Ajax O17 en O16 boeken knappe uitzeges

JipVR, 17-02-2018 om 15:50, 20045 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O17 en Ajax O16 hebben zaterdagmiddag belangrijke zeges geboekt in de competitie. Ajax O17 won op bezoek bij NEC/FC Oss O17 met 1-2 dankzij treffers van Brian Brobbey en Jurriën Timber. Even later won Ajax O16 op De Herdgang met 0-2 van PSV. De doelpunten in Eindhoven werden gemaakt door Max de Waal en Denilho Cleonise. Ajax O19 won vrijdagmiddag met 3-2 van Feyenoord O19. 

FT | NEC/FC Oss O17 - Ajax O17 (1-2)
Ajax O17 heeft op bezoek bij NEC/FC Oss O17 een moeizame 1-2 overwinning geboekt. Lange tijd leek er niets aan de hand, totdat de ploeg uit Nijmegen na een klein uur op gelijke hoogte kwam. Via een treffer van Jurriën Timber won Ajax O17 alsnog.

De eerste kans van de wedstrijd was voor NEC/FC Oss O17. De thuisploeg kwam één-op-één met Ajax-goalie Daan Reiziger, maar de keeper zag de bal voorlangs gaan. Hierna werd Ajax O17 beter. Zo was Kenneth Taylor met een lob dichtbij en even later had ook Brian Brobbey, na een mooie combinatie met Taylor, de kans op de openingstreffer, maar miste. Even later miste Taylor opnieuw. Een volley werd uit de hoek getikt. Nadat ook Eros Maddy via een kopkans gemist had, wist Ajax na een minuut 22 alsnog op voorsprong te komen. Sontje Hansen werd neergelegd in de zestien, waarna Brobbey de penalty raak schoot.

Nog voor rust kon Ajax op 0-2 komen, maar uit een voorzet van Ki-Jana Hoever werd door Hansen voorlangs geschoten. Ook na rust waren de eerste kansen voor Ajax. Zo kopte Timber mis en schoot Brobbey wild over. Uit het niets kwam NEC/FC Oss O17 vervolgens op gelijke hoogte toen het scoorde uit een counter. Ajax leek even van slag door de gelijkmaker, waarna coach Dave Vos wat wissels toepaste. Toeval of niet, maar even later kwam Ajax weer op voorsprong. Een schitterende bal belandde bij Brobbey, de spits legde de bal opzij, waarna Jurriën Maduro loeihard binnen kon schieten. Vlak voor tijd werd het via Hoever nog bijna 1-3, maar waar de keeper al geklopt was, voorkwam een Nijmeegse verdediger nog een tegendoelpunt.

Opstelling Ajax O17: Reiziger; Hoever, J. Timber, Musampa, Douglas; Q. Timber, Llansana, Taylor; Maddy, Brobbey, Hansen.
Wissels Ajax O17: Dieker, Omzigtig, Mbinga en Sint.

Doelpunten:
0-1 Brian Brobbey (22', pen.)
1-1 NEC/FC Oss O17 (52')
1-2 Jurriën Timber (68')

FT | PSV O16 - Ajax O16 (0-2)
Ajax O16 heeft op bezoek bij PSV O16 een knappe 0-2 overwinning geboekt. De talentvolle Amsterdammers kwamen via Max de Waal al snel in het duel op voorsprong. Daarna kregen beide ploegen kansen, maar waren de keepers de uitblinkers op De Herdgang.

Na rust stond Ajax achterin sterk en gaf het nauwelijks kansen weg. Zelf scoorde het vlak voor tijd nog een keer, waardoor het duel beslist werd. Het doelpunt werd gemaakt door Denilho Cleonise.

