Infantino vindt het tijd voor 'transferrevolutie'

BVeenstra, 24-01-2018 om 07:45, 28467 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

FIFA-voorzitter Gianni Infantino vindt het tijd voor een 'transferrevolutie'. Dat laat de preses weten in een uitgebreid interview met Voetbal International. Volgens de Zwitser moeten wij - Nederlanders - ook niet te pessimistisch zijn over de staat van het Nederlandse voetbal.

'Ajax speelde vorig jaar nog een Europese finale tegen Manchester United. Maar wij zien bij de FIFA uiteraard ook wat er gaande is. Meer evenwicht in het transfersysteem en de competities heeft prioriteit', aldus Infantino, die wel denkt dat het haast onmogelijk is voor Ajax om ooit nog de Champions League te winnen. 'Het systeem is zo gegroeid dat historische bolwerken als Ajax uit de markt zijn geprezen en zich de beste spelers niet meer kunnen veroorloven. De Europa League winnen daarentegen lijkt me nog wel realistisch. Dankzij een gelijker speelveld is dat toernooi onvoorspelbaarder. Een goede tactiek, een goede coach en een beetje geluk kunnen daar nog het verschil maken.’

Een reden voor deze ontwikkeling is het transfersysteem, waar de FIFA verantwoordelijk voor is. Infantino is van mening dat kritisch moet worden gekeken naar transfersommen, maar ook naar salarissen. Hij denkt dan ook aan een salarisplafond. ‘Zo’n salarisplafond kan op verschillende manieren worden ontworpen. Ik denk eerder aan een maximum beloning per team dan aan een maximum per individu. Clubs behouden dan de vrijheid te bepalen aan wie ze het geld uitgeven, maar worden wel geremd om eindeloos spelers die ze niet eens opstellen bij de concurrentie weg te halen. In de Verenigde Staten is dat succesvol. Daar zijn nog steeds toppers die heel veel geld verdienen, maar tegelijkertijd zijn de kwaliteitsverschillen tussen teams kleiner.'

