'In de tweede helft alleen reageren ipv anticiperen'

giobelloni, 23-01-2018 om 10:45, 3968 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Michael Reiziger gaat de komende tijd werken aan de consistentie van Jong Ajax. Dat vertelt hij voor de camera van FOX Sports na het gewonnen duel met Cambuur. Na een goede eerste helft volgde een hele zwakke tweede helft.

Het was niet de eerste keer dat Jong Ajax ineens een stuk minder speelde in de tweede helft. 'Dit is al meerdere keren gebeurd en daar moeten we echt aan werken. Je merkt dat met zo’n voorsprong (3-0 bij rust red.), de spanning verdwijnt bij de spelers en dan wordt het slordig. Het was in de tweede helft alleen maar reageren in plaats van anticiperen, de scherpte was in de tweede helft gewoon veel minder', aldus Reiziger.

Toch is daar volgens de trainer niet echt op te trainen. 'Dit moeten we gaan bespreken. Hoe krijgen we het spel weer terug als het de tweede helft niet begint te lopen? Misschien is dat het beetje ervaring dat ze missen, maar daar is dit team natuurlijk voor.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fanforeffer
Het wordt echt voetballen als een kip zonder kop . heel veel/alle ballen werden zonder enig nadenken ergens heen geschoten. vaak stond daar niemand van ajax bij de eindbestemming in de buurt. onbegrijpelijk. is het niet eens tijd dat er ook bij jaj een man met ervaring gaat rondlopen die de jonge gasten eens terecht kan wijzen.van dit soort honkie tonkie voetbal leren ze toch ook niks.
0 -1
DavidFerr
Waarom zou je daar een ervaren speler bij zetten. Jong Ajax is er juist voor om die jonge gasten dit soort zaken te laten verbeteren.

Laat ze lekker dit soort fouten in Jong Ajax maken en daar van leren. Degene die het eerste halen zullen dan rijper zijn en beter presteren.
0 0
Ozymandias
Jong Ajax deed/doet het geweldig onder Keizer en Reiziger maar je kan niet verwachten dat het als een echt team speelt aangezien ze elke wedstrijd met een andere opstelling (moeten) spelen. Keizer had dan nog de mazzel dat veel van de spelers waar hij mee werkte al jaren met elkaar samen hebben gespeeld waardoor ze op automatismes konden terugvallen. Reiziger heeft dat niet en daardoor is het voor hem bijna onmogelijk om een echte lijn in het spel te brengen. Het gaat er dan ook voornamelijk om of de spelers individueel (tactisch) beter worden en dat kunnen we na een half seizoen nog niet inschatten.
0 0
altijdwelwat
Begin 2e helft krijg je nog gewoon 4 uitstekende mogelijkheden ( 2x Cassiera , 1x de Wit,1x Zeefuik) , alleen de verdediging en het middenveld zijn kwetsbaar als de tegenstander er in gaat geloven. Veldspel werd er na de wissel van Lang ook niet beter op, dat die Johnsen mocht blijven staat is voor mij een raadsel.
2 0
Ozymandias
Ik begrijp waarom ze Zeefuik centraal in de verdediging zetten (om hem verdedigend positioneel beter te maken) maar Jong Ajax wordt daardoor verdedigend wel kwetsbaar. Zeefuik is namelijk een rechtsback die het verdedigend van zijn felheid moet hebben maar als centrale verdediger trekt hij daardoor vaak gaten in zijn eigen verdediging.

Ik begrijp niet waarom Kemper nog geen vaste basisplaats naast Bergsma centraal achterin heeft. Dat is qua potentie de beste centrale verdediger (Wober en De Ligt niet meegerekend) die Ajax in de 1997-2000 lichtingen heeft rondlopen. Een verdediging met (v.l.n.r.) Bakker, Kemper, Bergsma en Zeefuik zou Jong Ajax verdedigend een stuk stabieler maken.
1 0
altijdwelwat
Ben ik met je eens vind Kemper ook de meest constante verdediger die er in die lichtingen rond loopt
1 0