Kluivert: 'Geleerd dat je niet te snel moet praten'

BVeenstra, 19-01-2018 om 16:00, 10603 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-aanvaller Justin Kluivert wil vrijdagmiddag niet al te veel kwijt over het wel of niet verlengen van zijn contract. De buitenspeler kan bijtekenen, maar dat is vooralsnog nog niet gebeurd. Het lijkt erop dat het Amsterdamse publiek nog even geduld moet hebben.

Kluivert denkt daarbij aan wat zijn doelen voor in de toekomst zijn. 'Het zal blijken. Nee, ik ben niet met andere clubs bezig. Ik speel nu nog bij Ajax en dan is het niet van toepassing dat ik ergens anders ga kijken. Ik heb geen reden om nu te vertrekken. Maar ik heb geleerd dat je niet te snel moet praten. Het kan altijd tegen je gebruikt worden', aldus Kluivert in gesprek met FOX Sports.

De jongeling blikt ook alvast vooruit op de wedstrijd tegen Feyenoord. 'Respect? Ja, dat hebben we voor elke tegenstander. Zij ook voor ons. In het veld moet je schijt aan elkaar hebben, maar ook normaal met elkaar omgaan. Niet dat je elkaar een doodschop geeft', vertelt Kluivert, die hoort dat Feyenoord in december een goede reeks heeft neergezet. 'Het is goed dat ze het lekker doen, we gaan kijken hoe lang ze dat volhouden. Ik heb niet naar Feyenoord gekeken. Ik kijk sowieso niet echt Eredivisievoetbal. We hebben besprekingen op de club, dan hoor ik het wel. Wat ik wel kijk? Engels voetbal, dat vind ik aantrekkelijk. En in Spanje kijk ik FC Barcelona en Real Madrid, dat was het wel.'

Erik ten Hag
Kluivert vertelt verder dat de band met trainer Erik ten Hag goed is en dat de trainer lekker in de groep ligt. Wel is er iets veranderd. 'De manier waarop we drukzetten is misschien wel een beetje veranderd. Hoe? Dat zullen jullie zondag zien. Ik ben er niet zo goed in om dat soort dingen te vertellen. Ten Hag jaagt ons wat meer op, we trainen ook vaker. Daar worden we beter van. Ik wil niet zeggen dat we harder trainen, maar wel langer en vaker.'

Soms legt de trainer het spel stil tijdens trainingen, maar volgens Kluivert is dat volkomen logisch. 'We zijn pas kort samen. Aan het begin heeft dat tijd nodig, na een tijdje gaat het lopen. Ik heb met de trainer besproken dat mijn taak hetzelfde is. Ik mag wel meer naar binnen komen, dat ligt mij wel. Dat is alleen maar goed voor mij, daar ben ik blij mee.'

Bij de bookmakers krijg je 20x keer je inzet voor een 4-1 overwinning op Feyenoord.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouridolbergNeres34
Hele interview bekeken, daar heeft hij het over niet in de winter vertrekken... blijft een beetje vaag.

Altijd gedoe met contractverlengingen bij rioolrat, denk dat hij wel verlengt maar dan maar voor een jaar.
0 0
ElFlaco14
Nederig heet dat, je voetjes laten praten en aan aanderen praten over laten.
0 0
AJAXTHELEGEND
Begrijpelijk dat Justin het achterste van zijn tong niet laat zien ,hij heeft al eerder laten weten niet de intentie te hebben vroegtijdig te vertrekken bij Ajax. Dat hij nu voor contractverlenging en onderhandeling even aan zichzelf denkt klinkt logisch , hij sleept het beste voor zichzelf uit het vuur.Als hij over paar jaar naar Spanje ,Engeland of andere topploeg gaat ,dan verdient Ajax hier een mega bedrag weer aan ,dus geen weggegooid geld . Het is meer een investering met een top rendement.Hopelijk komen Justin en Ajax snel rond ,zodat de focus op het presteren blijft !
Zondag a.s. kan Justin zijn waarde weer zien stijgen in de klassieker.Het is hem gegund ,want ook voor hem komt het publiek naar het stadion.
3 0
vdvaart23
Godver tot nu toe geprobeerd voorgevoel te negeren maar dit zijn echt de stappen die we al vaker hebben gezien bij jongens die vroeg vertrekken. Eerst die pizzabakkert inhuren, vaag over contract praten en zeggen dat hij "zich op dit moment alleen met Ajax bezighoudt". Daarnaast lijkt het mij eerlijk gezegd een hele domme jongen, die gaan vaker voor het snelle geld.
0 -1
Joseph
We hebben niks aan een speler die bezig is met een transfer in de zomer. We moeten nu al bezig zijn met seizoen 2018/2019, Johnson kan wat mij betreft prima zijn positie innemen in de eredivisie. Zou het wel jammer vinden, Kluivert is een geweldig talent, maar lijkt toch gevoelig voor de centen die Raiola hem voorspiegelt..
1 -4
Leviathan
Johnson moet eerst maar eens wekelijks uitblinken in de JL. Kluivert is een kind van de club en een Kluivert! Hij wilt denk ik gewoon wat meer zekerheid wacht misschien tot Younes weg gaat. En Justin heeft nooit iets tekort gehad met Patrick als zn vader die loopt echt niet zo te aasgieren op geld hij is al rijk vanaf zn geboorte..
0 0
Joseph
Waarom zou hij wachten tot een bankspeler weg is? Het is al lang duidelijk dat hij en Neres onze 2 basisspelers zijn op de vleugels. Daarnaast is hij 18, dus moet hij ook kunnen accepteren dat hij zich moet bewijzen.
Dat hij al rijk was betekend dat hij een bepaalde standaard gewend is, een half mijoen aan een arbeiders gezin is toch even wat anders dan een half miljoen voor de familie kluivert. Reken maar dat hij vol op het geld zit te azen..
0 0
Michelinho
Ligt het aan mij of is het apart dat hij geen Eredivisie kijkt? Know thy enemy en zo.
2 -1
RaynoFischer
Is wel apart, maar ze kijken het sws wel met het team denk ik om te analyseren en te bespreken.
0 0
Erik1966
Die tekent wel bij...
1 -1
CruyffFootball
Die pizzabakker heeft het weer mooi voor elkaar.
3 0
Michelinho
Zelfs Raiola weet dat een zomertransfer forceren niet de meest lucratieve weg zal zijn. Hij traineert het gewoon om zo'n goed mogelijke deal te sluiten. Ajax gaat in de toekomst met Justin een klapper maken, dus het zal wel over procentjes gaan.
3 0
talent020
de hand van Raiola is weer zichtbaar hoor... Justin wees verstandig en teken gewoon bij man,
3 0
Mats
Ik was eerlijk gezegd al heel verbaasd over het bericht dat hij zou bijtekenen. Ik denk dat we sterk rekening zullen moeten houden met een zomertransfer. In dat geval heb je Johnsen, Bandé en Kuhn die voor Kluivert zijn positie zullen gaan strijden. Tussen die drie spelers zou er opzich in ieder geval één moeten zijn die dat goed in kan vullen. We gaan het allemaal wel zien!
2 0
Mokumnorth
en cerny
2 -1
NouridolbergNeres34
Cerny komt op rechts backup van Neres
0 0
RaynoFischer
Die tekent niet, bedankt Rioolrat...
2 -2
Dexy
Tja, hij zit bij Raiola hè... En Raiola en Ajax is de laatste jaren geen goede combinatie.
1 0
Finalvoetbal
Die pizzabakker zal wel weer moeilijk doen. Is weer lekker spelers aan het brainwashen.
3 -1