Ajax Vrouwen boeken zege op Heerenveen

JesseTH, 16-02-2018 om 21:47, 4080 views, AS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond een relatief simpele zege weten te boeken op de vrouwen van SC Heerenveen. Voor rust was er al afstand genomen van de Friezen en in de tweede helft werd die voorsprong uiteindelijk verder uitgebouwd.

De ploeg van Benno Nihom kwam al na een kwartier op een 0-1 voorsprong in Heerenveen. Het was Marjolijn van dan Bighelaar die de score opende uit de rebound. In het restant van het eerste bedrijf vervolgens, kwamen beide ploegen nog dichtbij een goal. Voor Ajax was het Linda Bakker die een voorzet net niet binnen wist te werken. Doelvrouw Lize Kop hield een minuut voor rust de bal nog knap uit het Amsterdamse doel.

Ook na rust was het begin voor Ajax, met een doelpunt na twaalf minuten. Ditmaal was het Kelly Zeeman die een duit in het zakje deed van dichtbij. Daarmee was het echter nog niet gedaan. Keeper Kop, die in de eerste helft nog zo goed redde, ging in minuut 66 tot tweemaal toe in de fout en zodoende moest Ajax de eerste tegengoal van de avond verwerken: 1-2.

Tien minuten voor tijd echter, werd de voorsprong uitgebouwd. Het was Inessa Kaagman die een vrije trap nam en haar schot aan alles en iedereen voorbij zag gaan, behalve het doel. In het restant van de wedstrijd kwam Ajax niet meer in gevaar en zo boekte het een dikverdiende 1-3 overwinning.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Zijn we al kampioen? Volgens mij staan we dik bovenaan right?
0 0
Peter-1900-3-18
4 punten achter twente maar 1 wedstrijd minder gespeeld
0 0
FlyingDutchMan
Ah ok thanx, doet Twente het ook weer sterk in dit seizoen.
0 0