Reiziger: 'Kühn is een groot talent'

giobelloni, 23-01-2018 om 12:00, 16987 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Michael Reiziger denkt dat Ajax’ aanwinst Nicolas Kühn een groot talent is. Dat vertelt de trainer voor de camera van FOX Sports maandagavond. De 18-jarige aanvaller kwam afgelopen week over van RB Leipzig.

De jonge Duitser was echter nog niet wedstrijdfit waardoor was besloten hem nog niet op te nemen in de selectie voor het duel met Cambuur. Toch zag Reiziger tijdens de trainingen al wat van de kwaliteiten van Kühn. 'Hij is een groot talent met een fantastische techniek. Het is een heel explosieve speler die ook heel makkelijk kan scoren.'

Kühn tekende afgelopen week een contract dat hem tot 2021 aan Ajax verbindt. De Duitser die overkwam van RB Leipzig sluit bij Jong Ajax aan en hoopt volgend seizoen aan te sluiten bij het eerste elftal.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Jongens, ik heb het elders ook gezegd; deze jonge is eerste jaars A speler. Nog jonger dan Lang. Nog jonger dan Danilo. Jonger dan Ylatupa en Pasquali. Waarom, moet hij meteen in Ajax 1 en dan beslissend zijn in het kampioenschap? Laat hem toch dit weekend in O19 een pot spelen met Ylatupa, en Danilo. Als dat een beetje loopt dan in Jong. Hij is heel ambitieus en denkt als Kluivert het kan, kan ik het ook. Maar je moet oppassen met onrealistische verwachtingen. Hij heeft getekend tot 2021 weet je nog?
1 -1
chuckie88
Johnsen verhuren (begon erg sterk maar zakt nu naar bedenkelijk nivo, zie iets van Fischer en of cerny in hem terug, heel veel onrust en weinig controle in zijn acties) en Kuhn doorschuiven naar 1 en minuten laten maken in Jong
0 -11
Pheadrus
Lekker chuckie; meteen na een half jaar door selecteren. Heb je eigenlijk een vaste relatie? Of gooi je de partner er uit bij de eerste tegenvallende prestatie?
1 -1
ck69
lekkere vergelijking pik
0 0
Schip
Ja, dat is echt goede reclame voor je beleid. Een groot talent losweken bij een andere club en na een jaartje al weer verhuren, omdat hij even wat minder presteert.
5 0
altijdwelwat
Even wat minder ? Heeft alleen in september 2x een redelijk niveau laten zien , de rest was echt rampzalig hoor. Snap nu ook wel dat hij zijn debuut bij Heerenveen nog niet had gemaakt.
0 0
jwbAFCA
Kühn zit in FIFA18 meteen bij de selectie van Ajax 1. Best apart!
4 0
fc Barcelona_ke
Hij had sinds augustus al de selectie van rb leipzig, is dus transfeert naar ajax...
0 0
jwbAFCA
Kom jij ook uit Duitsland?
0 0
gi0vanni
Niets mis mee. Fifa is niet realistisch dus mooi dat je de nieuwe aankopen ook kan opstellen.
3 0
Duif63
Hopelijk is hij snel fit. Ben helemaal klaar met die Johnsen.
5 -6
Van Reenen
Misschien een kleine dip? Hebben meer jonge spelers last van en deze jongen kwam van een dorps clubje. Heerenveen traint niet op het niveau van Ajax, dus gewenning kan ook het probleem zijn. Geduld is een schone zaak, zeggen anderen meestal.
5 -2
DanielAFCA
waarom als ik vragen mag?
0 0
Duif63
Heb het eerlijk gezegd van begin af aan niet in hem zien zitten en dat wordt iedere keer bevestigd. Onbegrijpelijk dat Kraay jr. hem zo gehypet heeft.
7 -1
DavidFerr
Zijn eerste wedstrijden in Jong Ajax waren wel heel sterk. Met ook een paar goede goals. De laatste maanden speelt hij wel heel zwak.
0 0
Wereld
Ik heb niet al zijn goals gezien, maar bij enkele goals had ik vooral mijn twijfels over het verdedigen en keepen van de tegenstander.
Zo geweldig waren zijn 'dribbels' niet en veel snelheid maakte hij daar ook niet bij.
Denk dat het hem niet zou lukken in de Eredivisie, al helemaal niet bij Ajax.

Ook die mooie goal die door Kraaij werd uitgelicht, hoe die er langs mocht lopen... Nee, dan vind ik wat Younes en Kluivert doen veel beter.