Ook vindt Infantino dat de transfermarkt ruim voor de start van de competities dicht moet. 'Het probleem is dat de competities in Europa niet tegelijk beginnen. Nu zie je clubs soms drie sleutelspelers verliezen terwijl ze niemand meer terug kunnen halen. Daar stoor ook ik me aan. De vraag is: kunnen we de speelkalenders compleet harmoniseren? En zo ja, wat moet dan de datum zijn?', vraagt hij zich terecht af.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
4-3-3
Even een klein spiegeltje voor de top drie in NL: Ze eisen in Nederland zelf ook het grootste deel van de tv gelden op. Maar als andere landen dat doen ten opzichte van NL via de CL is het opeens oneerlijk? Iets met een splinter, een balk en een oog, geloof ik... Het (geld)systeem is sowieso rot, tijd voor verandering.
0 0
afcas
ik snap nooit hoe de wereld zo enorm geilt op het kapitalisme, maar zodra het op sport aankomt opeens de grootste aanhangers van het communisme worden.
1 -1
4-3-3
Alleen de rijkste 1 procent geilt terecht op kapitalisme, de meesten lijden er alleen maar onder maar zijn te murw gebeukt om het door te hebben.
0 0
Oliveira
Bedrijfsleven is sowieso geen democratie. Grote probleem dat ik heb met werken in deze samenleving. Je bent geforceerd om deel te nemen aan de "daily grind"zonder zelf enig invloed op te kunnen uitoefenen.
1 0
RusselWestbrook
We moeten de salary cap in de VS ook niet te romantisch bekijken. Competities liggen daar regelmatig compleet stil omdat de spelers nog meer geld willen en de eigenaren/league dit niet wil geven. Gewoon ordinaire CAO-conflicten.
0 -1
Ajaxtrouw
Veel geklets maar er gaat niets veranderen, de financiële belangen zijn veel te groot.
0 0
Youri08
Enorm gevoel van hypocrisie overvalt me als ik dit lees. Dit was toch de man die niet akkoord ging met een riant salaris maar een zonnekoningen vergoeding a la Blatter wilde? FIFA en UEFA hebben zelf de laatste jaren ongebreideld de voetbal industrie gefaciliteerd om het het miljarden spel te laten worden wat het nu is. Zich uitgebreid laten fêteren door rijke Russen en olie hoofddoeken uit de woestijn. Al die jaren nooit met een idee of verplichting gekomen om de historische bolwerken te beschermen en dan nu dit jammer vinden en dat graag anders willen zien. Fuck you.
4 0
trainerdv
Als ze zorgen voor een eerlijke Champions League is dat genoeg! Gewoon de winnaar van elk Europees land zonder kut-uitzonderingen en voorrangsregelingen. Moet je zien hoe snel het voetbal weer 'eerlijk' is.
3 0
Bensco
En die “drafts” dan in zoals in de US of A? Is dat niks? Schijnt het hele voordeel van rijke clubs tijdens de transferperiodes om zeep te helpen.
0 0
afcas
je snapt dat de hele sportcultuur in de vs anders is? daar leren die sporters het sporten op school in plaats van bij een club en de beste van de beste komen uit die scholen dmv die drafts bij profclubs te spelen. dus op die manier is het al onhaalbaar. daarnaast is dat allemaal 1 land. qua infrastructuur is dit nooit voor de hele wereld te regelen.
0 0
RusselWestbrook
Opleiding van sporters wordt in de VS gedaan door scholen. Geen enkele club heeft een jeugdopleiding.
0 0
WZAWZDB1900
Gast hoe the fuck wil je dat regelen?
0 0
trainerdv
Wat een boef. In plaats van het eerlijker te maken (namelijk door eerlijke toernooien de organiseren), gaat het weer over de randvoorwaarden. Als de Champions League een eelrijk toernooi is, kan Ajax hem winnen. Zoalang de rijken bepalen hoeveel plaatsen een land krijgt, zal alles alleen maar een druppel op een gloeiende plaat zijn.
1 0
RusselWestbrook
Buitenlander regels helpen ook voor geen meter:

-de echte toppers gaan nog steeds naar het buitenland, je houdt middelmaat over in Nederland
-diezelfde toppers worden versneld genaturaliseerd om de regels te omzeilen. In een land als Spanje (waar je regels mbt niet-EU spelers) doet hier al niet zo moeilijk over.
1 -2
El Toro
Ben t met je overige argumenten hier eens, maar niet met deze. De goudhaantjes zullen nog steeds vertrekken, maar waar de laag hier net onder nu ook vertrekken, zullen clubs dan wel 3x nadenken voordat ze iemand aantrekken. Bovendien zal iemand uit het buitenland er direct moeten staan, dus kunnen jonge talenten langer spelen bij ons. Ik denk dat het dus een goede ontwikkeling zou zijn voor Nederland, maar niet zozeer voor Ajax, omdat we zoveel internationale jongens in de jeugd hebben rondlopen.
1 0
RusselWestbrook
Engelse clubs halen spelers nu al zo jong mogelijk zodat ze zo snel mogelijk als 'Engelse' speler op de spelerslijst mogen.

Dat zal alleen naar erger worden.
1 -1
flithje
denk oprecht dat ze dan langer in Nederland zullen blijven, tenzij het plafond nog steeds onbetaalbaar wordt voor Nederlandse begrippen. Zo Zou zo'n jonge als klaassen nu tegen het plafond aan groeien. En zal everton dat bedrag ook moeten betalen. Denk dat er dan wel 2x over nagedacht zal worden.
1 0
ajax4ever01
Mooie woorden maar ze laten de huidige grote clubs gewoon machtig blijven op financieel gebied. Voetbal is naar de klote.
0 0
RusselWestbrook
Voetbal is springlevend en nog altijd groeiend.

