Mokhtar steunt Ziyech: 'Moeten we koesteren'

BVeenstra, 17-02-2018 om 12:20, 5913 views, Voetbalzone | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

PEC Zwolle-speler Youness Mokhtar heeft het opgenomen voor de laatste tijd veel bekritiseerde Ajax-middenvelder Hakim Ziyech. De buitenspeler, die in dienst van FC Twente samenspeelde met Ziyech, is van mening dat men in Nederland spelers als Ziyech juist moet koesteren.

'De mensen kennen hem op een hele andere manier, de supporters', begint Mokhtar, die morgen tegen Ziyech speelt in het duel PEC Zwolle - Ajax, in gesprek met Voetbalzone. 'Hij is een hele lieve jongen, die gewoon keihard zijn best doet als hij op het veld staat. Zulke spelers moet je koesteren, ze hebben iets speciaals. En dat zien we niet veel op de Nederlandse velden. Als je ziet hoe er met hem wordt omgegaan, vind ik dat jammer.'

Ziyech krijgt onder meer kritiek vanwege zijn vele balverlies, maar Mokhtar vindt juist dat men van het negatieve het positieve moet zoeken. 'Hij neemt meer risico in zijn passing, maar daardoor laat hij ook prachtige dingen zien. Daar komen de mensen voor kijken. Als een speler alleen maar balletjes breed of terug tikt, worden ze daar op de tribune niet warmer van. Het blijft een prachtige voetballer, het komt wel goed met hem.'

Ook over het gedrag van Ziyech na doelpunten of voor de camera tijdens een interview is kritiek. Mokhtar kan de irritaties van de Ajacied wel begrijpen. 'De ene week wordt je afgepoeierd, een week later ben je weer de held. We blijven mensen. Elke persoon heeft wel trots en als je zo afgepoeierd wordt, is het persoonlijk. Het is moeilijker om na kritiek een week later zij aan zij met elkaar te lachen voor de camera.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mung
En toch is het jammer. Een van Nouri’s beste vrienden. Juist dit seizoen. Had gehoopt dat hij de sterren van de hemel zou spelen.
0 0
fanforeffer
Mokthar ,Hans Kraai en al die anderen die zeggen dat Zyech zo goed is , leveren een bijdrage aan het verwerpelijke gedrag van Zyech en helpen hem in de verkeerde richting. In plaats van zich te gedragen als een man, keuren zij zijn verwende gedrag goed. daar is Zyech niet bij gebaat. Niet bij Heerenveen ,niet bij Twente ,niet bij Ajax ,niet bij het Marrokaans elftal.
0 0
gi0vanni
Juist een goede speler mag al helemaal niet zoveel domme ballen geven. Hij geeft geweldige ballen maar dat wil niet zeggen dat de simpele ballen niet goed hoeven te zijn.

En hij heeft dan wel een geniaal inzicht maar daar zitten ook veel gedachteloze acties bij zoals het te veel vanuit kansloze positie schieten. Het te veel inzetten van acties, want hij kan zeker wat maar door 3 man heen lopen is wat te veel van het goede.

Juist Ziyech is een speler die alles goed kan doen. Kwestie van de juiste instelling hebben. Simple ballen serieus nemen en goede keuzes maken.

En als het kan vrije trappen en afstandschoten (Niet van 40 meter.) op doel, er hoeft niet 100 % de kruising in.
0 -1
Ajax#1900
Dit dus. Zelfs op tv hoor je mensen nog roepen dat risico nemen nou eenmaal in z'n spel zit, terwijl hij niet wordt uitgefloten wanneer een steekpass niet aankomt, maar wanneer hij een ziekenhuisbal over 15 meter geeft en vervolgens blijft staan.
0 0
zuidzuid
Gasten van wiens kont de hele dag wordt afgelikt door de hele omgeving kunnen nou eenmaal slecht tegen kritiek. Dan ga je die sprookjes nou eenmaal geloven.
3 -1
AmsterdamWest
Kennelijk heb jij ook goed zijn reet gelikt, of is het een fantasie van je? Pauper.
0 0
Zionist
Ben wel een beetje klaar met die Ziyech verhalen.
3 0
IDJosh
Hebben we het hier nog steeds over, mijn god...
2 0