Daarbij opgeteld zijn zwakke debuut (hopelijk door de zenuwen) zie ik het niet in hem zitten.
1 0
Gonzo
Dan geef je hem dus bij voorbaat geen kans. zonder enig beeld van hem te hebben staat je mening al vast. Weer een speler afgebrand...
0 -1
Ajax#1900
Hij speelt heel matig de laatste tijd.
1 -1
insectenverdelg
Dat zie ik ook. En t ziet er nonchalant uit
Maar ik denk dat hij er zelf ook van baalt. Ik ben dus niet klaar met m, maar hoop dat hij snel wel progressie kan maken ipv dat ook klaar met hem ben.
3 0
Ajaxvooraltijd
Ik ben er alleen niet zo'n fan van om dit soort aanwinsten te verkloten in de JL. Ik zie spelers eigenlijk niet beter worden bij Jong-Ajax, eerder slechter.
2 -16
DavidFerr
Van de huidige basisspelers zijn er toch flink wat spelers die hun eerste prof ervaring in de Jupiler League hebben opgedaan.

De Ligt - 17 wedstrijden
Van de Beek - 35 wedstrijden
Frenkie de Jong - 46 wedstrijden
Onana - 39 wedstrijden
Kluivert - 8 wedstrijden
1 0
ambtenaar
Kan je ook voorbeelden noemen die slechter zijn geworden bij jong Ajax ?
2 0
chuckie88
Nee vriend, je kan beter net zoals Feijenoord met het 2e elftal 7 wedstrijdjes spelen tegen Heracles 2 en Den Haag 2 en dan daar 6 van verliezen. Gisteren verloren ze met 5 eerste elftalspelers thuis met 0 - 3 van Excelsior 2..... daar worden jonge spelers beter van.
voor de overgang van O19 naar eerste elftal is de JL een prima oplossing. Je ziet door de weerstand jonge spelers beter worden of hun tekortkomingen worden blootgelegd.
Voor jongens als Noa lang en Mitchel bakker een prima leerschool.
8 -1
MosesD
Is JL nou wel of niet beter dan beloftencompetitie wordt niet helemaal duidelijk in je verhaal. Ik denk dat spelers meer leren in JL dan in beloftencompetitie, maar wellicht vind jij dat ook.
1 0
chuckie88
Yep, ik vind voor de ontwikkeling van jonge spelers de JL een uitkomst. Alleen gisteren al laat zien hoe wisselend het spel en dus de weerstand kan zijn in 1 wedstrijd. Eerste jaar van jong Ajax en PSV in de JL was erg wisselvallig, vorig jaar al stuk stabieler, Nu met vrijwel alleen jonge spelers weer een stap gemaakt. Maar in de wedstrijd tegen Cambuur gisteren laat de tekortkomingen van dit soort jonge spelers nog maar eens zien. Daar leren ze uiteindelijk veel meer van dan de belofte teams competitie. Ambiance, toeschouwers, druk, fysiek veel groter
1 0
3sterren
Bovendien spelen in de JL veel voormalige eredivisie clubs, en zelfs een team waartegen Ajax 1 nog een kampioenschap heeft verspeeld ...
2 0
Ferd
Ja, Frenkie en Dolberg zijn echt slechter geworden bij Jong......pffffff. En dan Onana, die is het keepen helemaal verleerd bij Jong.
1 0
Rood Gevaar
Ik weet niet of je Jong Ajax keek, maar Onana stond daar echt te grabbelen.
Dat hij zo goed keept had ik echt totaal niet verwacht en ik denk, op jou na, niemand
0 -1
NoPants
Dan zou je kunnen stellen dat onana dat grabbelen afgeleerd is in de JL, toch?
1 0
trodat4030
Dolberg heeft geen minuut in Jong gespeeld, kwam rechtstreeks uit de A1 naar t 1e..
8 0
Suarez16_
De Ligt, De Jong, Van de Beek, Tete, Bazoer?
2 0
insectenverdelg
Tuurlijk wel. Ook hij moet zich bewijzen. En ik zie juist wel progressie dankzij de JL. Spelers worden eerder volwassen. Als je echt zo goed bent, kan t snel gaan van jong naar het 1e. Kijk naar de Ligt
5 0
Sunstridr
Eerlijk gezegt zou ik het vreemd vinden om een speler die 18 is, en geen wedstrijd voor Jong of de Reserve van RBL gespeeld, in de eerste te zeten.
Ja, hij is een talentenvol aanwinst maar op zijn leeftijd heeft hij speeltijd nodig, niet op de bank zitten.
4 0