Onverslaanbare Schöne: 'Zijn gewoon beter'

BVeenstra, 19-01-2018 om 12:20, 5552 views, Ajax.nl | Het nieuwe jaarboek van Ajax is uit!

Ajax-middenvelder Lasse Schöne bewaart goede herinneringen aan eerder gespeelde Klassiekers en kijkt om die reden met vertrouwen uit naar de komende Klassieker, die aankomende zondagmiddag op het programma staat. Leuk feitje: de Deen is de speler die de meeste Klassiekers (negen) heeft gespeeld zonder ooit te verliezen.

'Voor spelers en fans is het belangrijk dat je nog nooit hebt verloren, dat spreekt wel in mijn voordeel', spreekt hij op Ajax.nl. De eerste Klassieker van Schöne, in Rotterdam (2012), eindigde in een 2-2 gelijkspel. 'Zij maakten in de laatste minuut de 2-2. Dat herinner je je dan toch het meest', aldus de middenvelder, die enkele maanden later in de ArenA voor eigen publiek met 3-0 won van Feyenoord. 'Dat is natuurlijk het leukste, het hele stadion staat achter je. Het was de wedstrijd van Viktor (Fischer, red.). Met twee goals was hij de man om wie het die dag draaide.'

Schöne vertelt verder te genieten van de supporters die altijd daags voor een Klassieker naar een training komen kijken en daarnaast waardeert hij de extra strijd die geleverd wordt in een duel met Feyenoord. 'Dat hoort erbij, dat maakt een Klassieker leuk. Als het maar niet over de schreef gaat, vind ik het goed.'

Voor Schöne was het mooiste Klassieker-moment vorig jaar (2-1). Binnen twee minuten schoot hij geweldig raak uit een vrije trap. 'Wij begonnen heel goed aan die wedstrijd. We waren heer en meester en hebben toen verzuimd om de voorsprong nog groter te maken. Het was denk ik een hele goede wedstrijd van onze kant en dat doelpunt blijft wel bij', aldus de controleur, die tenslotte gevraagd wordt hoe het komt dat Feyenoord al sinds 2005 niet meer won in Amsterdam. 'Omdat wij beter zijn. Het zegt wel genoeg denk ik. Wij spelen steeds goede wedstrijden en dat moeten we zondag weer doen. Dan ben ik ervan overtuigd dat we gaan winnen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
insectenverdelg
Lasse, is toch wel een echte Ajacied geworden.
0 0
jollie18
Peterselie doet zondag in ieders geval niet mee tegen ons.
0 0
ajaxinho
Ben al blij dat ze hem gaan aantrekken.
Hopelijk voor meerdere jaren.

VPersie gaat never nooit de prestaties van Kuyt en VHooijdonk leveren.
Hij maakt er eerder een puinhoop van.
1 0
AFCARSCA
Hij ligt nooit goed in een groep, omdat het een keiharde narcist is. Succes gio, ik heb bijna medelijden met je. :p
1 0
gras
Eens. Alleen als hij in topvorm is, zal een groep dat accepteren. En daar is hij gewoon te lui voor. Andere kant: in de jeugd was hij erg goed als 10 en voor die positie mag je iets luier zijn dan als spits.
0 0
AFCARSCA
Balen.
0 0
jollie18
Het kan nog maar dan moeten ze hem wel ingeschreven hebben.
0 0
jollie18
Lees net dat Peterselie en Fenerbahçe akkoord zijn en dat nu de weg vrij is om naar Feyenoord te komen.
0 0
AFCARSCA
Jeej. Iemand die vol gas moet trainen om fit te worden, kan makkelijk mee met de kakkerlak zondag. Stel hem alsjeblieft op gio.
1 0
jollie18
Idd ben benieuwd of hij veel gaat spelen.
0 0
foroloca
Grootste gevaar is onderschatting vaak gaat het mis als we van te voren er zo over lullen. Extra voer voor de tegenstander om nog iets extra's te geven. We moeten ze helemaal klem zetten en snel er geen wedstrijd meer van maken.
0 0
ajax4ever01
Gewoon vanaf minuut 1 genadeloos de kansen benutten/afstraffen.
1 0
RaynoFischer
Ja niks aan toe te voegen, zegt idd genoeg we zijn gewoon beter :)
2 0
AFCARSCA
Bijna 13 jaar niet gewonnen in Amsterdam en dan hoor je ze ieder jaar, we rollen die neuzen op deze keer. Ik druk me nu heel erg tam uit, maar zo gaat het jaar in jaar uit. Ik kan me niet eens voorstellen hoe dat moet voelen. Je zo'n grote club vinden, zo'n mooie club vinden, maar zo sporadisch winnen van je aartsrivaal. Ook de 10-0 die psv ze gaf, hoe voelt zoiets? Ik vind het maar een meelijwekkend volk, de ras feyenoorder. Ik kijk dan ook met groot genoegen uit naar zondag, weer een vernedering, weer lachen op m'n werk om die beteuterde koppies.
6 0
Radikaal
Is toch ok. Deste meer feest als het een keertje lukt. Op dat ene feestje moeten ze dan weer een hele generatie teren, namelijk.
0 0
AFCARSCA
Voorlopig zit het er niet in, no way.
1 0
SR83
En toch kan en wil ik als Ajacied niet zonder ze haha
0 0
AFCARSCA
Ik ook niet, vind het wel schattig, al die beperkten die los mogen lopen van de staat.
1 0
Ruff Rhythim
Het is altijd erg vermakelijk om te lezen hoe ze bij elke Klassieker (zowel uit als thuis) vooraf altijd denken dat ze het nu wel even gaan flikken om van ons te winnen.

En geen hond die precies begrijpt waarop dat gebaseerd is
3 0
Ruff Rhythim
Go for it Lasse !!
1 0