Reiziger: 'Winnen is een deel van opleiden'

JesseTH, 09-02-2018 om 20:01, 4006 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Michael Reiziger is blij dat de wedstrijd ondanks de sneeuwval in Velzen-Zuid toch doorgaat. Jong Ajax kan vrijdagavond de koppositie overnemen in de Jupiler League en daar hoopt de oefenmeester dan ook op.

'Het zijn niet de ideale omstandigheden om een mooie wedstrijd te spelen, maar de bal rolt en we gaan het zien', begint Reiziger tegenover FOX Sports. De trainer kijkt, ondanks het feit dat het Jong Ajax betreft, wel met een schuin oog naar de ranglijst. 'We zijn al zover, dan moet je daar ook voor gaan. Het is niet de opdracht die ik mee heb gekregen, wat dat betreft zijn we wel een opleidingsteam. Maar winnen is ook een deel van het opleiden.'

Je bent trainer bij Ajax en hebt ook altijd op niveau gespeeld, dus het willen winnen zit in me', vervolgt Reiziger zijn verhaal. 'Dat geldt voor deze spelers ook, die spelen ook bij een topclub.' Telstar gaf aan de wedstrijd te zien als een finale. De trainer van Jong Ajax ziet daar het positieve van in. 'Dan krijg je een sfeer van erop of eronder.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
'Dus het willen winnen zit in me', daar heb je het alweer. Jeugdtrainers zelf zouden niet moeten willen winnen, die moeten het spel en spelers beter willen maken, desnoods ten koste van het resultaat. De spelers in het veld moeten willen winnen.
0 -1
Ellende
Die twee dingen hoeven elkaar niet te bijten.
0 0
Ajaxvooraltijd
Zo te zien zij de twee jankerds ook weer aanwezig. Hebben jullie niets beters te doen dan constant zo dom zitten zeiken hier? Ajax hoort altijd te winnen dat hoort bij Ajax, maar ja jullie zijn dan ook echte kampioenen maar dan in zeiken.

Zie ff waar Reiziger en Bogarde het mee moeten doen itt Keizer en Stam en co toen der tijd. Twee toppers vind ik het.
2 -2
gras
En zo kun je altijd het spel ondergeschikt maken aan het resultaat.
2 -2
insectenverdelg
Niet mee eens. Je maakt niet altijd je opstelling om kosten wat het kost teweinnen. Maar de opstelling die het veld in gaat moet wel kosten wat het kost willen winnen. Oveirgens mis ik die instelling vanvond totaal, maar dat terzijde.

Ook moet ik zeggen dat de selectie die voor jong in deze speelronde is vrij gegeven ook wel heel erg matig is. Mazraoui lijkt verder echt bij de A selectie te horen onder ten Hag. Dat vind ik dan weer wel leuk.
2 0