Schöne gefrustreerd: 'Maar 't gaat een keer mis'

BartVeenstra, 17-02-2018 om 08:10, 8879 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-middenvelder Lasse Schöne heeft nog altijd goede hoop op de landstitel. Titelconcurrent en koploper PSV blijft elke keer - zij het vaak nét aan - winnen, wat voor de Deen van Ajax frustrerend, maar tegelijkertijd ook hoopgevend is.

'Natuurlijk is dat frustrerend. Je denkt steeds: het gaat toch wel een kéér fout. Maar nee, hoor', ziet Schöne het elke week met lede ogen aan. Schöne vertelt in het Algemeen Dagblad dat alleen winnen de druk bij PSV kan doen toenemen. 'Ik geloof er namelijk echt nog in. Dat PSV steeds nipt wint, is voor ons frustrerend. Maar tegelijkertijd geeft het ook aan dat het een keer misgaat.'

Ook vorig seizoen vocht Ajax in Nederland om de landstitel en liep het achter de feiten aan. Een groot verschil met toen is dat Ajax in die jaargang ook Europees voetbalde. 'Daardoor kwamen we echt in een soort flow. We gingen steeds beter spelen. De nadruk op de achtervolging op Feyenoord was daarom niet elke dag het gesprek van de dag. Dat was ook wel lekker. Het bracht een bepaalde ontspanning in de achtervolging. Ook omdat die goede wedstrijden in Europa energie gaven. Nu is dat toch anders', aldus Schöne, die verwacht dat PSV een ploeg die is goed tegen de kampioensdruk kan.

Zelf is de Deen er overigens niet vies van om via de media de druk een beetje te verhogen. In de omgeving van Rotterdam heeft hij zelfs de bijnaam 'Chef grote-mond'. 'Dat snap ik ook wel, hoor. Maar dat hoort er toch een beetje bij? Ook al scheelt het maar een half procent. Het werd toch een item, hè. Vind je dat ik het nu minder doe? Vorig seizoen bleek het uiteindelijk ook niet te werken. En het is nog even voordat de prijzen écht verdeeld worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mickey2602
Nou Lasse,maak dan vandaag die woorden maar eens waar. Vandaag heb je DE kans om in te lopen maar dan wel even winnen van PEC.
0 0
Ajax1977
2-2 dus het inlopen op PSV gaat nu beginnen.
0 0
Truth
Nee, stelletje lullen op voetbalschoenen; dat pisvee blijft winnen is niet frustrerend, dat jullie zoveel punten hebben laten liggen, DAT is pas frustrerend. Of dat jullie er iedere wedstrijd uitzien alsof je liever achter de PS4 zit dan op een echt veld staat met zn allen
1 -2
Juichtoon
Gewoon geen enkele aandacht aan PSV geven. Laat ze maar geloven dat ze er zijn. Verkeerde strategie van Lasse. Dit helpt PSV juist voor 0,5%.
Lasse praat als een speler die te weinig heeft gewonnen. Jammer. Dit motiveert onze tegenstanders alleen maar. Maul halten Lasse!
0 0
10Sneijder10
Schöne zijn spel frustreert mij
0 0
Sampaoli
Schöne met z'n babbels, ga eerst maar weer eens presteren.
2 -5
GerardAjax26
Ik hoop het hoor, maar zei hij dit niet vorig jaar ook continue over Feyenoord? Gebeurde ook niet en toen was het verschil stuk kleiner.
2 0
geendagsvlieg
Vorig seizoen na 23 wedstrijden stond Ajax 5 punten en 16 goals achter op Feyenoord, wat het dus eigenlijk 6 punten was. Het verschil is nu 7.

In de kampioensjaren van De Boer was de achterstand na deze speelronde nooit groter dan 5.

Als Ajax nog wat wil dan moet volgende week zondag na Feyenoord - PSV 4 punten zijn,
1 0
ajax4ever01
Precies. Het geluk wat PSV heeft is bijna altijd het geluk wat een a.s. kampioen word.
1 0
Afca85meer
Chef grote mond beseft alleen niet dat hij ook daardoor meer druk op zijn eigen team legt. Die "grote mond" tegenover competitiegenoten heeft ons afgelopen jaren niets gebracht.
2 -5