Oranje O15 dit keer onderuit tegen Italië

BVeenstra, 17-02-2018 om 14:55, 4610 views, Ons Oranje |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Nederlands elftal onder 15 jaar heeft zaterdagmiddag met 2-0 verloren van de leeftijdsgenoten van Italië. Enkele dagen geleden wist Oranje O15 juist nog met diezelfde cijfers te winnen van de Zuid-Europeanen.

Dit keer bleken de Italianen te sterk voor de Nederlanders. Tweemaal was het Stephane N’Gbesso die scoorde. Bij de eerste treffer profiteerde hij van een fout in de opbouw van Oranje, terwijl ook bij de tweede treffer fouten werden gemaakt in de achterhoede. 'Een van de aanvallers van het thuisland werd op de linkerflank de diepte in gestuurd. Doelman Van den Heuvel kwam uit om de bal te onderscheppen, maar de Italiaanse aanvaller kopte de bal slim langs de Oranjekeeper, waarna hij de bal vanaf de achterlijn voor het lege doel bracht. Daar stond N’Gbesso helemaal vrij om de 2-0 op het scorebord te zetten', schrijft men bij Ons Oranje.

Namens Ajax stonden Solomon Bonnah, Gibson Yah en Dillon Hoogewerf in de basis. Dani van den Heuvel, Chesron Oostwoud, Naci Unuvar en Youri Regeer vielen namens de Amsterdamse club in.

Opstelling Nederland: Nikiema (36. Van den Heuvel); Postma (66. Oostwoud), Bonnah, Landfeld, Dirksen (52. Hillen); De Jong, Udenhout (36. Unuvar), Fitz-Jim (66. Ebiowei); Yah (45. Huijzer), Hoogewerf, Matoug (52. Regeer).

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Unuvar als invaller!?
0 0
Panama
Simons deed helemaal niet mee, was de b-keus
0 0
Mikes
Jaa niet meer dan logisch? Donderdag speelde ze ook al tegen elkaar en daar speelde Unuvar de volledige wedstrijd als aanvoerder. Had daarin de voorassists op de 2-0.

Overigens vind ik dit een rare leeftijd. Italië speelde met allemaal jongens van 1.80 meter, waar die van oranje gemiddeld nog niet boven de 1.60 uitkomen. Nederland probeerde redelijk te voetballen (zo viel de 1-0 ook), waar Italië heel veel het fysieke spel aan ging.
2 0
geDaante
Oh donderdag, dacht eerder deze week, dan is het wel logisch inderdaad.

Ik heb die eerste wedstrijd een beetje teruggekeken, en wat me wel positief opviel is dat Nederland echt op wilde bouwen over de grond, en ook het middenveld centraal inspeelde, al was het steeds de 6 die dat deed, helaas speelt men met een 10.

Maar na zo nu en dan goed die eerste fase door te zijn, werd er wel erg vaak voor de lange bal diep gekozen, veel te vaak. Blijf die bal dan gewoon op de grond houden, en probeer een uitgespeelde kans te creëren, in plaats van die lange ballen.

Buiten dat is het bijna een opgave om zo'n wedstrijd te kijken ;), er gaat zo veel meer fout dan goed, je bent al blij als men drie keer achter elkaar de bal bij een medespeler weet te krijgen. Het zal zijn omdat ze qua niveau wat aan elkaar gewaagd zijn, anders ga je al snel denken dat ze allemaal totaal niet kunnen voetballen.
0 0
Mikes
Hahaha klopt er worden extreem veel fouten gemaakt. Persoonlijk vind ik het ook past leuk en goed vanaf o16/o17.
1 0
FlyingDutchMan
Stéphane N'gbesso, heerlijke typische Italiaanse naam om van te verliezen!
0 0