Oranje O17 verliest van Engeland O17

JipVR, 13-02-2018 om 16:00, 4773 views, OnsOranje |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Oranje O17 heeft dinsdag opnieuw verloren tijdens het vierlandentoernooi. De leeftijdsgenoten van Engeland waren met 0-2 te sterk voor Oranje, waar zes Ajacieden in de basis stonden. 

Zo waren Daan Reiziger, Quinten Timber, Jurrien Timber, Liam van Gelderen en Enric Llansana in de basiself opgenomen. Nordin Musampa mocht het vanaf de 71e minuut proberen voor het Nederlands elftal onder 17. Brobbey werd tien minuten eerder in het veld gebracht door Kees van Wonderen. 

Het betekent de tweede verliespartij voor Oranje, nadat de leeftijdsgenoten van Duitsland eerder met 1-0 te sterk bleken. Daarna werd Portugal O17 wel met 0-2 verslagen door de Nederlanders. Het vierlandentoernooi was een laatste oefening voordat Oranje O17 aan het elitetoernooi meedoet. Daar moet er van IJsland, Turkije en Italië worden gewonnen met het oog op kwalificatie voor het EK. 

Ondanks dat twee van de drie wedstrijden verloren gingen, is Van Wonderen blij met de gespeelde duels. 'Dit was een waardevolle test omdat de jongens als team en individueel echt op hun tandvlees moesten lopen. We willen graag naar het EK en als het even kan, daar een rol van betekenis spelen. Nu weten we welk niveau daar gevraagd wordt', aldus de coach tegenover OnsOranje.

Opstelling Oranje O17: Reiziger, J. Timber, Sambo, Van Gelderen, Summerville, Lake, Goudmijn, Hendriks, Llansana, Ihattaren, Q. Timber

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!