Kluivert: 'Ronaldo als speler mijn grote voorbeeld'

BVeenstra, 20-01-2018 om 08:30, 5353 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-aanvaller Justin Kluivert heeft in veel stadions te maken met spreekkoren, die in het verleden vaak aan het adres van zijn vader Patrick werden geuit. Het haalt de jongeling niet uit zijn spel, integendeel zelfs. Wie wat dat betreft zijn grote voorbeeld is? Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo.

'Natuurlijk hoor ik dat. Het haalt mij niet uit mijn spel en het hoort erbij. Ik trek mij er niets van aan. Sterker, het is juist vaak een stimulans om iets te laten zien, om de schreeuwers pijn te doen door hun favoriete club pijn te doen', vertelt Kluivert in gesprek met De Telegraaf. '"Hates makes you stronger", zegt Ronaldo daar altijd over. Als speler is hij mijn grote voorbeeld, snelheid, intuïtie, kracht, scoren, leven als een prof en altijd bezig met je lichaam. Messi is de betere speler, maar ik lijk meer op Ronaldo', vertelt Kluivert, die enorm ambitieus is richting de toekomst. 'M’n eigen top is de wereldtop, ik ga voor één van de zes beste clubs, bij voorkeur FC Barcelona en wil in 2018 m’n debuut in Oranje maken.'

Denken we de spreekkoren weg zijn er voor Kluivert junior ook veel voordelen van het hebben van een vader die in de internationale top van het voetbal heeft gespeeld. Hij had er profijt van, zo legt hij uit. 'Je bent toch een Kluivert en dan benaderen mensen je vaak net iets anders. Word iets sneller op een voetstuk gehesen', vertelt de Ajax-aanvaller, die vertelt dat zijn vader hem kan behoeden voor grote problemen. 'Zo iemand miste hij toen hij zo jong een wereldster werd. Daarvoor heeft hij de tol betaald. We hebben nauw contact hoewel ik me niet door hem laat leiden. Mijn moeder zou ook graag willen dat ik word zoals zij graag ziet. M’n ouders hebben veel levenservaring, maar ik ben 18 jaar en moet m’n eigen persoonlijkheid ontwikkelen. Het maken van fouten hoort daarbij. Soms sla ik hun advies in de wind en krijg daarvoor de rekening gepresenteerd.'

Al op jonge leeftijd gingen de ouders van Justin Kluivert uit elkaar, maar echt de dupe van die scheiding werd hij niet. De jongeling kan goed opschieten met zijn stiefvader en Rosanna Lima, de tweede vrouw van zijn vader. Wel is hij sterk van mening dat ouders met kinderen niet uit elkaar moeten gaan. 'In mijn omgeving heb ik gezien dat het juist de kinderen waren, die de dupe werden van zo’n scheiding. Dan heb ik het getroffen. Ik ben ook nooit gedwongen om tussen ze te kiezen. Nog steeds niet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
X-RaY
Lekker branie in het veld, hard werken en goede keuzes maken dan ligt er een mooie toekomst op hem te wachten. Maar te vroeg weggaan gaat hem nekken ook al heet je Kluivert, de belangen zijn NOG groter geworden in de top.
0 0
AlexIbarra
Ik kan me best voorstellen dat veel mensen Justin een arrogante uitstraling vinden hebben.

Maar als je gewoon leest / luistert wat hij zegt is hij eerder openhartig en trekt zich niet teveel aan van dingen die niet belangrijk zijn. Prima eigenschappen voor een topsporter.
Als hij net zo gemotiveerd blijft als Ronaldo om zich te verbeteren, kan hij ver komen.
2 0
gras
Eens, al is de keuze voor Raiola wel een onnodige risicofactor.
1 0
Bocarra
Met een rioolrat als zaakwaarnemer en een vader die Ajax al op zeer jonge leeftijd liet vallen voor het grote geld kan dit voor Ajax niet goed aflopen. Deze jongen dreigt in de voetsporen van zijn vader te treden. Ajax weet dit ook en heeft zich al ingedekt voor het vertrek van dit enorme talent. Ik hoop voor het Nederlandse voetbal dat zijn talent waar dan ook tot maximale ontwikkeling komt.
0 -2
gi0vanni
Talent dat te vroeg vertrekt faalt altijd in het buitenland. De enige die nog een redelijke toekomst heeft is Mensah maar die is ook gewoon verhuurt. Een uitzondering op de regel komt van Feyenoord.

En dat is van Persie. Die het vertrouwen van zijn trainer kreeg en werd klaargestoomd voor het eerste. Maar dat is anno 2018 in de wereldtop 6 nergens meer zo. Ik wens Kluivert het beste maar in 99% van de gevallen gaat een te vroeg vertrek helemaal mis.

ps: De speler bij mijn profiel is het grootste TALENT dat ik ooit gezien heb. En deze jongen dronk volgens Cocu te veel, feesten te lang, probeerde drugs en sloeg trainingen over. Maar liet ondanks dit op de training zien dat 4 man niet genoeg waren om hem te stoppen en schoot er 35 in ondanks dat hij veel kansen misten in slechts 36 wedstrijden toen hij 18 was.

Ook een Barca legende terwijl hij er maar 1 jaar zat en was al rond zijn 20e de beste speler ter wereld. Zelfs Messi kon op die leeftijd niet in de buurt komen bij deze prestaties. In zijn eerste en enige jaar maakte hij 47 goals in slechts 49 wedstrijden. Ajax wou hem ook kopen maar PSV was eerder.
0 -1
Ar
En wie is die speler? Je profiel is wat vaag.
0 0
Kikke
Ajax moet niet zo moeilijk doen, gooi er wat geld bovenop en laat hem vet lang tekenen... beloon de jeugd voor hun loyaliteit naar de club, belachelijk als ze een stuk minder zouden verdienen, dan hun gekochte spelers! Begrijp sowieso die redenering niet, hoe meer deze jongens hier verdienen, hoeveel meer je in de toekomstvoor ze kan vragen bij een transfer! Daarbij zullen ze minder snel kiezen voor het grote geld... geld zat, laat het rollen Ajax, door je beste spelers te belonen!
0 -1
Joseph
Leuk al die verhalen van Kluivert, maar zo lang hij niet bijgetekend heeft, heb ik er niet zo veel interesse in. Ben klaar met die jongens die na 3 goede wedstrijden niet meer willen tekenen en praten over Barcelona of Ronaldo..
0 -5
Maxwell_5
Stel je voor dat jongetjes dromen over Barcelona of net zo goed willen worden als Ronaldo. Echt schande! Hoe moet het wel niet gesteld zijn met de ambities van deze jongens die zelf nog niks hebben gepresteerd. Echt man, de jeugd van tegenwoordig...
2 -2
altijdwelwat
Gister nog van die bolle pizzabakker geleerd dat hij niet teveel moet zeggen , en nu alweer praten over Barcelona. Lekker consequent ! Het zou mij niet verbazen als de enige reden dat hij nog niet heeft bijgetekend is ,omdat ze er niet uitkomen voor wat betreft het doorverkoop percentage voor Raiola.
0 -4
FlyingDutchMan
Het is inderdaad altijd wel wat! ;)
1 0
arigold
Ik denk dat hij ook echt de wereldtop gaat halen. Nu nog ff bijtekenen Justin!
4 0