'Doekhi wordt steeds meer een man'

JipVR, 13-02-2018 om 20:27, 11382 views, AjaxTV | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Afgelopen vrijdag speelde Danilho Doekhi alweer zijn twintigste wedstrijd voor Jong Ajax dit seizoen. Om die reden laat AjaxTV het grote publiek kennis maken met de potige verdediger. 

'Een speler die goed is in de duels en rustig is aan de bal. Ik heb ook een aardig fysiek', beschrijft de speler van de beloften zichzelf. 'Ik vind wel dat ik fysiek nog sterker kan worden. Ook het spel met mijn linkerbeen mag beter en ik mag meer coachen vanaf achter.'

Trainer Michael Reiziger beaamt de sterke bouw van zijn pupil. 'Het is een grote jongen, sterk in de lucht. Hij wordt steeds beter in zijn één tegen één duels. Het wordt steeds meer een man en daarom is hij belangrijk in de verdediging.'

Maar ook de coach ziet verbeterpunten voor Doekhi. 'Hij mag soms wat meer van zich afbijten. Hij heeft de uitstraling, dus hij moet zorgen dat ze bang voor hem worden. Hij weet dat nu misschien nog niet, maar als dat later komt dan kan het een goede verdediger worden.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ellende
Misschien een matig centrum Doekhi - Bergsma maar de spitsen hebben dan meestal geen leuke avond.
0 0
afca patrick
Matige speler zeg. Mist snelheid, wendbaarheid en is opbouwend ook niks. Samen met Bergsma echt een heel slecht centrum. Gelukkig zitten we met De Ligt, Wober en Schuurs de komende jaren nog goed in de CV's.
3 0
NoPants
Jaren? Ik verwacht dat de ligt maximaal nog 11 maanden voor ons speelt, wober wellicht nog anderhalf seizoen, en van schuurs weten we natuurlijk nog niet hoe hij zich houdt bij een topclub. Ik hoop en denk van niet, maar een zivkovic scenario is niet ondenkbaar.
1 0
altijdwelwat
Schuurs is gewoon van het niveau Doekhi hoor ...
1 -5
Hup
Heeft Schuurs wat met je vriendin uitgespookt afgelopen Carnaval? Ik lees alleen maar reactie van je waarin je hem afzeikt.
3 0
altijdwelwat
Je zal volgend jaar rond deze tijd nog aan mij denken.
0 -2
Hup
Dat betwijfel ik ten zeerste. Ik heb gelukkig wel betere dingen om aan te denken dan dit weinigzeggende geouwehoer.
2 0
EricAjax1
altijd wel wat met hem ;)
3 0
geDaante
Nee, niet nog potiger worden, richt je fysiek op wendbaarheid, snelheid en startsnelheid. Je moet met ruimte in de rug kunnen verdedigen, en dat vereist die aspecten.

Hij oogt ook al houterig, dus niet nog bonkiger worden.
4 0
Jornnn
Stam was toch redelijk snel in zijn hoogtij dagen.
0 0
geDaante
Waarom haal je Stam erbij?
1 -1
ajax4ever01
Nu ook maar hopen dat hij niet Raiola als zaakwaarnemer heeft of krijgt
1 0
Gerard36
Ik zie het deze jongen wel redden als hij zo door gaat, heeft trouwens al zijn eredivisie debuut gemaakt bij excelsior (als 17 jarige toen)
0 -1