Ziyech blij met Schreuder: 'Oprecht en eerlijk'

BVeenstra, 20-01-2018 om 08:10, 5741 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-middenvelder Hakim Ziyech is maar wat blij dat hij weer samenwerkt met Alfred Schreuder. Het duo werkte eerder met elkaar in Enschede bij FC Twente en dat klikte toen enorm goed. In gesprek met De Telegraaf vertelt de Marokkaans international waarom.

'Met Schreuder heb ik altijd een goede klik gehad. Het geeft een goed gevoel om na onze jaren bij FC Twente weer met elkaar op het veld te staan', begint Ziyech. 'Als assistent is Alfred zich niet ineens anders gaan gedragen dan als hoofdtrainer. Wij zijn altijd oprecht en eerlijk tegen elkaar geweest, geven onze mening en zijn niet bang om elkaar op onze fouten te wijzen. Zo iemand heb ik nodig', aldus de middenvelder, die ook een goede indruk heeft van trainer Erik ten Hag. 'Hij is als trainer anders dan we gewend waren. Het stilleggen is misschien niet fijn als het koud is, maar als we daardoor beter gaan voetballen zie ik het probleem niet.'

Ziyech legt uit dat er onder Ten Hag wat accentverschuivingen zijn in de organisatie. Denk hierbij aan het vrijlopen op het middenveld en in het druk zetten. In balbezit zelf verandert er niet veel, zo vertelt Ziyech. Bovendien kan hij nog altijd Justin Kluivert (op links) en David Neres (op rechts) lanceren. 'Met beiden heb ik een goede klik omdat het beiden bewegende spelers zijn. Ik probeer ze vooral in de ruimte te bedienen en afhankelijk van mijn positie gaat dat over de grond of door de lucht.'

Mede door de goede samenwerking van Ziyech met de buitenspelers kende Ajax voor de winterstop een opleving, waardoor het weer terug is in de titelstrijd. De middenvelder kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de tweede seizoenshelft. 'We zullen er staan. Of we ook kampioen worden? Ja', klinkt het overtuigend, waarna Ziyech verklaart niet bang te zijn voor de druk. 'Integendeel, hoe meer druk, hoe beter, hoe meer zin ik heb in zulke wedstrijden waarin je het moet laten zien. Vanwege de vroege Europese uitschakeling spelen we helaas niet veel van zulke wedstrijden meer en moeten we er staan tegen Feyenoord, PSV en AZ.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Mmm misschien staan tegen over elke club? Aardig wat puntjes laten liggen, tegen mindere clubs.. vorig jaar was al duidelijk, dat Ziyech en Kluivert een veel beter klik hadden, dan Younes en Ziyech...
0 0
DavidFerr
Volgens mij hebben wij sinds Overmars en Finidi niet meer zulke goede buitenspelers als nu gehad.
2 0
Kikke
Heerlijk om naar te kijken!
0 0
NouridolbergNeres34
Heb nu echt bij alle spelers het idee gewoon dat ze tegen elkaar hebben gezegd het maakt niet uit hoe we het doen maar dit jaar is die schaal voor ons! Zag het bij donny in zijn interview schone, ziyech het moet gewoon gebeuren dit jaar voor Appie.
0 0
Ajax68
Zo'n KLIK is zoooo ontzettend belangrijk voor de SFEER, voor het VERTROUWEN en de ZIN in het SPEL, want de SFEER kan heel erg bepalend zijn voor de SAMENHANG, én het net iets meer over hebben voor de Trainers en de Spelers onderling, zie het maar als een Bindmiddel.
IK ben er ook erg BLIJ mee, en zie het dan ook helemaal zitten, WE GAAN ERVOOR !
0 -1
AFCA-CBS
Zou toch mooi zijn als Ziyech eenzelfde soort klik krijgt met de staf als vorig jaar onder Bosz. Toen ging hij echt door het vuur voor Bosz. Bij Keizer had ie dat toch minder.
6 -2
Kikke
O verkeerde duimpje gedrukt, wilde reageren, toen werd het min een! Ziyech keek als een oorwurm, zolang Keizer trainer was. Speelde ook zodanig, toch opgelucht dat Keizer weg is. De sfeer in de ploeg lijkt nu al meer ontspannen en beter!
0 0
GerardAjax26
Ziyech is de laatste weken lekker bezig en denk/hoop dat met Schreuder erbij nog beter zal gaan. Ziyech zijn kwaliteiten komen er ook beter uit met Kluivert op links ipv Younes. Ik hoop dat ie nog een jaartje wil blijven.
7 0
gi0vanni
Ziyech is onze beste speler en geweldig, alleen kan hij nog beter. Als hij geniale en zeer moeilijke ballen geeft en dat gaat mis dan is dat jammer. Maar simpel overspelen moet hij goed doen. Dat moet hij ook serieus nemen.

En verder is van afstand schieten prima alleen als je zo vaak mist als Ziyech niet. Hij moet of meer overspelen of er meer rendement uit halen. En ook zijn vrije trappen hebben een te laag rendement. Vooral de vrije trappen vanaf de rechter kant mag hij beter nemen.
2 0