'Reken mezelf het tweede tegendoelpunt aan'

giobelloni, 23-01-2018 om 11:10, 7856 views, FOX Sports | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Carel Eiting weet niet waar het aan ligt waardoor Jong Ajax het niveau niet een hele wedstrijd kan vasthouden. Dat vertelt hij voor de camera van FOX Sports na het met 3-2 gewonnen duel met Cambuur. Eiting was zelf ongelukkig betrokken bij het tweede doelpunt van Cambuur.

Volgens de spelmaker is het wellicht de stand die daarbij een duit in het zakje deed. 'Bij 3-0 kan je eigenlijk zeggen dat je in een fase zit waarin de wedstrijd beslist is, maar dan komen we in de tweede helft toch heel laconiek de kleedkamer uit. Toen suste het in en dan is het heel moeilijk om daar weer uit te komen, terwijl op het spel van de eerste helft echt niets aan te merken was.'

Zelf speelde Eiting een rol bij de 'comeback' van de Friezen. Hij verloor de bal vlak voor de eigen zestien, na een moeilijke bal van Zeefuik. 'Ik kon niet veel anders doen dan wat ik nu deed, maar ik reken het mezelf wel aan. Zo’n goal komt niet uit het niets. Dan moet ik zorgen dat er meer rust komt in de ploeg dat er meer gevoetbald wordt. Ik ben inderdaad een van de leiders in het veld dus dan ga je bij jezelf als eerst te rade waarom het niet loopt.'

Tenslotte reageert de Amsterdammer op zijn situatie bij Ajax. 'Vorig jaar speelde ik alles bij Jong, maar nu alleen nog maar op maandag. In principe is één wedstrijd in de week genoeg om me te laten zien en op de training bij het eerste leer ik ook veel, dus ik heb niets te klagen. Ik moet gewoon gas blijven geven.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
petwes
Ik denk dat hij het wel gaat redden, heeft alleen wat meer tijd nodig. Heeft fysiek wat zwakke punten, maar zal altijd als onderdeel van het middenveld gezien gaan worden. Zeker een goede rol bij Ajax 1 mogelijk,, echter als hij niet komend seizoen veel minuten bij Ajax 1 kan maken, dan kan hij beter verhuurd worden, want nu is zijn ontwikkeling aan het stagneren. De Jupiler League was perfect voor hem na de A'tjes, maar inmiddels te laag niveau om zich verder te ontwikkelen.

Als Ajax 1 volgend jaar op drie fronten actief is zou hij zeker vaker tegen de mindere eredivisieclubs opgesteld kunnen worden, zodat de andere middenvelders kunnen rusten.

Siem de Jong vind ik vrij nutteloos gezien het niveau waar we naar toe willen.
0 0
Champy
Heeft eigenlijk iets vergelijkbaars met Blind. Die laatste stap naar het niveau van Ajax 1 wordt belemmerd door zijn fysieke eigenschappen.
Op die leeftijd had Blind een jaar bij Groningen achter de rug, en Eiting 2 jaar in de JL.

Blind mag Frank De Boer wel bedanken voor de kans die hij steeds kreeg en zo werd ie ook beter totdat zijn lichaam eindelijk mee wou tot op een zekere niveau.
Ik denk dat iedere trainer gewoon fan is van Eiting. Die jongen is technisch gewoon goed, tactisch sterk en praat overal mee. Als hij de trainer aan z'n kant krijgt, zal ook hij steeds die kans gaan krijgen.
0 0
altijdwelwat
Leuk verhaal maar Blind was en is echt nog wel een stuk atletischer als Eiting. En dat hij gezellig meepraat maakt hem niet meer geschikt voor Ajax 1. Tactisch sterk is leuk , maar als je lichaam vervolgens niet uit kan voeren wat er moet gebeuren is een stuk minder leuk.
2 0
Mocrodammerr
Eiting is gewoon een hele matige speler.
3 -10
Ozymandias
Wat een onzin, Eiting heeft een gebrek aan atletisch vermogen maar qua voetballende kwaliteiten en spelinzicht is Eiting een toptalent. De vraag is of hij die kwaliteiten ver genoeg kan ontwikkelen om zijn gebrek aan atletisch vermogen goed te maken. Belangrijk daarin is niet alleen de individuele ontwikkeling van Eiting maar ook de vraag of hij in een elftal terecht komt wat goed druk zet. Eiting is in de omschakeling namelijk wel goed als zijn team direct druk vooruit zet. Op het moment dat het elftal achteruit gaat lopen wordt Eiting kwetsbaar.
1 0
Mocrodammerr
jij mag het onzin vinden. maar het blijft nog altijd mijn mening. hij is een matige speler die op alle fronten tekort komt. Als we als ajax zijnde tevreden zijn met het talent van Eiting, kan je de opleiding morgen opdoeken. leg de lat hoger.
3 -5
Ozymandias
Dit vind ik altijd zulke domme opmerkingen. Niet elk talent kan van het kaliber Nouri zijn maar Eiting is wel degelijk een speler met wiens ontwikkeling Ajax tevreden mee kan zijn. Hij heeft een hoge handelingssnelheid doordat hij zijn geweldige spelinzicht koppelt aan een goede functionele techniek. Hij heeft maar één zwakte en dat is zijn gebrek aan atletisch vermogen. Als hij dat niet had gehad was hij nu waarschijnlijk al doorgebroken want op elk ander gebied is hij het eerste van Ajax waardig.
1 0
Mocrodammerr
allemaal nonsens argumenten die ik niet herken op zijn gebrek aan atletische vermogen na. hij komt gewoon op alle fronten tekort.. Daar ligt het probleem bij vele ajacieden "we mogen tevreden zijn met zijn ontwikkeling". Nee we mogen niet tevreden zijn, goed is niet goed genoeg. Bij Ajax moeten we de lat veel hoger leggen.
2 -3
BariAFCA
Als je zo’n verschrikkelijke ziekenhuis bal aangespeeld krijgt van Zeefuik. Aanname was vervolgens niet top waardoor je tegenstander meteen weg is.
2 -1
leppe
Die tweede goal is hem toch amper aan te rekenen? Ik zie niet wat hij anders had kunnen doen met zo’n ziekenhuisbal.
0 -1
PeterVKV
Eiting is niet van het niveau Donny/Frenkie. Die staat er niet ineens volgend jaar. Een jaar uitlenen aan een goede eredivisieclub lijkt me het beste. Dan moet hij het laten zien. En dan kan hij hopen op het scenario Ronald de Boer/Jan Verthongen. Maar meer dan hoop is het voor mij vooralsnog niet.

Zelfde geldt voor Zeefuik. Als een andere eredivisieclub hem nog wil hebben.........
5 -2
Suarez16_
Ook heerlijk aangespeeld door Zeefuik....
2 -1
kevinyounes11
wou t net zeggen.. wat een domme bal..
0 0