Ajax kan niet meer met de wereldtop mee, maar daardoor is het voetbal nog niet dood.
0 -1
ajax4ever01
Op sportief gebied is het naar de klote omdat het alleen maar zakelijker is geworden waar zeer veel geld bij komt kijken, bij het laatste ligt de focus teveel
2 0
ajax4ever01
Op sportief gebied is het naar de klote omdat het alleen maar zakelijker is geworden waar zeer veel geld bij komt kijken, bij het laatste ligt de focus teveel
0 0
RusselWestbrook
Loze woorden van Infantino. Een eerlijke salary cap instellen is onmogelijk (probeer maar eens een werkbare salary cap te vinden waar zowel Ajax als Heracles zich in kan vinden als voorbeeld).

Salary cap werkt in de VS omdat ALLE clubs rijk zijn.
3 -1
driesterren***
Ze zijn daar veelste laat mee! Hoe willen ze dat nu nog gaan doen dan? Ik zou geen stuiver van mijn salaris inleveren! Eerst 10milj verdienen en straks nog minder dan de helft! Trapt toch niemand in!
0 0
fanforeffer
Ik bedenk mij ook dat dit een vals voorstel is van de fifa ;zij doen er alles aan om de rijke clubs rijker te laten worden en daarmee ook zichzelf.
0 0
niquedegraaff
Op den duur wordt het ook saai om elke keer dezelfde teams in te moeten aanschouwen na de winter. Diversiteit is weg in de CL. En dat gaat op den duur ook vervelen. (lees: minder kijkcijfers, lees minder inkomsten)
0 0
fanforeffer
Elk land 2 deelnemers aan de Cl en het tv geld gelijkmatig over alle deelnemende landen verdelen.
en een maximaal aantal contract spelers.
1 0
MankeNelis
Kale bats ziet eindelijk ook dat je de CL finales kan voorspellen. We gaan zien of dit een van de roze balonnen is die FiFa af en toe op laat.
2 0
D4nny
Wat betekend dat, roze ballonnen?
1 -1
Suarez16_
Misschien een idee om de afvallers uit de CL niet naar de EL te doen? Vorig jaar hadden we nog mazzel dat het niet hele goed waren, maar dit jaar Dortmund, Atletico en Napoli bijvoorbeeld.
2 0
ajax2004
En het is toch van de zotte dat in de Champions league de Champions voorrondes moeten spelen, maar de nummer 4 uit de pl direct geplaatst zijn.
0 0
RusselWestbrook
Nee, want de nummer 4 van Engeland is beter dan de kampioen van Nederland.
0 -1
MelleAfca
En dat komt op zijn beurt weer door die regels. Zie het als een vicieuze cirkel ;)
1 0
gi0vanni
Inderdaad een bezopen regel. De nummers 3 en 4 zouden er gewoon helemaal moeten uitvliegen. En of deze regels van de fifa baas realistisch zijn weet ik niet. Denk het niet want het gaat alleen nog maar om de centjes.
0 0
gi0vanni
Inderdaad een bezopen regel. De nummers 3 en 4 zouden er gewoon helemaal moeten uitvliegen. En of deze regels van de fifa baas realistisch zijn weet ik niet. Denk het niet want het gaat alleen nog maar om de centjes.
0 0
Amsteraaij
Luchtkastelen.. heerlijk toch. Zelfs Blatter heeft weleens dit soort dingen geroepen

Blatter blaast plan over maximum aantal buitenlanders nieuw leven in

http://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=212731
0 0
WesleySonck
TJa hoe ga je een salarisplafond invoeren... Wereldwijd? Europees? En dan een vast bedrag, of een percentage van de omzet? Mag dit van de EU? Hoe ga je voorkomen dat spelers een laag salaris maar hoge bonus / secundaire sponsorinkomsten etc krijgen? Nog een lange weg te gaan dus.
0 0
4xEC1
Wat hoop ik zo dat dit geen loze woorden zijn van deze man. In ieder geval hoopvolle en wijze woorden waarop ik die boef Sepp Blattler in al de jaren nooit heb kunnen betrappen.
1 0