Kluivert: 'Ziyech op leeftijd dat hij stap wil maken'

giobelloni, 23-01-2018 om 08:35, 17210 views, Goal.com | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Justin Kluivert denkt dat Hakim Ziyech nu wel op een leeftijd is gekomen waarbij hij kijkt naar een volgende stap. Dat vertelt hij in een interview met Goal.com. Tevens weet Kluivert dat het noodzakelijk is om dit seizoen kampioen te worden.

En die kans schat de 18-jarige vleugelaanvaller hoog in. 'We moeten kampioen worden, dat is het enige waar we voor moeten vechten. Als we zo blijven spelen zoals in de tweede helft tegen Feyenoord, dan denk ik dat we PSV nog wel in kunnen halen.' Het is noodzakelijk om ook volgend jaar weer een gooi te doen naar Europees voetbal, iets waar Kluivert vertrouwen in heeft. 'Ik denk dat we Europees weer zouden kunnen presteren met dit team, maar het blijft lastig om te zeggen. Met wat er rondloopt valt er veel te halen volgend jaar.'

Maar dan moet de selectie wel intact blijven aankomend seizoen. Iets wat volgens Kluivert wellicht moeilijk kan worden. 'Hakim Ziyech is nu 24 en op een leeftijd dat hij de volgende stap wil maken. Als vrienden heb je het met elkaar daarover, maar het is vooral aan hemzelf om zoiets te beslissen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Whatever
Daarom moet Ajax nu weer handelen en Brahim Diaz losweken bij Manchester City U23.

https://youtu.be/WNIB6eojMzs

Onana/van Leer
Kristensen/Orejuela
de Ligt/ Veltman
Wöber/Viergever
Tagliafico/Sinkgraven
F. de Jong/ Schöne
van de Beek/S. de Jong
Ziyech(c)/Diaz
Neres/Kühn
Dolberg/Huntelaar
Kluivert/Johnsen

Ten Hag moet zeggen tegen Ziyech dat hij volgend jaar de leider is van Ajax en dit jonge team aan de hand moet nemen in de Champions League. Aanvoerder maken en laten zien dat hij geschikt is voor de absolute top. Dit is toch een team om te smullen?
1 0
ST
Ik mis een opvolger voor Ziyech in de selectie. Frenkie is een groot talent, maar heeft minder scorend vermogen en creativiteit. Hij is daarentegen een stuk balvaster. In principe was Nouri de gedroomde opvolger. Nu hebben we geen enkele goede linksbenige middenvelder als Ziyech weg valt. Maar wel 5 rechtsbenige middenvelders. Dat klopt niet. Siem of Schöne moeten we proberen te verkopen en ik zou daar een hele goede linker aanvallende middenvelder voor halen. Bijvoorbeeld Labyad, maar liever een linksbenige geweldenaar met een aangenamere mentaliteit.
1 0
Bocarra
De geruchten gaan dat Kluivert mondeling accoord is met de Spurs. Zoals ik al eerder zei; hij gaat niet verlengen en treed in de voetsporen van zijn vader. Die vertrok ook heel erg snel voor het grote geld. Met een rioolrat als zaakwaarnemer kan dat niet anders.
2 0
Oeroeboeroe
Geweldig van al die talentjes, talenten en ander pluimvee dat graag een volgende stap wil maken. Tot nu toe is het ernstig gesteld met alle buitenlandse avonturen van al die voetballers die denken een volgende stap te moeten maken en meestal de tribune warmhouden en domweg niet verder komen (op een enkeling na) . Een volgende stap maken is mi er voor zorgen dat de club waar je nu speelt een volgende stap maakt. Begin jaren 70 (voor velen onbekend maar onbetwist de gouden Ajax jaren) ging men na 1 jaar ook niet lopen miepen. Lekker bij elkaar blijven en zo verder komen. Al realiseer ik me dat de invloed van spelersmakelaars te groot is.
2 0
hakkietjakkie
Ziyech is deze zomer natuurlijk gewoon weg! Zeker als Ajax kampioen word maar vooral doordat hij op het wk gaat spelen (hopelijk natuurlijk als hij fit blijft) met Marokko. Denk dat hij met zijn land wel zou kunnen verassen, die hebben geen misselijk team hoor!
0 0
leeuwenhart
Kluivertje moet zich meer richten op zijn eigen spel en wat minder in het nieuws komen. Bravour is op zich ok , maar niet teveel !
1 -1
Maxwell_5
Waar lees jij in hemelsnaam de bravoure??
0 0
johan_afca
"kluivertje" beantwoord gewoon een vraag van een journalist. Dat hoort bij z'n werk en heeft niets bravoure te maken.
2 0
Babayaka
Moet ie helemaal niet op antwoorden.
Niet zijn zaken.
0 0
chrisjuhhh
Ik weet zeker dat Ziyech er nog een jaartje aan vast knoopt bij europees voetbal
1 0
altijdwelwat
Is die Kluivert nu nog zaakwaarnemer ook ?? Eerst zelf ff bijtekenen , daarna weer lekker praten.
4 -1
Mokum31
Kampioen worden niet in eigen hand met die Duitsers
0 0
PeterVKV
Mocht Ziyech vertrekken dan zou ik een internationaal ervaren 6 halen om achter Frenkie en Donny te spelen. Een goede kandidaat zou Daley Blind zijn. Financieel moet je dan maar eens ver gaan want je hebt daarmee een uitgebalanceerd middenveld om Europa in te gaan.
4 -1
Ozymandias
Ik zou persoonlijk graag zien dat Anita terug naar Amsterdam zou komen. Dat is iemand die het team beter laat spelen door zijn geweldige spelinzicht gekoppelt aan zijn felheid. Het is geen toeval dat Vertronghen alleen goed functioneerde in de periodes dat Anita op '6' stond. Hij zorgde er namelijk voor dat Vertonghen de vrijheid kreeg om mee op te komen. Daarnaast is Anita iemand die (door zijn goed positionering en handelingssnelheid) de opbouw versnelt. Zelfs als hij zelf niet aan de bal komt is hij belangrijk in de opbouw doordat hij ruimtes trekt voor een pass (van een centrale verdediger) naar een half.

