Ziyech: 'Denk niet aan andere clubs'

BVeenstra, 20-01-2018 om 09:00, 8240 views, Het Parool | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-middenvelder Hakim Ziyech voelt zich bij Ajax een completere voetballer worden. In de tijd dat hij bij FC Twente speelde, knapten anderen het vuile werk voor hem op. In Amsterdam, waar hij als middenvelder meer arbeid moet leveren, is dat wel anders. Desondanks is hij er blij mee. 'Ik wil een complete middenvelder worden. En die wil is sterk', spreekt hij in Het Parool.

Ziyech beseft dat in de top meer nodig is en die top wil hij bereiken, het hoogst haalbare. 'In Nederland is dat Ajax. Aan andere clubs of competities denk ik niet. Dat doe ik wel als het zover is', aldus Ziyech, die per wedstrijd drie kilometer meer loopt dan bij FC Twente. Hij is daardoor genoodzaakt meer krachttraining te doen, maar niet te veel. 'Als ik meer spiermassa zou kweken, forser zou worden, verlies ik misschien snelheid en wendbaarheid. Dat zou nadelig zijn voor mijn spel. Ik wil langs tegenstanders kunnen blijven glippen. Dat moet soepel gaan.'

Ziyech staat bekend om zijn creativiteit en om zijn geweldige passes. 'Ik probeer inderdaad wel de oplossing te vinden die niet wordt verwacht. Als dat lukt, kan een moeilijke bal er simpel uitzien. Met creativiteit kun je beslissend zijn', vertelt de middenvelder, die in de Eredivisie de speler is die de meeste ballen verovert. 'Een aparte statistiek voor een creatieve middenvelder. Vind ik zelf ook. En het zegt dat ik niet alleen in balbezit goed werk lever. Mijn kijk op het spel is veranderd. Als jong ventje was Ronaldinho mijn voorbeeld. Hij stond op nummer 1. En de Cristiano Ronaldo van Manchester United vond ik ook geweldig, met al die schijnbewegingen. Naarmate je ouder wordt, let je meer op spelers die op jouw positie spelen. Zoals Mesut Özil. Eerst kijk je naar wat je mooi vindt, later naar professioneel en goed. En dat kan ook héél mooi zijn.'

Bij de bookmakers krijg je 20x keer je inzet voor een 4-1 overwinning op Feyenoord.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VoorAltijdNummer14
Geweldenaar!
1 0
Ajaxtrouw
Blijft in potentie onze beste speler
2 -1
petwes
Dat denk ik niet, dat is zeker van de Beek, maar wel op een andere manier, Ziyech is natuurlijk wel creatiever, echter verdedigend, in de combinatie, qua loopvermogen en effectiviteit richting de goal is van de Beek uiteindelijk beter. Ziyech kan wel de 10 worden bij een club als Napoli, terwijl van de Beek een ondersteunende rol kan vervullen bij een club als Madrid of Munchen, is wel uiteindelijk een verschil, van de Beek is voor de echte top.
0 -1
Chesterson93
Van de Beek? Wordt even gauw wakker. De Ligt én Kluivert hebben meer potentie.
0 0
mistermiyagi
Lul niet man, Ziyech heeft de potentie subtop. (As Roma, Napoli, Tottenham, Dortmund ect)

vd Beek verwacht ik bij een soort gelijk team, de potentie van Kluivert en zeker die van de Ligt ligt veel hoger.

Als de Ligt naar een topclub vertrekt en deze potentie heeft hij en samen speelt met de beste verdedigers van de wereld (ala Sanchez, Ramos, Boateng ect) dan zal meneer uiteindelijk ook op dit niveau spelen.

in Potentie onze beste CV (Nederland)
Potentie wereldtop
0 0
Ferd
Niemand noemt Frenkie? Die kan net als De Ligt de absolute top halen, Kluivert zie ik dat niet doen.
1 0
FissaDeGekste
Kluivert qua talent wel maar qua mentaliteit niet. Frenkie, de Ligt en nog steeds Dolberg zijn onze echte aanstaande wereldtoppers.
0 0
Chesterson93
Wat ontbreekt er in zijn mentaliteit? And let it be good.
0 0
RH1900
Ziyech is ondanks zijn fysiek erg sterk, heeft een gigantische inhoud en is daarnaast erg potig en steek in balans.
1 0
petwes
Potig in de eredivisie misschien, internationaal zal hij altijd slim moeten zijn met zijn geringe fysiek. Vergeet niet dat de eredivisie een beloftecompetitie, met vooral onvolgroeide guppies, is nog wel iets anders dan de Premier League. Ik zie Ziyech wel in de subtop in Spanje, Sevilla ofzo, zou heerlijk zijn.
0 0
mistermiyagi
Ziyech heeft ook het licht gezien..dit duurde even.

Ziyech zal na dit seizoen (waar hij ons het kampioenschap bezorgd) verkocht worden op eigen advies aan AS Roma.
0 0
FlyingDutchMan
Zou wel voor Hakim wel een aardige club zijn
0 0