De Jong: 'Voor mij een wat saaie wedstrijd'

JipVR, 22-01-2018 om 17:54, 9856 views, Ajax Life | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Frenkie de Jong stond zondag als middenvelder/verdediger in de basis tegen Feyenoord. Lange stukken van de wedstrijd had hij echter niet veel te doen, wat hij niet altijd even leuk vond. 

'Het kwam er op neer dat ik niet naar voren hoefde, dus voor mij was het een wat saaie wedstrijd', zegt hij tegen Ajax Life'Feyenoord zakt in en blijft staan, maar dan nog moet ik zelf ook meer brengen. Ik had 103 balcontacten en dat is op zich best veel, alleen kun je toch minder doen als je achterin staat.'

Wanneer De Jong dan wel aan de bal was, keerde en draaide hij vaak voor hij de bal aan een teamgenoot gaf, in plaats van terug te spelen op de keeper. 'Of ik Onana expres oversla? Nee hoor, maar ik sta al zo ver naar achteren… Als ik de bal dan terugspeel, eindig ik straks als keeper.'

Zoals bekend kon Ajax na de 2-0 rustig de wedstrijd uitspelen, daar waar de Amsterdammers ook de score uit hadden kunnen bouwen. 'We hadden eigenlijk moeten doordrukken, ook voor het publiek', is De Jong dan ook van mening. 'Op de een of andere manier zat dat er niet in. Ik kan er wel inkomen dat het publiek ontevreden naar huis gaat omdat het geen 4-0 wordt.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mcjc
De Jong moet heel snel zijn favoriete rol krijgen op het middenveld. Ik kan me wel voorstellen dat hij niet zo gelukkig is als centrale verdediger, omdat hij daar niet optimaal zijn kwaliteiten kan benutten.
0 0
AgeM
Het was zo saai voor Frenkie , dat hij menig steekje liet vallen .
Ook saaie wedstrijden moet je foutloos kunnen spelen Frenkie !
En dan wil je vanuit deze status een plek op het middenveld opeisen?
En voor Schone spelen ?
Schone beslist soms wedstrijden . Dat zie ik jou (nog ) niet doen .
Je doet soms goed mee , maar soms houd men zijn hart vast omdat je iets te nonchalant bent .
Volgens mij heb je dan een egoprobleem .
Als dit allemaal verandert kan je wel een vaste waarde voor Ajax worden.
0 0
geDaante
Zijn falen is meer het falen als team, en vooral het middenveld, dat veel te statisch en apathisch was, De Jong kon geen bal kwijt. Hij wil per se voetballen, en niet de lange bal spelen of tikkie terug, en gaat dus met de bal lopen, om anderen ook te motiveren vrij te gaan lopen. Dat bleef uit.

Frenkie is een verademing, zeker voor de echte voetballiefhebber, hij eist gewoon bij wijze van spreke beweging en aanspeelbaarheid van anderen, en wil voetballen en aanvallen. Flikker op met dat balletje breed en teruggezeik zal hij denken. Speler naar mijn hart, die ik zijn carriere lang ongetwijfeld ga volgen.