Anita had nooit naar Engeland moeten vertrekken maar had naar een Spaanse ploeg (waar er tactisch goed verzorgd voetbal wordt gespeeld) moeten vertrekken. Zeker nu in de Championship komt Anita totaal niet tot zijn recht doordat de bal toch voornamelijk door de lucht wordt gespeeld. Als er één competitie is die totaal niet bij Anita past is het de Championship wel. Trouwens hield hij (voor zijn blessure) als back daar wel goed stand, voornamelijk door zijn felheid en timing in de duels.
0 0
PeterVKV
Ja maar toch, als hij zo goed was geweest, tikte hij ze wel allemaal weg, ook in de Championship. Wat anders dan Blind die al jaren bij ManU speelt.
3 0
Hempie
Inderdaad
0 0
DHNC
Kluivert toch.. Houd je mond toch eens. Dat ging juist zo goed, keep it that way :-)
3 -2
LS16
Mocht Hakim na dit seizoen inderdaad vertrekken dan gun ik het hem van harte en hoop ik dat ie slaagt. Hij is het voorbeeld voor de jeugd om niet na 1 goed jaar in de eredivisie al gelijk te vertrekken, maar je tot je 24/25ste levensjaar doorontwikkelen tot een totaalvoetballer.
5 -1
Erik1966
Kluivert moet wat minder interviews doen. Contract tekenen en voetballen.
4 -2
AjaciedNB
Alleen heeft Marc Overmars al gezegd dat hij gaat tekenen, reden voor Rioolrat om nog een poot uit te draaien aangezien er waarschijnlijk nog geen handtekeningen zijn gezet.
3 0
gras
Ik zie de win-win niet. Ziyech is gewoon fantastisch, op die domme balletjes over 2 meter na dan.

Ik wil met hem kampioen worden en Europees spelen. Een seizoen Europees is echt te weinig. Genoten van deze gozer tegen Schalke, Lyon, K'hagen thuis. Rosenborg mag echt niet zijn laatste optreden zijn.

Op zijn 25e kan hij overal naar toe.
6 0
Daniii
Lijkt mij echt een win-win situatie, Ziyech verkopen voor circa 20/30mil? En Frenkie De Jong op zijn plaatst die er al helemaal klaar voor is.

Dan kunnen we tenminste in de verdediging met De Ligt, Wober en Tagliafico spelen dat ook niet mis is, alleen de vraag blijft Veltman of niet? Ik vind hem althans laatste tijd goed spelen dus voor mij mag die blijven!
1 -2
Lazell
Je zag gisteren aan Veltman (2x) en Tigliafico een paar x dat een opkomende back zo belangrijk is met naar binnen trekkende vleugelspelers. Alleen Veltman is geen 'lopende trein', zoals hij het zelf al benoemd. Hopelijk is die Deense rechtsback dat wel en haalt hij Veltman snel in. Zou veel beter bij ons spel passen en zou Neres veel meer ruimte moeten bieden.
0 -1
wladimir
Volgens mij is er een nieuwe rechtsback gekocht. Afgelopen zomer is Orejuela al gehaald. Met Zeefuik en coming man Bakboord zijn er voldoende opvolgers voor Veltman. Die wordt verkocht deze zomer ga daar maar vanuit.

De toekomst van Ziyech ligt een beetje aan z'n prestaties op het WK en of Ajax zich voor Champions League kwalificeert. Hij ligt vast tot 2022 dus als hij vertrekt is het kassa.
0 0
HZMKK
De Ligt vertrekt ook binnen nu en 2 seizoenen
0 0
chloorbestendig
Ik neem aan dat Ziyech iets meer mag opleveren dan 20/30 mil?
1 0
Ferd
Ik ben bang van niet. Te veel balverlies, grote (lees: rijke) clubs nemen dat risico niet.
1 -1
ram
Het zou inderdaad niet héél erg zijn als hij vertrekt. Maar dan moet Lasse wel goed blijven natuurlijk, maar dat verwacht ik wel. Eiting kan dan ook doorstromen. Maar idealiter blijft Hakim nog een jaartje.
1 0
Wilbert
ik zou daley blind halen als cvm
0 0
Kupke
Daarom zonde dat we Barco niet hebben kunnen halen. Was financieel haalbaar en was de ideale opvolger.
0 0
afcajacied00
Speelt nu bij atlanta, een beetje de amerikaanse voetbalmachine aan het worden
0 0
MSwertz92
Frenkie de Jong gaat Ziyech volgend seizoen moeiteloos vervangen.
1 -2
koppendicht
ziyech is uniek op dit moment, die vervang je niet zomaar. Bied hem een opgewaardeerd contract van 2.5-3 miljoen per jaar.
0 0
ST
Mee eens. Frenkie is een goede voetballer maar wel een heel ander type.
0 0
AgeM
Ja die is ook zo dominant en beslissend .
Tjonge jonge , onder welke steen leef jij.
1 -1