KJH: 'Lekker dat we druk hebben opgevoerd'

BartVeenstra, 19-02-2018 om 07:09, 4205 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar heeft dankzij het puntenverlies van koploper PSV en de overwinning van Ajax nog volop vertrouwen in het veroveren van de landstitel. De goalgetter was in het duel met PEC Zwolle de enige Ajacied die het doel wist te vinden, al bleek dat wel genoeg voor een 0-1 overwinning.

'Het is lekker dat we onder druk deze prestatie eruit hebben weten te persen en de druk op PSV hebben opgevoerd. We moeten alles winnen en zien wel wat er dan gebeurt', vertelt Huntelaar in gesprek met De Telegraaf. De spits weet dat er dit weekend pas een eerste stap is gezet. 'Zondag moeten we tegen ADO weer een signaal afgeven en daarna lekker Feyenoord-PSV kijken.'

Afgelopen zaterdag verspeelde PSV namelijk dure punten in de titelstrijd. In eigen huis werd een 2-0 voorsprong tegen SC Heerenveen verspeeld: 2-2. 'Op de gezamenlijke app van de spelers was het wel even leuk. Het was jammer dat Heerenveen er niet nog eentje bijschoot of gewoon die penalty had gekregen. Wie het eerste berichtje had gestuurd en het grootste feestvarken is? Ik.'

Huntelaar vertelt over het duel met PEC Zwolle verder dat Ajax nagelaten heeft eerder en meer afstand te nemen van PEC Zwolle. In de eerste helft was het lastig, omdat het stuk vlak voor het doel wel op een ijsbaan leek. 'Als we onze schaatsen hadden meegenomen, hadden we een goede kans op een olympische medaille gehad', grapt Huntelaar.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GerardAjax26
Ik schrik toch wel een beetje van de hoeveelheid 100% kansen die Huntelaar dit jaar al heeft gemist. Heeft inmiddels al aardig wat belangrijke goals gemaakt dit seizoen, maar het hadden er zoveel meer kunnen/moeten zijn.
2 0
Bjorn
Als je de boel zelf op scherp zet in een groepsapp, is het ook wel lekker als je zelf de matchwinner bent. Zonde van die grote kans in de 80e minuut. Die moet hangen.
0 0
Redrum
Ja dat is wel het enige wat mij nog zorgen baart op dit moment: er worden echt teveel grote kansen gemist. Zondag tegen Ado moeten die kansen er gewoon allemaal in, want het doelsaldo mag nog wel wat meer in ons voordeel zijn.
0 0
Simon1
Blij dat hij terug is, maar sinds wanneer mist hij zoveel kansen? De oude Huntelaar zou hier min. 35 inleggen per seizoen.
2 0
RaynoFischer
De jonge Huntelaar zou er 35 inschieten, oud is hij nu juist :p
Dolberg en misschien ook wel Cassierra hadden gister een hattrick gemaakt met deze kansen.
Hij maakt belangrijke doelpunten, maar mist ook veel belangrijke kansen en meevoetballen is niet zijn kwaliteit, ook nooit geweest
2 -1
Ajaxbrl
Klaas doet het gewoon goed , loopt 1 op 2 + veel assists.
1 -1
Ajacied33
Haha grapjas die Huntelaar,mooi. Heel gek en opportunistisch misschien,maar na gisteren heb ik weer hoop op de titel. Gewoon omdat Ajax eindelijk een goeie pot speelde. Fel,dominant,legio kansen en zelf niks weggegeven. Nu zondag ADO opvreten
3 0
Redrum
Het is vooral de manier van spelen die hoop geeft ja. Als je deze wedstrijd net zoals psv destijds zwaar onverdiend met 0-1 had gewonnen, zat je hier toch met een heel ander gevoel. Maar juist de manier waarop ze deze magere overwinning behaalden geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Nu 5 op rij gewonnen, nog 9 te gaan. Als ze zo blijven spelen is het gewoon mogelijk.
3 0
Ajacied33
Klopt helemaal. Spel van gisteren biedt houvast
0 0