze hebben dan in ieder geval 020 niet geholpen.
0 0
Labrador
Haha het legioen edoel je? Dat legioen wat elke wedstrijd weer vol gas gaat? Want dat legioen is al een aantal wedstrijden met vakantie
1 0
Bjorn
Ha, ja. Ik ben wel benieuwd wat ze gaan doen. Het is niet makkelijk om een club te supporten die altijd maar bezig is met de grote aartsrivaal.
2 0
AFCAMM
Aardige wedstrijd, maar ik zag op een bepaald moment de statistiek ‘7 schoten, 1 op doel’ voorbij komen. Daar is niks goeds aan. Kansen zijn net zo goed een onderdeel van de wedstrijd. Dat je deze wedstrijd wint en domineert is goed. Maar dat er zoveel verprutst werd is toch wel zorgwekkend.


Over volgend weekend; enkele supporters van Feyenoord vertelden me al dat ze verwachten dat er komend weekend een C-elftal aantreedt tegen PSV. Zelf zijn ze daar overigens ook geen fan van en willen ze ook gewoon winnen.
We zullen zien. Als het zo is, is de wedstrijd gewoon verkocht.
2 0
RaynoFischer
Stja als je ziet wie de kansen missen, Neres, Huntelaar, Donny zijn toch je meest scorende spelers en Kluivert schiet ze er ook wel eens in.
In een paar gevallen was het ook pech met de paal en lat.
0 0
Redrum
Het zou wel heel erg sneu zijn als Feyenoord spelers gaat sparen voor een bekerwedstrijdje tegen fucking Willem 2 in eigen huis. Dan zijn ze nog schijteriger dan Cocu. Daarnaast is het natuurlijk gewoon weer een vorm van competitievervalsing. Maar goed, ook met Feyenoord op volle oorlogssterkte zie ik ze niet zomaar winnen van psv. Feyenoord is echt dramatisch dit jaar. Een gelijkspelletje is denk ik het maximaal haalbare, maar dat zou al prima zijn wat mij betreft.
1 0
MisterAFCA
Ook 010 tegen die lampen is een wedstrijd opzich. Die lampen hebben het altijd lastig daar. We gaan het zien maar ik denk dat 010 er gewoon opklapt Die lampen blaken ook niet van zelfvertrouwen dus ze kunnen gewoon weer op hun smoel gaan.
0 0
Bjorn
Dat zegt puur iets over de scherpte van het afwerken. Kijkend naar veldspel van fase 1 tot 3 zag het er heel goed uit. Afronden was gewoon matig.
0 0
AFCAMM
Het spel was zeker beter en Ajax was heer en meester. Maar dat er van de zeven schoten slechts één op de goal was, is wel ernstig. Dat kan altijd een keer gebeuren en -zoals aangedragen- is het soms ook een kwestie van pech, maar het moet natuurlijk niet te vaak gebeuren. Hopelijk houden ze dit spel vast, dan komt de rest ook vast wel weer goed. Ik blijf altijd hoop houden, maar ik verwacht ook altijd veel.
0 0
Ajaxvooraltijd
Goh nu is alles weer geweldig en de week ervoor kut en moest ten Hag bijna weg.
1 -2
Ajacied33
Lovende geluiden allemaal. Ik ben zeer benieuwd naar volgend weekend. Daarin moeten we hopelijk gaan inlopen en de achterstand is dan 2 of 3 punten
1 0