En dan speelt ie ook nog eens op een positie die niet de zijn is, totaal niet zelfs. Moet op de half komen te spelen. Van de Beek na dit seizoen op 6.
0 0
Bjorn
Klinkt niet happy. Dat terwijl het prima staat achterin zo.
0 -1
NouridolbergNeres34
Word nu wel weer tijd dat frenkie terug gaat naar het middenveld waar hij hoort, want ook wober verdiend een basisplek als cv. Dan maar een beetje rouleren tussen frenkie en schone.
3 -2
CruyffFootball
Te gek om los te lopen als deze jongen centrale verdediger blijft. Hij is een linkshalf.
3 -2
niquedegraaff
Die jongen wil helemaal niet in de verdediging. Ook al zegt hij van wel (politiek correct, en wil spelen).
4 -2
Robinjo1988
Waarschijnlijk ben ik de enige maar ik erger me nogal eens aan dat gedraai van FdJ. Soms mag hij best wat meer de bal het werk laten doen. Hij speelde de bal ook amper naar links. Zeker in de 1e helft. Het was allemaal een beetje voorspelbaar.
3 -3
Remark
Je bent helaas niet de enige, maar het is toch echt zo dat wanneer Frenkie een speler vrij ziet lopen, deze de bal ook krijgt: op z'n stropdas, in de loop of in z'n voeten, al staat ie op veertig meter. En daar schortte het zondag nou juist aan; het lafhartige Feyenoord trok zich terug en schermde het centrum goed af, hetgeen geen probleem had hoeven zijn als Neres geen off-day had gehad en Kluivert niet verstoppertje had gespeeld. Nu kon Frenkie (die dus wel 103 keer aan de bal kwam) de bal moeilijk kwijt in de diepte en ja, dan gaat ie lopen draaien, dat is de aard van het beestje. Dat kan ie trouwens wat mij betreft niet vaak genoeg doen, want ik vind 't prachtig hoe hij opeens van richting kan veranderen en twee tegenstanders tegelijk het bos in stuurt, zoals Cruijff dat vroeger deed en Iniesta nu. Ook ik denk daarbij wel eens, "Man, kijk nou uit, straks ben je 'm kwijt!", maar dat gebeurt zo zelden dat ik er steeds minder moeite mee heb. Maar dat Frenkie moet opschuiven naar het middenveld is een ding dat zeker is. Zo zonde, zo'n klasbak achterin houden, alsof je een Ferrari hebt die de weg niet op mag.
0 -1
NouriVandeBeek
Frenkie als CV voorspelbaar noemen. Wauw..
0 -6
Robinjo1988
Ik heb het over gisteren in de eerste helft. Begrijpend lezen is moeilijk he?
6 -1
NouriVandeBeek
In elke context is het onzin. dacht dat je dat wel zou begrijpen... Frenkie had gisteren gewoon een prima aandeel in de opbouw. Mensen verwachten onrealistische dingen van Frenkie.
0 -2
jackwolf
Gisteren was het zeker voorspelbaar. En inderdaad alles naar rechts.
5 -1
NouriVandeBeek
Alles... De 1-0 kwam voort uit een pass naar links van Frenkie op Kluivert.
1 -1
Turbo
Wober is weer fit, Nico is erbij, Frenkie heeft ons enorm geholpen met zn spel als CV en mag wat mij betreft nu wel beloond worden met een paar basisplekken op het middenveld. Beetje handig rouleren met onze 4 middenvelders, dan komen ze allemaal aan hun minuten.
6 0
jackwolf
Dat is toch de hand van TH ben ik bang. Oppassen dat het niet te weinig uitdagend gaat worden voor Frenkie.
Zelf kan hij ook wat minder lopen met de bal.
2 0
gras
Lijkt mij dat je hier toch een maatwerk afspraak kunt maken. Namelijk dat Frenkie bij gelegenheid mag opstomen, zolang Veltman dan maar achterin blijft met De Ligt.
0 0
MankeNelis
Saaie wedstrijd kwam puur door die laffe kakkies. Die parkeerden de bus tegen de 16 aan. Dan krijg je nooit een wedstrijd. Na de rode kaart ging de deur op slot. Van Brinckhort flikkerde z'n 5e verdedigende middenvelder erbij om er niet met 5-0 af te gaan.
2 0
boris
Frenkie moet nog even geduld hebben, gelukkig kan die wel veel minuten maken nu, maar straks is er echt een plekje voor m op het middenveld. Ziyech zal wel vertrekken, schone zie ik volgend jaar niet meer als vaste waarde. Het zegt veel over het krachtsverschil met PSV en Feyenoord dat we met Frenkie op cv kunnen spelen. Dat verschil is in punten als zichtbaar met Feyenoord. PSV gaat dit niet volhouden, uiteindelijk wordt de beste kampioen
0 0
Asociaal
Dat wordt al vaker gezegd van Lasse, maar keer op keer speelt ie zich weer terug, ja dat klinkt cliché en is natuurlijk al vaker geroepen, het is wel de waarheid... En natuurlijk wordt hij ook een dagje ouder, maar hij flikt het wel elke keer
6 0