Vd Beek miste bijna Klassieker: 'Grieperig'

BVeenstra, 22-01-2018 om 07:30, 4840 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Het had niet veel gescheeld of Donny van de Beek was zondagmiddag niet van de partij geweest tijdens de Klassieker. De middenvelder voelde zich niet bepaald lekker en pas vlak voor de aftrap nam hij samen met trainer Erik ten Hag de beslissing om wel 'gewoon' te spelen.

'Ik was rillerig, had last van mijn keel en was een beetje grieperig. Maar niet dusdanig dat ik de Klassieker niet kon spelen. Hup, een paracetamolletje en Strepsils erin en ik kon het 85 minuten volhouden', vertelt Van de Beek in De Telegraaf, waarna hij uitlegt dat hij er tijdens de wedstrijd niet te veel aan dacht. 'Maar nu voel ik wel weer dat ik niet helemaal honderd procent fit ben. Ik ga zo lekker wat eten en dan vroeg mijn bed in, want er komt met FC Utrecht-uit weer een heel belangrijke wedstrijd aan. We hebben in elk geval een heel goede start gemaakt.'

Van de Beek maakte alweer zijn zevende Eredivisietreffer van dit seizoen en dat is niet zomaar zo. 'Dat komt doordat ik me steeds meer écht op scoren focus. Het is niet langer lekker willen voetballen, maar ook belangrijk zijn. Al komt het ook doordat ik in het begin mijn plekje in de selectie moest vinden', aldus de middenvelder, die ook denkt dat zijn vele goals ontstaan uit de goede wisselwerking met Hakim Ziyech op het middenveld. 'Met mij op links en Hakim op rechts, komen we toch steeds voor ons goede schietbeen uit. Dat is wel lekker', aldus Van de Beek, die opvallend genoeg met links scoorde.

Een speler die tot nu toe ook enorm bevalt, is aanwinst Nicolas Tagliafico. 'Je zag de eerste dagen tijdens het trainingskamp in Portugal al dat hij aan de bal heel goed is, maar verdedigend ook. Daardoor is het heerlijk als hij achter je staat. Als hij een keer één-op-één komt, staat hij zijn mannetje. En hoewel hij niet heel lang is, wint hij veel kopduels. Dat is een kwaliteit.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Turbo
Benieuwd wie er dan gespeeld zou hebben. Wober (Frenkie dan naar AM) of Siem.
0 0
Tinus
En zelfs met griep nog veel beter dan vilhena.
2 0
RaynoFischer
Speelde ook niet best, maar stond er op het juiste moment ;)
Beterschap Don en 100% tegen Utrecht!
1 0
gi0vanni
Vond hem te onzichtbaar maar als dat kwam door griep is dat een excuus. Aan de andere kant is het de vraag of hij dan moet spelen? Normaal niet maar als hij belangrijk blijft door zelfs te scoren als het niet lekker gaat kan dat een reden zijn om hem alsnog op te stellen. Gisteren was hij met zijn goal erg belangrijk.
4 0
Ozymandias
Ik schreef al tijdens de wedstrijd dat Vd Beek een vermoeide indruk maakte. Dat hij griep heeft gehad is dan inderdaad een logische verklaring. Trouwens was Vd Beek niet de enige die zijn niveau niet haalde. Neres en Kluivert speelde ook één van hun minste wedstrijden van dit seizoen. Ik verwacht dat Ajax volgende week frisser zal ogen en (een wat vermoeid) FC Utrecht van de mat zal spelen.
3 0
gi0vanni
Heeft veel te maken met hoe Feyenoord stond. Kleine ruimtes en flink druk zetten. Maar ook met hoe Ajax speelde. In een te laag tempo. Na de rust gaf Ajax 2 x gas en toen konden zelfs onze backs excelleren. En dan komen we bij het mooiste gedeelte. En dat is dat Ajax heel veel spelers heeft die het verschil kunnen maken. Zelfs in onze achterhoede heb je 4 man die een assist kunnen geven of goal kunnen maken. En Neres en Kluivert moeten gewoon een voldoende halen. Als ze te goed spelen zijn ze te snel weg. Vooral bij Kluivert heb ik het gevoel dat hij niet gaat verlengen met die pizzabakker is Ajax er alleen maar op achteruit gegaan.
1 0
Sterretje73
Idd had gisteren al het gevoel dat hij moeite had het spel bij te houden. Dit wetende heeft hij het heel knap volgehouden. Als Don zich kiplekker had gevoeld had je ws een heel andere wedstrijd gehad.
3 0