Zeefuik: 'Niet gekomen om niet te spelen'

BVeenstra, 03-02-2018 om 13:55, 6847 views, FC Groningen |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De door Ajax aan FC Groningen verhuurde Deyovaisio Zeefuik heeft zich vrijdagavond direct laten gelden bij zijn nieuwe club. In het uitduel met Vitesse mocht Zeefuik een kwartier voor tijd invallen en de verdediger liet meteen zien wat het Groningse publiek kan verwachten: een bikkelaar.

'Of ik tevreden ben? Ja, ik heb wel laten zien dat ik aanvallend mijn steentje kan bijdragen. Dat ik een bikkel ben, van vechten houd', vertelt hij op de website van FC Groningen. 'Jammer van het resultaat natuurlijk, maar we blijven door bikkelen', aldus Zeefuik, die al snel tegen een gele kaart aanliep. 'De bal kwam ertussen, dan moet je niet uit het duel gaan. Jammer dat ik dan die gele kaart pak, het was niet bewust.'

Pas twee dagen was Zeefuik in Groningen of hij mocht zijn debuut al maken van trainer Ernest Faber. 'Het voelt wel lekker, ja. Dat ik gelijk speelminuten krijg, voelt fijn. Maar ik ben ook niet gekomen om niet te spelen. Ik wil graag minuten maken', vertelt de verdediger, die wel baalt van de nederlaag bij Vitesse. 'De eerste helft was niet goed, we voetballen niet echt. Toen Bacuna erin kwam, kwam er meer voetbal in. Ook in de tweede helft was het niet goed, maar we waren wel beter dan Vitesse', vertelt Zeefuik, die verwacht deze week uitgebreid kennis te gaan maken met trainer Faber.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Piejotter
Die zien we nooit meer terugggggggg
1 -3
Koenniiee
Vervanger van Kane. Hoe groot verschil in type spelers wil je hebben? Ik snap sowieso niet dat een elftal dit soort spelers haalt of opleidt. Je hebt er echt alleen wat aan als je een voorsprong moet verdedigen (beetje flauw om telkens te refereren aan Rosenborg-uit) of een rode kaart krijgt (Kenny Tete scenario in de EL vorig seizoen), maar je komt er totaal niet mee aan het voetballen.

Hoe betere voetballers je hebt, hoe beter je in balbezit blijft en hoe minder je hoeft te verdedigen. Haal je van dit soort spelers dan vraag je om defensieve acties omdat je minder goed positiespel en balbezit kunt spelen. En als vanzelfsprekend is geen enkele (pure) verdediger 100% solide en dus kun je er beter voor zorgen dat je zo min mogelijk van dit soort acties hoeft uit te voeren.

Daley Sinkgraven 'types' tien keer liever dan Zeefuik/Tete. Mijn smaak. ;)
0 -3
gras
Eenzijdig denken weer. Je negeert inconvenient truths zoals dat Tete ook in andere wedstrijden indruk maakte tegen Europese tegenstanders, zoals Lyon thuis, K'hagen thuis en uit.

Heeft dus niets met een rode kaart te maken. Hij bracht niet alleen verdedigend meer zekerheid en rust, in plaats van de ellebogende en shirtjestrekkende Veltman, maar ook aanvallend.

Alles hangt van je systeem af en de manier waarop je dat invult. Niet zozeer punt naar voren of achteren, maar wie je tot mandekkers maakt.

Het feit dat jij dat achterwege laat, laat zien dat je veel te veel in theorietjes denkt en niet naar een echte veldbezetting.
0 0
Piejotter
Tete is aanvallend prima, had hem graag nog bij Ajax gezien.
2 0
Ozymandias
Zeefuik heeft vorig seizoen bij Jong Ajax laten zien dat hij ook aanvallend een toegevoegde waarde is. Hij kwam (zeker in de tweede seizoenshelft) elke wedstrijd vaak over de rechtsbuiten heen om als hij aan de bal kwam die vervolgens bal laag (waar Keizer van houdt) voor te geven.

Dit seizoen heeft hij door een gebrek aan wedstrijdritme het niveau van vorig seizoen nog niet kunnen halen maar het is gewoonweg niet waar dat Zeefuik aanvallend niets aan het spel toevoegt. Hij is duidelijk nog niet klaar voor het eerste van Ajax maar ik zou hem nog zeker niet afschrijven.
4 -1
Koenniiee
Het gaat mij niet eens om wat hij aanvallend brengt, maar om wat hij voetballend brengt. Dat is een verschil. Een verdediger beoordeel is ok drie aspecten: defensief, aanvallend en voetballend. Vandaar ook dat ik in het Veltman-kamp zat, die voetballend gewoon veel beter was. Al zie ik Kenny's waarde, vooral als invaller wanneer je een voorsprong moet verdedigen.

Als ik de tegenstander was zou ik elke opbouw dwingen richting Deyo en het liefst met een moeilijke pass. Dat is een garantie voor balverovering. Techniek is belabberd, koppel dat aan de passing en inzicht. Leuk die run dan, soms. ;)
0 -2
Ferd
Sommige trainers houden gewoon van pure verdedigers en risicoloos voetbal. Niet ieder team kan leuk voetbal spelen.
0 0
Koenniiee
Het positiespel van Groningen lijkt sowieso al nergens op. Ook niet met Kane en Warmerdam als backs. Dan is het vechten tegen de bierkaai, of je nou met goed voetballende of defensieve backs speelt.
0 0
JesusZoonVanGod
Dus wel gekomen om wel te spelen. Succes en ik hoop dat je dezelfde weg kunt bewandelen als Jan en Daley.
1 0