Zeefuik: 'Mis familie, teamgenoten toch anders'

BVeenstra, 09-02-2018 om 10:30, 9488 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De door Ajax aan FC Groningen verhuurde Deyovaisio Zeefuik moet flink wennen in het hoge noorden. De geboren Amsterdammer moet het voor eerst doen zonder zijn familie en vrienden in zijn directe omgeving, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

'Het is anders dan Amsterdam, het is wel even wennen. Daar heb ik mijn familie en vrienden om mij heen, hier niet. Ik heb wel teamgenoten met wie ik kan praten, maar dat is toch anders dan familie en vrienden', is Zeefuik eerlijk. De rechtsback merkt ook dat de Groningers minder dominant voetballen dan Ajax. 'Als je moet tegenhouden, dan moet het. De eerste helft was wel lelijk, maar we stonden wel compact en goed. We hebben eigenlijk geen kans weggegeven. Het liefst wil je voetballen, maar op dit moment lukt dat gewoon niet', blikt hij terug op het duel met Feyenoord (3-0) van donderdagavond.

Na rust kwam Feyenoord op voorsprong en Zeefuik voelt zich verantwoordelijk voor die tegentreffer. 'Wat er misging was dat mijn man een voorzet gaf. Dat mag niet gebeuren, maar het kan een keer zo zijn. Ik hoorde dat er in de zestien meter een overtal situatie was, dus eigenlijk had hij nooit zo vrij mogen inschieten. Maar voortaan moet ik mijn man uitschakelen en beter verdedigen in de zestien', is hij zelfkritisch. Aankomend weekend speelt FC Groningen tegen ADO Den Haag en de verdediger beseft dat winst belangrijk is. 'We moeten winnen, klaar. Het is wel cruciaal inderdaad, want we staan best laag.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Michelinho
Binnenkort de AS spijkers-op-laag-water-zoeken-kampioenschappen? Wat kunnen sommigen toch van een mug een olifant maken hier.
1 0
MarkAFCA
Daar hebben we in Eindhoven een heel mooi woord voor...
0 0
w86
Second City Syndroom?
1 0
altijdwelwat
Is pas een week de stad uit , en mist nu al alles en iedereen. Wees een prof en dankbaar voor de kans die je krijgt, neem een voorbeeld aan Neres.
2 -6
DeGodenzonen020
Juist het begin is aanpassen lastig. Idd nog slechts 18,he
0 0
Ozymandias
Wat een dom gezwets, wie zegt dat Zeefuik niet "een prof en dankbaar voor de kans die" hij krijgt is? Toen is als 18 jarige naar London verhuisde miste ik mijn vrienden en familie ook, voornamelijk in de eerste weken. Dat nam niet weg dat ik blij was dat ik de kans kreeg om in Londen te wonen.
4 -1
waynelove
Mag hij eerlijk zijn? Of hoor je liever een voorgeprogrammeerd praatje?
Als hij dit zo ervaart, wie ben jij dan om te zeggen dat het onzin is.
6 0
trodat4030
Probleem is vooral dat de vraag vd journalist er niet bij staat, die vraagt letterlijk wat er in Groningen anders is dan in Amsterdam. Dan is zijn antwoord hardstikke logisch. En dat is heel vaak zo met uitgeschreven interviews, je ziet alleen de antwoorden en dan lijkt het alsof Deyo bij de camera komt huilen om z'n mamie, maar in feite legt de journalist hem de woorden in de mond. En de titel van AS werkt ook niet mee, die focussen zich op 20 sec vh interview ipv op de overige 100 sec over de wedstrijd.
4 0
Michelinho
Zo ging dat ook met Kluivert die zichzelf een compliment zou geven, wat hem ook in de mond gelegd werd. Meer dan de kop lezen is er bij velen niet bij, laat staan dat men even doorklikt naar het originele artikel/filmpje.
2 0
OKP-AFCA
Hij mist zijn familie en teamgenoten toch anders?
Anders dus.. eigenlijk mist hij ze bij Ajax ook maar dan anders.
0 -1
trodat4030
Misschien ook tekst lezen ipv een (slecht gekozen) titel. En nóg beter, kijk gewoon het interview zelf terug, dan snap je de context ook..
0 0
zuidzuid
Tis Groningen maar... niet china.

Hoop dat ie t anders verwerkt dan zn broer.
Te makkelijk?
2 -3
MisterAFCA
Jammer voor Zeefuik maar ben bang dat Groningen wel zijn niveau is. Hoop dat ik ongelijk heb natuurlijk.
1 -1