Opstelling Ajax O16: Raatsie, Kasanwirjo, Fosu-Mensah, Aksit, Scholten; Warmerdam, De Waal, Beelen (De Vries 52'); Zamani, Pinas, Cleonise; 
Wissels Ajax O16: Setford, Rensch, De Vries, Pynadath, Misidjan;

Doelpunten:
0-1 Max de Waal (9')
0-2 Denilho Cleonise (76')

Volg de wedstrijden via Twitter:

Zeven keer je inzet voor weer een openingsgoal van Kluivert

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mikes
Toch knap dat dit Ajax o16 voorstaat tegen PSV o16. Als je nagaat dat in dit team ook spelers als Brobbey, Hansen, Gravenberch, Taylor, Unuvar en Hoever kunnen spelen.
0 0
wolterx
Hoogewerf en Bonnah-Owusu normaal ook basis.
2 -1
Mikes
Klopt, maar die jongens staan basis omdat de bovengenoemde namen naar de o17 zijn gestuurd.
1 0
wolterx
Bonnah-Owusu is al jaren doorgeschoven, net als Unuvar. Hoogewerf is wel gevolg van doorschuiven Hansen sinds dit seizoen. Maar Bonnah is er toch al meer dan 2 jaar bij
2 0
Ozymandias
Wie traint momenteel de o16?
0 0
trodat4030
Knopper. Voor de winterstop Wooter. Die wisselen in de winterstop van elftal als enige in de midden- en bovenbouw. Verder wordt er niet meer gerouleerd.
1 0
Panama
Gepland of door dat akkefietje voor de winter?
0 0
trodat4030
Gepland, vorig jaar deed men precies hetzelfde, alleen zij wisselden in de winterstop.
0 0
Ozymandias
Bedankt!
0 0
Ajax95Duivendrecht
Waar is Unuvar?
0 0
didierajax020
Nederlands Elftal.
2 0
wolterx
Bank van de o16 is wel jong. Top dat Rensch, Misidjan (o15) en Setford (o14) mogen ruiken eraan.
1 -1
Keffie L
Pareltjes?
0 0
wolterx
Ik zie Rensch graag spelen had hem wel bij o15 verwacht. Setford is voor zijn leeftijd een hele goede keeper, als zijn groei meewerkt en hij zich blijft ontwikkelen kunnen we over 2 jaar eens kijken hoe hij ervoor staat.
2 -1
Mikes
Toch wel een hele interessante ontwikkeling om te volgen bij Brobbey. Eerder mijn mening dat hij het niet ging halen omdat hij puur op fysiek speelt. Is dit seizoen echt steeds beter gaan voetballen en is dit seizoen uitzonderlijk vaak al aangever geweest van goals.
3 0
wolterx
Brobbey en Pinas nu enige spelers o15 en hoger die 1 op 1 lopen qua goals per wedstrijd ratio, toch? Jongere elftallen ook nog wel paar.
0 0
Suarez16_
Ekkelenkamp?
0 0
wolterx
21/22 als ik me niet vergis ;)
0 0
Keffie L
O16 zonder Unuvar en Hoogenwerf helaas.
1 0
Mikes
Ook Yah er niet bij. Gibson yah is dit seizoem ook veel basisspeler bij o16.
1 0
Keffie L
Klopt, scoorde ook tegen Italië U15
0 0
wolterx
Niet de moeilijkste goal die hij ooit zal maken, miste nog bijna van 5m afstand voor open goal na mooie aanval via Unuvar op Hoogewerf die perfect klaarlegde.
0 0
Keffie L
Oh haha heb de wedstrijd niet gezien, zag alleen dat hij had gescoord. Hoe speelde Unuvar?
0 0
wolterx
Wedstrijd staat online en is in zijn volledigheid terug te kijken als je wilt.
1 0
Keffie L
Op YouTube?
0 0
wolterx
Jep, een Italiaans kanaal coach6100.
1 0
Keffie L
Top! Thanks!
0 0
Mikes
Ze hebben zojuist de tweede wedstrijd met 2-0 verloren nadat ze de eerste 2-0 wonnen. Unuvar was nu wissel en viel later in.
1 0
wolterx
Thuis waren ze zonder die spelers niet goed genoeg tegen dit PSV o16, ben benieuwd of nu anders is.
1 0
Sunstridr
Is wel logisch, want die zijn opgeroepen voor Oranje o15.
0 0
Keffie L
Juist
0 0
Sunstridr
Weet iemand een weg om de O17 wedstrijd te kijken?
0 0
Piethein
De weg naar Nijmegen als je snel bent
0 0