Oranje O16 verliest na strafschoppen van Portugal

JesseTH, 11-02-2018 om 21:12, 3847 views, Ons Oranje |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Oranje Onder 16 heeft het zaterdag na strafschoppen, nadat het eindigde in 1-1, afgelegd tegen de leeftijdsgenoten van Portugal op het UEFA Development Tournament. Het betreft de tweede wedstrijd op het toernooi, waar ook de eerste al in strafschoppen eindigde. Toen versloeg het Duitsland nog, maar tegen Portugal was het geluk niet aan Nederlandse zijde. Tot de selectie van Oranje O16 behoren acht Ajacieden.

In de eerste helft bleven beide ploegen nog steken op de brilstand, maar al snel na rust kreeg Oranje een rode kaart en Portugal een strafschop die werd benut door Fábio Silva. Syb van Ottele wist in de slotfase de gelijkmaker te fabriceren. Zeven van de acht Ajacieden kwamen in actie, waarvan vier als basisspeler. Alleen Ki-Jana Hoever bleef op de bank.

Tijdens de te nemen strafschoppen waren het onder anderen twee Ajacieden die een hoofdrol op zich namen, waarbij de een positiever te noemen was dan de ander. Calvin Raatsie pakte de eerste strafschop van de Portugezen, maar Sontje Hansen miste namens Nederland.

Volledige opstelling en wissels Oranje O16:

Raatsie (Ajax), Van der Sloot (Feyenoord), Taylor (Ajax) (50. Salah-Eddine (AZ)), Warmerdam (Ajax) (57. Van Ottele (NEC)), Lonwijk (PSV), Gravenberch (Ajax), Proper (NEC) (61. Kasanwirjo (Ajax)), Manhoef (Vitesse), Rottier (ADO) (57. Pinas (Ajax)), Bannis (Feyenoord), Van Lindert (PSV) (50. Hansen (Ajax)).

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wolterx
O17 heeft trouwens met 0-2 van Portugal o17 gewonnen, ook met enkele Ajacieden. (Musampa, Van Gelderen, Llansana en Brobbey)
2 0