Ziyech: 'Tegengas als ik andere mening heb'

BVeenstra, 20-01-2018 om 13:45, 8916 views, Het Parool | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-middenvelder Hakim Ziyech is iemand die zegt wat hij denkt. Sommige mensen hebben daar moeite mee, maar zelf zal de creatieveling zich niet anders gaan gedragen, zo vertelt hij in een uitgebreid interview met Het Parool.

'Meestal ben ik heel direct, dan is het gelijk duidelijk. Daar hebben mensen wel moeite mee, die horen liever politiek correcte antwoorden', vertelt Ziyech. 'Ik ben ook scherp op wat anderen zeggen. Ik luister goed. Met trainers precies zo. Ik geef ze tegengas als ik een andere mening heb. De één waardeert dat, de ander niet. Daardoor heb ik in het verleden wel gebotst met trainers, maar daar heb ik geen spijt van. Zo ben ik nu eenmaal. Dat verander ik niet.'

Toen Ajax afgelopen zomer in de voorronde van de Europa League werd uitgeschakeld door Rosenborg BK was de emmer wat betreft Ziyech vol. Tegen verslaggevers gaf Ziyech toen aan dat Ajax niet op tijd had geanticipeerd op spelers die waren vertrokken. 'Als ik dat vind, draai ik er niet omheen, maar ik ben niet de enige speler geweest die zich heeft uitgesproken. Van de clubleiding heb ik geen reactie gekregen, maar ze hebben wel geluisterd, want er zijn daarna spelers gehaald', aldus de middenvelder.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Soms slaat hij wat door met zn grote mond. Maar al met al een prettig originele persoonlijkheid, en een voetballer die kan verbazen in positieve zin. Het omgekeerde van een grijze muis. En als je hem van buiten af zag vorig seizoen met Sanchez, Traore en ook Nouri natuurlijk dan kan het haast niet anders dat er ook een warme man in hem schuilt...
1 0
RSM
Altijd goed in z’n antwoorden. En speelt altijd goed.
0 0
Sallons@AS
Dat hij direct is en gewoon zijn mening geeft, vind ik de beste eigenschap, naast het voetbal, van Ziyech. Toen hij tekende zei hij ook direct dat hij 2 seizoenen zou blijven. Respect. Liever dat dan een speler die zegt voor de club te willen gaan en een week later weg is in de transferperiode.
4 0
JPM
Exact
0 0
31xAjax
Wat een eikel zeg, toen hij wekenlang geen knikker raakte en gemiddeld zo’n 30x per wedstrijd balverlies had hoorde je hem niet en was meneer gepikeerd als hem een kritische vraag werd gesteld door Helene.....
1 -9
martin1234
"ze hebben wel geluisterd, want daarna zijn er spelers gehaald"

Sorry maar dit is een beetje onzin. Ik denk dat Ajax spelers gehaald heeft op het moment dat er een mogelijkheid was. Dat heeft erg weinig te maken met wat Ziyech zegt of niet.
3 -3
Sallons@AS
Onzin. Als club moet je de wensen van de spelers tegemoet komen. Als wij om supporters om spelers vragen moet de club zich daar ook hard voor maken. Anders lopen de bezoekersaantallen achteruit. Een boycot, en dat wilt geen enkele club. En het is ook weer niet zo dat alleen Ziyech als enige speler om versterking riep. Het waren meerdere spelers.
0 0