Oranje O16 verliest laatste wedstrijd

ArthurV, 12-02-2018 om 17:25, 5725 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Nederlands elftal voor spelers onder de zestien jaar heeft maandag op het UEFA Development Tournament, waarbij acht Ajacieden actief waren, een teleurstellende nederlaag geleden. Tegen de leeftijdsgenoten van Italië speelde de ploeg van trainer Peter van der Veen met 1-1 gelijk, maar verloor het team uiteindelijk met het nemen van strafschoppen. Het doelpunt in de reguliere speeltijd aan Nederlandse zijde werd gemaakt door Ajax-speler Jaymillio Pinas.

Het betekent het derde gelijkspel van Oranje O16. Eerder dit toernooi speelde Nederland al met 1-1 gelijk tegen Duitsland en Portugal. Tegen de Duitsers was het geluk in de strafschoppenserie nog aan Nederlandse zijde, maar tegen de Portugezen moesten de talenten, net als in de laatste wedstrijd tegen Italië, het afleggen.

Namens Ajax kwamen Calvin Raatsie, Ki-Jana Hoever, Neraysho Kasanwirjo (C), Sontje Hansen en doelpuntenmaker Jaymillio Pinas in actie. Later vielen ook Kenneth Taylor, Donny Warmerdam en Ryan Gravenberch in. Tijdens het nemen van strafschoppen gingen vervolgens Gravenberch, Warmerdam, Taylor, Kasanwirjo, en Hoever achter de bal staan. Laatstgenoemde schoot helaas mis, waardoor het tweede verlies een feit is.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Michelinho
Goh, een Nederlandse ploeg die een strafschoppenserie verliest. Quelle surprise.
1 0
Mikes
Hoezo uitschakeling? Toernooi bevatte maar 3 wedstrijden, zoals normaal bij een vierlandentoernooi.
0 0
wolterx
Denk dat de bedoelen uitgeschakeld voor eindwinst. Extra wedstrijden was sowieso geen optie.
0 0
Mikes
Dat denk ik dan ook. Vind eindwinst op een vriendschappelijk toernooi overrigens totaal van ondergeschikt belang. Gaat er hierom dat de jonge talenten (veelal Ajacieden) zich meten met andere Europese toplanden. Hier moeten ze het nodige van leren.
0 0