'Dan wordt het makkelijker dan gedacht'

JesseTH, 21-01-2018 om 19:44, 6871 views, AT5 | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Matthijs de Ligt is tevreden met het feit dat Ajax zondagmiddag heeft weten te winnen van Feyenoord, maar weet ook dat hij en de ploeg de tegenstander nog meer pijn hadden kunnen doen. Toch overheerst in een gesprek met AT5 uiteraard een goed gevoel.

'Voor de spelers en de fans is het lekker dat je twee Klassiekers wint', begint De Ligt over de honderd procent score tegen Feyenoord. 'Er was veel beleving. Vanaf het begin van de warming-up stonden de fans er al achter en dat heeft wel een steentje bijgedragen vandaag. Het was een beetje een schaakwedstrijd. Een wedstrijd met weinig kansen, vooral in de eerste helft. Ik denk dat beide teams verdedigend goed stonden. Wij weten dat we er in de tweede helft vol op moeten klappen, omdat zij in de eerste helft vooral achter de bal aan liepen.'

Ondanks de controle voelde de 1-0 wel als een bevrijding voor De Ligt. 'We kwamen er moeilijk doorheen, maar na de eerste viel de tweede ook snel en dan zit je er gewoon lekker in. De fans gaan er dan achter staan en bij Feyenoord gaan de koppies wat hangen. Dan weet je dat het misschien wel makkelijker wordt dan gedacht. Je merkte bij ons ook dat we een beetje laks werden aan de bal en we vaker voor eigen succes gingen. Dan is het eigenlijk zaak om er echt overheen te walsen en dat hebben we niet gedaan.'

Linksback Nicolás Tagliafico werd zondag verkozen tot Man of the Match en bekroonde daarmee een sterk debuut. 'Wij wisten al dat hij een goede speler was en ik denk dat het Amsterdamse publiek vandaag ook kennis heeft gemaakt met Nico.' Op naar het kampioenschap? 'Dat is het doel. We hebben nog vijftien finales en dit was de eerste die we winnen. Dat is heel belangrijk, op naar de volgende.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GinoAFCA
Ben benieuwd als die samen met schuurs speelt
0 0
PuurGeluk
Precies, 15 finales. Volgend seizoen er meteen op knallen bij de 1e van 34!
1 0
Turbo
Wat een beest zeg. Lijkt ook steeds meer te wennen aan zn eigen fysiek. Loopt makkelijker en oogt vlotter. Beste verdediger in de Eredivisie. Met afstand.
5 0
FlyingDutchMan
Ontwikkeld zich stormachtig en gaat beter om met zijn balans van zijn lichaam!
0 0
insectenverdelg
Won vandaag een sprint die hij aan t begon can t seizoen verloren zou hrbven. Maakrcdaarop ook progressie.
3 0
FlyingDutchMan
Dat viel me ook op, geloof vs Toornstra of Berghuis. Half jaar geleden zou Matthijs te laat zijn geweest, nu won hij zijn duel op snelheid!
0 0
insectenverdelg
Speelde goed. Zie ook dat hij heel snel leert van fouten. Was wel gelukkig dat hij geen geel kreeg waar t niet meer nodig was.
0 0
FlyingDutchMan
Dacht even dat hij geel kreeg, maar gelukkig niet inderdaad. Dan maar volgende week, mag hij vs NAC even in de VIP box verwend worden!
0 0
NouridolbergNeres34
Wat is mathijs toch een geweldige verdediger, moeten echt heel erg van hem genieten dit seizoen en hopelijk nog volgend seizoen die jongen is straks echt niet meer te houden.
2 0